Politica

”Bugetare participativă” pe rețelele sociale. Primarul din Gilău promite că inițiatorul ideii finanțate va tăia panglica la inaugurare

Gelu Topan, primarul comunei clujene Gilău, vine cu o propunere la început de an, înainte de votarea bugetului. Prin intermediul paginii de socializare le-a cerut locuitorilor comunei să propună idei care pot fi puse în practică, cu finanțare de la primărie, promițând că inițiatorul ideii câștigătoare va fi invitat să taie panglica la inaugurare.

  • ”Dragi prieteni, am o rugăminte la voi. Puneți-vă în pantofii mei – fiți astăzi primarul Gilăului – și gândiți-vă ce proiecte să dezvoltăm în comună. La nivel mondial este un model de bune practici cel al participării cetățenilor la deciziile administrative”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

Spre deosebire de modalitatea greoaie de selecție a propunerilor din proiectul de bugetare participativă de la Cluj-Napoca, acest mod de abordare este mai simplu, oamenii putând să-i scrie primarului direct pe Facebook sau pe o adresă de e-mail.

„Sunt convins că vă pasă, că aveți idei. Nu vorbim aici despre infrastructură și utilități, știți că acestea sunt investiții mari, multianuale, pentru care nu este suficient bugetul local. Dar poate aveți propuneri mai mici, care să vă facă viața mai bună în diverse puncte ale comunei: zone de agrement, locuri de joacă pentru copii, plantări de arbori sau flori, wi-fi public etc.

Așa că, la această postare, insist să nu transmiteți felicitări și urări, ci idei și propuneri. Azi muncim cot la cot.

Dacă aveți rețineri să scrieți public, vă las o adresă de email: info@comunagilau.ro.

La Primărie, noi lucrăm chiar acum la bugetul pe 2023. Vă promit că vom analiza toate mesajele voastre și, în limita posibilităților, le vom include în buget.

Atenție! Inițiatorul ideii va fi invitatul nostru, la final, să taie panglica de inaugurare”, a transmis Gelu Topan.

Ideile, de altfel, au început „să curgă”. Printre acestea, un loc unde oamenii să poată să vândă fruncte, legume, lapte și brânzeturi, locuri de recreere pentru copii cu piste de bicicletă și role, dar și un traseu de mișcare pentru adulți sau un club al pensionarilor.