Politica

”Bugetare participativă” pe rețelele sociale. Primarul din Gilău promite că inițiatorul ideii finanțate va tăia panglica la inaugurare

Scris de 209

Gelu Topan, primarul comunei clujene Gilău, vine cu o propunere la început de an, înainte de votarea bugetului. Prin intermediul paginii de socializare le-a cerut locuitorilor comunei să propună idei care pot fi puse în practică, cu finanțare de la primărie, promițând că inițiatorul ideii câștigătoare va fi invitat să taie panglica la inaugurare.

 • ”Dragi prieteni, am o rugăminte la voi. Puneți-vă în pantofii mei – fiți astăzi primarul Gilăului – și gândiți-vă ce proiecte să dezvoltăm în comună. La nivel mondial este un model de bune practici cel al participării cetățenilor la deciziile administrative”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

Spre deosebire de modalitatea greoaie de selecție a propunerilor din proiectul de bugetare participativă de la Cluj-Napoca, acest mod de abordare este mai simplu, oamenii putând să-i scrie primarului direct pe Facebook sau pe o adresă de e-mail.

„Sunt convins că vă pasă, că aveți idei. Nu vorbim aici despre infrastructură și utilități, știți că acestea sunt investiții mari, multianuale, pentru care nu este suficient bugetul local. Dar poate aveți propuneri mai mici, care să vă facă viața mai bună în diverse puncte ale comunei: zone de agrement, locuri de joacă pentru copii, plantări de arbori sau flori, wi-fi public etc.

Așa că, la această postare, insist să nu transmiteți felicitări și urări, ci idei și propuneri. Azi muncim cot la cot.

Dacă aveți rețineri să scrieți public, vă las o adresă de email: info@comunagilau.ro.

La Primărie, noi lucrăm chiar acum la bugetul pe 2023. Vă promit că vom analiza toate mesajele voastre și, în limita posibilităților, le vom include în buget.

Atenție! Inițiatorul ideii va fi invitatul nostru, la final, să taie panglica de inaugurare”, a transmis Gelu Topan.

Ideile, de altfel, au început „să curgă”. Printre acestea, un loc unde oamenii să poată să vândă fruncte, legume, lapte și brânzeturi, locuri de recreere pentru copii cu piste de bicicletă și role, dar și un traseu de mișcare pentru adulți sau un club al pensionarilor.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 mins Rautacisme
  A fost desființată o tabăra ilegală în Parcul Est. Administrația locală îi roagă pe clujeni să patruleze în locul Poliției locale care este pusă la îngrășat, să-și merite ”Prima de Osânză”
 • Acum 1 hour Justitie
  Bode vs UBB Cluj-Napoca începe cu o amânare
 • Acum 2 hours In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 3 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 3 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 3 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 4 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 4 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 4 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 5 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 6 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 6 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE