Focus

BOR continuă să se înece în propria-i mizerie de sub preș, în veșnica sa preafericire

BOR ar putea, mai ales în vremurile pe care le trăim, sa fie un stâlp al armoniei, un arbitru pentru pacea socială mult visată. BOR ar putea eventual să iasă în față în al doisprezecelea ceas  întru spălarea păcatelor, cu mediatizarea adecvată a multelor așezăminte sociale pe care le păstorește. Ar putea!. Din pacate BOR este preocupată cu alte treburi și energiile ei se consumă în alte direcții, iar urmarea e că vedem azi  o biserica anacronica, predispusa mai degraba la a ascunde gunoiul sub pres decat a se deschide inspre societatea in care traim.

 Preocupați mai degrabă să atenueze multiplele derapaje ale propriilor clerici, decât să aibă o deschidere către societate, BOR ni se relevă azi ca un ombilic cangrenat pe trupul unei societăți la rându-i în multiple metastaze.

 Pe ce ma bazez când spun asta? Să ne reamintim reacția astenică a aceleiași BOR atunci când preoți cu notorietate, sau cu funcții importante au fost devoalați în presă ca fiind pedofili , sau  mai  mari afaceriști, ori oameni degradați moral, sau dupa caz, departe de etica impusă de meseria aleasă.

 Nimeni nu poate crede că Vasile Răducă, prodecanul Facultății de Teologie și secretar al Comisiei de Bioetică a Patriarhiei Române și-a construit ideile funambulești pe loc, într-un hău rocambolesc, pe loc în studioul de la Trinitas.  E inimaginabil faptul că nu știau toți cei din jurul domniei sale ca e un personaj marcat de șovinism, misogin, cu deviații grave de logică și bun simț. Din ce se aude nu prea era lăsat să se exprime în exterior, iar această prezență a fost o scăpare.

Iată câteva declarații ale omului cu influență în BOR ca să știm sigur despre ce vorbim:

Despre viol:  “Vă rog să rețineți, sunt rarisime cazurile când violul se soldează cu graviditate. Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimțit și care ți-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de așa manieră încât celulele germinale care sunt pe punctul de a se întâlni, să se și întâlnească și să fie fertilizat oul.”

“Vă rog să rețineți: când e vorba de viol, este vorba de un viol la care au consimțit persoanele respective sau sunt în imposibilitatea de a interveni, prin măsuri igienice, încât să facă de așa manieră încât spermatozoizii să nu atingă ovocitul, care stă acolo, așa, ca-ntr-o floare, în trompele falopiene. – (…) dacă s-a produs și așa, luați-l ca pe un dar a lui Dumnezeu.”

– Despre concubinajul cu un partener de religie musulmana: “… rugați-vă la Dumnezeu ca fata dumneavoastră să termine cu această relație. Tânărul respectiv este de altă religie dar, credeți-mă, eu, ca român, gândindu-mă la istoria de 500 de ani în care românii au stat sub turci, am, doamnă, îmi pare rău c-o spun, am mari rezerve față de anumite forme de intimitate cu anumite persoane.”

– Despre mijloacele de contraceptive: “În utilizarea prezervativului, nu facem altceva decât, cei tineri care fac lucrul acesta, nu fac altceva decât să se masturbeze, care este o practică dezgustătoare”. – În actul sexual, femeia primește ceea ce bărbatul este dator să-i ofere. Lichidul spermatic cuprinde o serie de substanțe chimice care neutralizează extrogenii pe care îi are organul femeii. – Femeia, spre exemplu, în perioada ciclului, este bombardată cu o cantitate extraordinară de extrogeni care sunt cancerigeni.” – “O relație firească, normală, în limitele normalului între bărbat și femeie, îi aduce femeii sănătate, altfel, ea nu este decât excitată, masturbată, pur și simplu, și, fie că, la un moment dat, are un acces și se duce la un bărbat care are cu ea o relație normală și-și părăsește soțul care, pe o perioadă de timp, n-a făcut altceva decât s-o masturbeze, scuzați-mi că sunt foarte dur.

“Mai bine mai rar, dar cumsecade și să-i oferi soției ceea ce organismul ei are nevoie, din punct de vedere biochimic, decât să o masturbezi și să trăiești într-o succesiune de acte de masturbare de care să-ți fie, practic, scârbă și silă și rușine.”

 Purtatorul de cuvat al Patriarhiei se delimiteaza radical de cele spuse și promite că respectivul domn nu va mai fi invitat. Și cam atât! Și ca omul e cam patimaș. Ne-am spălat pe mâini cu un comunicat, că doar asta e în fișa postului. Nicio reacție fermă și elocventă la declarațtiile halucinante făcute de acesta, nimic care să liniștească sau macar să securizeze o instituție de o asemenea importanță în statul român.

Era o vreme când biserica era în topul increderii unui popor declarat ca fiind in procent de 86,45 ortodox. Era! De mulți ani încoace, nu mai apare în niciun sondaj, nu mai stă la nicio masă unde se iau decizii, sau măcar unde se discută lucruri importante,  pentru că s-a compromis nedrept și pare că fundamental prin indeciziile și inconsistența propriilor lideri.

Într-o societate fara repere, BOR se încăpățânează să considere că  ocrotirea mizeriei care o populează este mai importantă decât afirmarea sa ca vârf de lance întru normalitate. Și pierde astfel o șansă extraordinară de a fi. Dacă n-ar fi așa, personajul cu pricina ar fi fost repudiat în secunda doi.

 E insă din păcate vremea în care BOR a devenit “decât” niște meme-uri și se complace cu voluptate în situația asta amuzantă , probabil că  și râde copios pe margine. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *