Politica

BRAVO, MARCELE! Ciolacu, de mână cu Vasile Dîncu, s-a întâlnit la Chișinău cu primarul Ion Ceban, despre al cărui partid Departamentul de Stat al SUA a arătat că ar fi finanțat de Moscova. Cine e artizanul acestei gafe?

Scris de 340

Marcel Ciolacu, președintele PSD, s-a întâlnit dumincă la Chișinău cu primarul orașului, Ion Ceban, potrivit unei postări pe Facebook a acesuia. Alături de Ciolacu a mai participat la întâlnire Vasile Dîncu, fostul ministru al Apărării.

 • ”Am discutat despre problemele actuale cu care ne confruntăm, dar și despre proiectele pe care le desfășurăm în Chișinău împreună cu România. Am primit asigurări că în continuare Chișinăul și locuitorii vor fi susținuți și vom realiza proiecte în comun. Am mulțumit pentru suport și pentru colaborarea frumoasă pe care o avem”, a scris Ceban pe Facebook.

Reamintim că Primăria Chișinău, condusă de Ceban, a primit un sprijin substanțial de la Consiliul Județean Buzău, condus de un apropiat al lui Ciolacu. CJ Buzău, condus de Petre Emanoil Neagu (PSD), a adoptat în ședința din luna mai 2022 două hotărâri prin care direcționează 400.000 de euro și 400.000 de lei în proiecte pentru Primăria Chișinău, potrivit deciziilor publicate pe site-ul consiliului. Astfel, Consiliul Județean Buzău va plăti Primăriei Chișinău 350.000 pentru amenajarea Parcului Catedralei și alte 50.000 de euro pentru reparația unui pasaj pietonal subteran de pe Bulevardul Dacia, potrivit hotărârii oficiale.

În plus, Consiliul Județean Buzău a mai alocat 400.000 lei pentru organizarea și desfășurarea în comun, în perioada 2-5 iunie 2022 a ediției a IV-a a Festivalului „Buzău Fest” și ediției a II-a a evenimentului „Zilele Chișinăului”, după cum arată o altă hotărâre adoptată de CJ Buzău.

Partidul lansat de edilul capitalei Ion Ceban, “Mișcarea Alternativa Națională” (MAN), ar fi finanțat din surse de la Moscova, potrivit documentului privind sancțiunile aplicate de SUA pentru 21 de persoane și entități din Republica Moldova.

Potrivit documentului citat, Departamentul de Stat al SUA susține că Iuri Gudilin, unul dintre persoanele supuse sancțiunilor, a facilitat, în 2020, plăți cu criptomonede, cel mai probabil pentru a finanța operațiuni de influențare a alegerilor. În 2021, acesta, alături de alte persoane, ar fi contribuit la elaborarea unor materiale video de propagandă pentru a influența electoratul moldovean la alegerile parlamentare.

Eforturile lui Gudilin și a asociaților săi au eșuat, însă Departamentul de Stat al SUA susține că acum acesta, cât și echipa sa, oferă susținere unei noi mișcări politice – MAN, condusă de fostul socialist, primarul capitalei Ion Ceban. „Aceste acțiuni sunt strict racordate cu cerințele Moscovei, care dorește subminarea guvernului de la Chișinău, susțin autoritățile SUA”, se arată în document.

La scurt timp, Ion Ceban a susținut că informațiile sunt false.

 

Foto: Facebook / Ion CebanULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Editorial
  Emil Ceausescu. Preamultul
 • Acum 4 hours Vocea ta
  Minciuna, Tupeul și Primarul
 • Acum 6 hours In vizor
  Boc ne anunță că legea îi zice că are 60 de zile la dispoziție să analizeze, cu atenție și îngrijorare, ofertele pentru metrou. OSĂ le analizeze până la sfârșitul lunii ianuarie, la anul. Deci, OSĂ se încadreze în toate termenele PNRR
 • Acum 7 hours In vizor
  Lui Boc ”îi fată nervii” când e criticat. Ionel Lespuc, de la site-ul media9.ro, a fost blocat pe pagina oficială ”Întotdeauna pentru clujeni”. Ce nu se înțelege din faptul că e ”întotdeauna” doar pentru cei care-l (pardon) nu-l critică
 • Acum 7 hours Politica
  Unde ești Dăncilă, doamnă? Nicolae Ciucă: ”Nu e de la mine, e de la părintele Cleopatra: să nu mor neîmpărtășit”. Imhotep se strică de râs
 • Acum 7 hours FOTOGRAFILA
  Ego, Boculus imperator, ad Urbe Conditia.
 • Acum 8 hours Eveniment
  Profesori clujeni, decorați de președintele Klaus Iohannis de Ziua Națională
 • Acum 10 hours Politica
  Marcel Ciolacu, despre arestarea lui Bădălău: ”Ori rămâi om politic, ori faci afaceri, când le combini sfârşeşti greşit”
 • Acum 20 hours Politica
  Ciolacu și-aş dori ca România să se unească cu R. Moldova: Nu poţi lăsa o ţară pradă iar Rusiei
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  MÂNDRU CĂ SUNT PROSTOI și-mi plac lucrările de mântuială girate de Emil Boc
 • Acum 1 day Editorial
  Patrioți de-o zi, patrihoți pe viață! Funcția curvei la politicianul român. Nu că ar fi electoratul mai deștept
 • Acum 1 day Politica
  Președintele tuturor românilor, indiferent de sex, religie, etnie, Klaus Iohannis, face recepție la Cotroceni, de Ziua României, ca pe tarlaua lui. Liderii UDMR, USR și AUR nu au fost invitați
 • Acum 1 day Politica
  Liberalii vor comasarea alegerilor ca să le numească tot Iohannis premierul. PSD se opune
Citește și...
Recomandările redacției
Sinistru Editorial

Emil Ceausescu. Preamultul

Sinistra poza asta cu Boc, strabic si buhait, cu caciula de readepist pe ceafa. Sinistre […]

Vocea ta

Minciuna, Tupeul și Primarul

de Szakats Istvan “Într-o lume în care e atât de multă dezinformare”… “nu trebuie să […]

TOP CITITE