Din oras

Bubble Football, sportul care a cucerit Europa, face senzatie in Cluj

Un joc de echipa in care distractia este cel mai important aspect si-a facut loc pe piata clujeana. Bubble Football este un sport asemanator cu fotbalul obisnuit, insa mult mai amuzant si fara reguli stricte.

Bubble Football, sportul inventat in Norvegia, s-ar putea traduce printr-un meci de fotbal in care jucatorii sunt obligati sa poarte niste baloane gonflabile, cu diametru de 1,5 metri. Jocul este cu atat mai amuzant cu cat jucatorii au dreptul sa se impinga unii pe altii, iar cazaturile nu sunt deloc dureroase, dar asigura o atmosfera de zile mari. In Cluj, Bubble Football a fost adus de Sergiu Serban, un tanar de 24 de ani care a avut ocazia sa probeze aceste echipamente.

El s-a indragostit de acest sport plin de situatii amuzante si imprevizibile, si a decis sa-si deschida propria afacere – un centru de Bubble Football. Initiativa este cu atat mai interesanta cu cat in Romania mai exista astfel de afaceri doar in Bucuresti.

„Am cumparat echipamentele din Asia. Se joaca cinci contra cinci, deci in fiecare meci sunt necesare 10 echipamente, dar am si cateva de rezerva. Fiecare balon este prevazut cu doua manere si doua bretele, astfel incat jucatorii sa fie in siguranta. Cu alte cuvinte, orice participant se poate rostogoli, se poate da peste cap si poate intra in contact cu ceilalti jucatori, totul in conditii de siguranta maxima”, explica Sergiu.

La fel ca si in fotbalul clasic, intr-un meci de Bubble Football se foloseste un balon de fotbal de dimensiuni standard, iar totul se desfasoara pe un teren de fotbal sintetic. Diferenta este ca de multe ori, timpul destinat unei reprize este redus, iar distractia este mai mare cu cat sunt mai multe faulturi.

„Un meci dureaza in general o ora, dar e destul de obositor. Cei mai multi clienti ajung sa joace cate trei reprize de aproximativ 20 de minute, cu pauze de odihna”, adauga Sergiu.

Pentru cele 10 echipamente de Bubble Football se platesc 200 de lei pe ora, iar cei care-si doresc o zi memorabila pot gasi mai multe detalii online. Terenul sintetic pus la dispozitie de Sergiu Serban este situat in cartierul Intre Lacuri, la Scoala Gimnaziala „Alexandru Vaida-Voevod” din Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *