Justitie

Bone Ferenc, trimis în judecată pentru omor

Bone Ferenc, bărbatul care a fost reținut la sfârșitul lunii mai după ce a ucis-o cu sânge rece pe cea pe care o considera iubita sa, Beata Molnar, ajunge în fața judecătorilor după ce arestul preventiv i-a fost prelungit.

 

Fostul profesor universitar care la sfârșitul lunii mai şi-a ucis iubita şi i-a abandonat cadavrul într-o localitate din județul Bihor a fost trimis în judecată de procurorii clujeni. În tot acest timp bărbatul a fost arestat preventiv.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a transmis, marți, printr-un comunicat de presă, că un bărbat a fost trimis în judecată pentru omor.

”În perioada 21/22 mai 2022, interval orar 18.30 – 02.58, s-a deplasat împreună cu victima M.B. pe mai multe trasee din arealul comunelor Gilău, Beliş, Răchiţele, Mărgău, Căpuşu Mare, Dealu Mare, Mănăstireni, Mărişel, Măguri (judeţul Cluj), iar la un moment dat, în timp ce ambii se aflau în autovehiculul care se afla parcat pe marginea drumului, în zona lacului Tarniţa, inculpatul a exercitat agresiuni fizice asupra victimei, care au condus la decesul acesteia prin asfixie mecanică. După săvârşirea faptei, inculpatul a introdus cadavrul în portbagajul autovehiculului, s-a întors către Cluj-Napoca, apoi din Cluj-Napoca s-a deplasat către Oradea, iar pe traseu, în intervalul orar 07.57 – 10.41, data de 22 mai 2022, a abandonat cadavrul victimei într-un areal izolat, cu vegetaţie, dinspre localităţile Corniţel şi Borod, judeţul Bihor”, se arată în comunicat.

Bone Ferenc a fost prins în Oradea în 26 mai. El a fost arestat preventiv în 27 mai, pentru o perioadă de 30 de zile, măsura fiind prelungită succesiv pe parcursul urmăririi penale.

Bărbatul și-a ucis iubita din cauză că aceasta a refuzat să se căsătorească cu el. După ce a strangulat-o, a plimbat-o cu mașina prin județ, apoi i-a abandonat trupul în spatele unei benzinării din Bihor.

Bone Ferenc are antecedente privind violența domestică și o condamnare cu suspendare la 1 an și 3 luni de închisoare, după ce și-a agresat o altă fostă iubită. Tot prin stangulare. Apoi a avut tupeul să-i spună: ”Iepuraș te-ai cam învinețit și ai făcut spume la gură, am crezut că ai murit”. Cu toate acestea, judecătorii clujeni i-au dat o pedeapsă ușoară, facilitând practic crima a cărei victimă a fost Beata Molnar.

Dar noi ne-am obișnuit cu ”justiția” clujeană extrem de ”aspră” cu jurnaliștii (de exemplu), întărită ca fularul când e vorba de astfel de specimene.