De cartier

Borhanciul se urbanizează cu un plan urbanistic zonal: liber pentru centru comercial, spații de birouri, locuinţe colective și spaţii verzi

Scris de 1112

Specialiștii administrațiai Boc analizează urbanizarea străzii Borhanci prin intermediul unui plan urbanistic zonal (PUZ). Autoritățile sunt pregătite să aprobe, printr-un proiect de hotărâre, dezvoltarea unui teren în suprafață de 27.332 mp pe bază de structură parcelară – două parcele destinate construirii și un imobil pentru circulațiile rutiere.

Beneficiarul proiectului este Napoca City Residence.

Etapa consultării publice are loc în perioada săbătorilor pascale 14– 28 aprilie 2022. (vezi AICI).

Ziar de Cluj semnala proiectul imobiliar din Borhanci încă din Septembrie 2021.

CITEȘTE ȘI: Dan Dunca, jucator important pe piata imobiliara, vrea sa construiasca blocuri si birouri pe Borhanci, desi Boc nu mai da autorizatii

Pe un teren de cca 27.000 mp de teren agricol, beneficiarul Napoca City Residence SRL urmărește realizarea unui ansamblu mixt: centru comercial – un magazin Kaufland de mari dimensiuni, spații de birouri, locuinţe colective și spaţii verzi.

Este propus un corp de birouri cu regim de înălțime de 1-3S+P+10E, un corp mixt – locuinţe şi spaţiu comercial – 1-3S+P+6E+R, un alt corp cu regim de înălțime 1-3S+P+6E+R – pentru comerţ şi birouri, corp ce include şi o grădiniţă şi o serie de blocuri cu apartamente P+3.

Până de curând, autoritățile susțineau că proiectele imobiliare de anvergură din colonia Borhanci rămân suspendate până la realizarea centurii metropolitane – din 2026. Comisia de urbanism a dat aviz favorabil unui proiect imobiliar cu spații de locuit/spații de birouri+centru comercial. 

În aceste condiții, beneficarul Napoca City Residence SRL dorește elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal, în vederea realizării unui Ansamblu Mixt funcțional, compus din Centru comercial, birouri, locuințe colective, funcțiuni complementare, drum și utilități, parcelare, organizare de șantier, împrejmuiri, spații verzi.

„Propunerea volumetrică a viitoarelor imobile din cadrul proiectului, dorește să marcheze local nodul de intersecție dintre Centura metropolitană TR 35 și str Borhanciului, printr-un imobil de tip turn – cu regim de înălțime de (1-3S)+P+10E”, se arată în documentația PUZ analizată de specialiștii administrației Boc.

„În coformitate cu prevederile PUG, alipit de amplasamentul studiat se propune realizarea centurii metropolitane TR 35, cu o ampriză de aproximativ 50 m lățime. Prin  proiectul centurii, se propune realizarea unei artere cu sens unic dinspre strada Romul Ladea spre sensul giratoriu suspendat propus la intersecția cu str. Borhanciului. Principalele accese în ansamblul propus se realizează din strada Borhanciului și din artera cu sens unic amintita mai sus’‘, arată proiectanții.

Napoca City Residence este în funcțiune, dar considerată inactivă.

A fost înființată în 2016 și are obiect de activitate dezvoltarea și promovarea imobiliară. Încă de la înființare, a avut zero cifra de afaceri și pierderi care au variat între 114 euro și maxim 142 mii euro. În 2020, firma lui Dan Dunca a declarat pierderi de peste 72 mii euro. Napoca City Residence nu are nici un angajat.

Firma are trei asociați: Duncan Invest SRL (40%), REZ INT Management SRL (40%) si Iulian Iuga (20%). Din Consiliul de Administrație fac parte Dan Dunca, Iulian Iuga si Toth Zsolt Szilard.

Dan Dunca este un jucător important pe piața imobiliară din Cluj, el fiind asociat în mai multe firme de profil. De exemplu, prin Maxintermedia, Dan Dunca a susţinut un proiect imobiliar de 5 milioane de euro, dezvoltat de Practic Invest, proprietară a complexului Praktiker, printre asociații de la Practic Invest aflându-se alți jucători clujeni semnificativi din domeniu – Mircea Ilea și Radu Ster.

CITEȘTE ȘI: Încă o stradă din «zona rezidențială» Borhanci se urbanizează cu locuințe, supermarket și servicii de interes public

Chiar dacă clujenii continuă să-i «sugereze» primarului că au nevoie de un sens giratoriu la intersecția Borhanciului-Brâncuși-Romul Ladea-Fagului, edilul Emil Boc susține că proiectul de extindere va fi realizat odată cu centura metropolitană – cel mai probabil după realizarea magistralei I de metrou, adică la finalul exercițiului financiar european 2021-2027, spre 2030.ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours Justitie
  Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute
 • Acum 8 hours Politica
  Robert Cazanciuc, PSD: A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele – proiect de lege votat în Senat
 • Acum 10 hours Eveniment
  Bărbat, prins în flagrant de către polițiști în timp ce transporta 16.000 de țigări de contrabandă
 • Acum 13 hours Politica
  Președintele ASF a explicat, în plin protest în Parlament: ”Euroins și City Insurance erau Muma Pădurii!”
 • Acum 13 hours Eveniment
  ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor
 • Acum 14 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Traiasca banii negri din economia subterana, sursa inepuizabila de crestere economica! Inflatia se va domoli doar cand banii negri din economie se vor imputina. Adica nu prea curand.
 • Acum 15 hours Din oras
  După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj
 • Acum 16 hours Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 16 hours Politica
  Proiect prin care şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor – 19 noiembrie. Gabriela Firea: “Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor”
 • Acum 17 hours Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 17 hours Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
 • Acum 19 hours Politica
  Fără niciun ștrand funcțional sută la sută în Cluj-Napoca, de imediat 20 de ani de mandat, Emil Boc anunță în presa de chitanțier ”OZN”-uri de natație. Știm, nu v-ați plictisit încă de povestea cu ce OSĂ avem în Borhanci
 • Acum 20 hours In vizor
  Ce se întâmplă cu polițele RCA de la Euroins? Practic lepoți pune în parbriz și toată lumea îți acordă prioritate. Restul sunt povești de gestionat criza
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE