PORTRET

Bogdan Sas, candidatul Mișcării Liberale la Consiliul Local: „Pentru mine Clujul e sfânt, e cel mai frumos oraș! Dar unele lucruri nu sunt așa cum ar trebui să fie!”

Scris de 787

Bogdan Sas, candidatul Mișcării Liberale la Consiliul Local, este un tânăr care nu își dorește să facă politică, ci administrație. El vrea să muncească pentru clujeni, să își pună în slujba lor întreaga experiență profesională acumulată până acum, să ducă Clujul, împreună cu colegii săi din Mișcarea Liberală, la un nou nivel de dezvoltare.

Pentru Bogdan Sas, clujean get-beget, Clujul e sfânt, e cel mai frumos oraș! Cu toate acestea, tocmai pentru că își iubește urbea în care a crescut și a trăit până acum, el conștientizează faptul că unele lucruri nu sunt așa cum ar trebui să fie, că e nevoie de schimbarea politrucilor din administrația locală cu oameni noi, care să vrea și să poată duce orașul nostru mai departe (pentru că în ultimii ani urbea a început să stagneze). 

Clujul are nevoie de oameni sinceri și muncitori, de oameni tineri, aleși dintre oameni, care să lucreze pentru interesele celor care i-au ales. Orașul are nevoie de oameni competenți în administrație, de persoane cu experiență, iar Bogdan Sas, prin activitatea sa profesională de până acum, și-a dovedit integritatea, capacitatea de muncă și a acumulat suficiente cunoștințe care să îi permită să devină un consilier local demn de orașul de care este atât de mândru! El a intrat în câmpul muncii încă din adolescență, a pornit de jos și a urcat fără să ardă etape, a fost barman-ospătar, agent de vânzări, curier, antreprenor, sales manager la o companie importantă, iar în prezent este director de vânzări la cel mai tare ziar din oraș, Ziar de Cluj.

Bogdan Sas are 36 de ani, e căsătorit și își dorește să adopte un copil pe care să îl crească într-un oraș din ce în ce mai bun, mai frumos și mai bine administrat. Și este dispus să se implice pentru ca năzuințele sale de progres să devină realitate!

O carieră întemeiată pe foarte multă muncă

Bogdan Sas s-a născut în Turda, părinții săi fiind turdeni, dar a crescut în Cluj, orașul unde aceștia lucrau ca ingineri și unde s-au mutat ulterior. A urmat Liceul Tehnologic „Tehnofrig” și, încă din timpul anilor de școală, și-a dovedit spiritul de antreprenor – în vacanțele de vară de la finalul claselor a X-a și a XI-a a făcut comerț cu diverse produse în și din Ungaria:

„Era perioada aceea când se făceau drumurile de Ungaria, vindeam acolo sprayurile Farmec și papucii de la Clujana și cumpăram adidași și haine pe care le comercializam în țară.”

După ce a terminat liceul, Bogdan Sas s-a angajat barman-ospătar. A început și 3 facultăți, dar a preferat să își construiască muncind o carieră. Al doilea său job a fost unul de agent de vânzări la o companie ce distribuia de toate:

„Erau distribuitorii lui Duru, niște turci care importau produse foarte variate: săpunuri, ciocolată, napolitane, șampoane, ace, brice… Era o nebunie atunci, vânzările mergeau foarte bine!”

După ce a lucrat timp de un an și jumătate ca agent de vânzări, Bogdan Sas a plecat în armată. A făcut lupte libere în adolescență, se simțea atras de rigoarea cazonă, așa că s-a decis să încerce și cariera militară:

„Am crezut că mi se potrivește viața militară, dar pe parcurs m-am răzgândit. Am constatat că acele legende urbane referitoare la armată aveau mai mult decât un sâmbure de adevăr, asta nu mi-a plăcut, așa că am stat un an, am satisfăcut stagiul, am terminat sergent, după care am renunțat.”

După această experiență, Bogdan Sas s-a angajat într-un magazin Napolact, unde a lucrat timp de 3 ani de zile:

„Acolo făceam de toate, munceam foarte mult, chiar și sâmbăta, dar se și câștiga foarte bine. Însă nu banii contau și după un timp am plecat, pentru că știam că pot mai mult. M-am angajat la Cargus, unde era altceva, evadam cumva – după ce la Napolact am lucrat toată ziua în magazin, am trecut la o muncă de teren în care mă întâlneam zilnic cu foarte mulți oameni și îmi deschideam orizontul.”

La Cargus, Bogdan Sas a lucrat timp de 5 ani, după care a simțit o nouă provocare: antreprenoriatul. Și-a deschis două magazine, unul de produse electrocasnice second-hand și un altul de uleiuri și scule auto. Pentru că îi lipsea agitația curieratului, după câteva luni a devenit și subcontractor al unei firme de curierat, în Cluj. S-a ocupat timp de 6 luni de cele 3 businessuri, după care i s-a ivit oportunitatea de a lucra în vânzări la Cargus, cea mai mare firmă de curierat la vremea respectivă. Pentru că a devenit agent de vânzări responsabil de 5 județe, a renunțat la afacerile proprii și s-a focusat pe această activitate până în 2010, când a promovat în cadrul aceleiași firme de curierat pe poziția de area sales manager. A fost responsabil de o zonă care cuprindea aproape jumătate din județele țării, avea 4 oameni în subordine, iar clienții săi însemnau pentru Cargus o cifră de afaceri de 5 milioane de euro pe an. După 3 ani, însă, Bogdan a simțit că se plafonează, că nu mai poate crește în acel mediu și a acceptat o nouă provocare:

„Liviu Alexa mi-a oferit oportunitatea să schimb domeniul și să dau curs unei noi provocări, ca manager de vânzări în media. Asta fac de doi ani și jumătate, iar în prezent sunt director de vânzări la cel mai tare ziar din oraș, Ziar de Cluj!”

„Eu sunt clujeanul acela get-beget: pentru mine Clujul e sfânt, e cel mai frumos, e în general cel mai!”

Bogdan Sas s-a implicat, alături de Liviu Alexa, în noua construcție – Mișcarea Liberală, din partea căreia va candida la Consiliul Local:

„Cred în proiectele lui Liviu Alexa și m-am implicat pentru că vreau să le văd împlinite – vreau să vedem Clujul schimbat! Aceste proiecte reprezintă ceea ce îi lipsește Clujului de 26 de ani. În plus, cred că mi-aș putea folosi experiența din mediul antreprenorial în administrația locală. Am o bogată experiență în lucrul cu oamenii și în gestionarea și în negocierea contractelor și a bugetelor, ca fost sales manager.

Eu sunt clujeanul acela get-beget: pentru mine Clujul e sfânt, e cel mai frumos, e în general cel mai! Dar sunt conștient că unele lucruri nu sunt așa cum ar trebui să fie!”

Bogdan Sas consideră că imaginea turistică a orașului lasă foarte mult de dorit. Cu toate că avem foarte multe obiective care ar putea constitui reale puncte de atracție pentru vizitatori, acestea nu sunt promovate așa cum ar trebui. Bogdan își iubește orașul, e mândru de Cluj, dar consideră că urbea are și foarte multe probleme, iar clujenii sunt în general foarte reticenți la schimbare, chiar la o schimbare în bine:

„Apreciez foarte mult oamenii din Cluj, dar clujenii sunt foarte conservatori. Lucru bun, pe de o parte, pentru că sunt foarte fideli în business, le sunt loiali partenerilor lor de afaceri (clujenii nu schimbă un partener bun de business pentru un mic câștig pe durată scurtă), dar acest conservatorism are și o parte negativă, pentru că ei nu le dau șansa noilor veniți să își demonstreze calitățile, să arate chiar că pot mai mult decât predecesorii lor. Asta se întâmplă și în administrație, unde, în ultimele două decenii, am avut doar doi primari. Suntem conservatori și în această privință și încercăm să ne adaptăm și să funcționăm după regulile edililor, chiar dacă nu sunt cele mai bune, și refuzăm schimbarea. Însă acum cred că este neapărată nevoie de o schimbare pentru ca în administrație lucrurile să evolueze. Pentru ca municipiul să se dezvolte la un nou nivel este nevoie de oameni noi! 

Clujenii trebuie să le dea șansa unor oameni noi să demonstreze că pot face lucruri mai bune, pentru că cei vechi au ajuns deja la o plafonare. Alți oameni trebuie să dezvolte sau să ducă mai sus lucrurile pe linia pe care cei care ne-au condus până acum nu o mai văd. E nevoie de tineri cu viziune care să continue, să ducă mai departe ce a fost făcut bine până la un moment dat, lucrurile care în ultimii ani au stagnat sau au avut un ritm de creștere foarte redus.”

„În ultimii 4 ani administrația locală nu a construit nimic în Cluj. Au fost asfaltate câteva străzi, dar orașul nostru are nevoie și de alte lucruri”

Bogdan Sas nu candidează pentru a face politică, ci administrație. Așa-zișii oameni politici din Cluj au demonstrat deja ce pot, și-au dovedit limitele, iar tinerii din Mișcarea Liberală își doresc să facă doar politica oamenilor, vor să se implice pentru Cluj:

„În ultimii 4 ani administrația locală nu a construit nimic în Cluj. Au fost asfaltate câteva străzi, dar orașul nostru are nevoie și de alte lucruri: susținerea antreprenoriatului, crearea de locuri de muncă prin dezvoltarea de parcuri industriale noi, sunt necesare programe de susținere a celor cu o situație socială precară, a tuturor celor defavorizați, a persoanelor în vârstă, a celor fără casă, care sunt la rândul lor clujeni, care trăiesc printre noi și pe care ar trebui să îi ajutăm, să le oferim soluții; ar trebui să creăm programe de calificare pentru marea masă care nu au nicio calificare profesională, să aducem investitori care să absoarbă și forța aceasta de muncă.”

Bogdan Sas a practicat sportul încă din adolescență și chiar și acum în timpul liber aleargă și face sport la Gimmy. El consideră că administrația locală ar trebui să încurajeze și să faciliteze accesul tinerilor la sălile și la terenurile de sport:

„Ar trebui făcute terenuri noi și ar trebui permis accesul tuturor copiilor la cele deja existente (la care, în momentul acesta, accesul le este restricționat). Sălile de sport și terenurile din școli nu pot fi folosite de către copii în afara orelor de program, când ei nu au unde să meargă să joace un fotbal. Nu toți copiii își permit să închirieze terenuri private. Ar trebui sprijinită activitatea fizică de la vârste fragede pentru că sportul înseamnă sănătate.”

„Avem nevoie de oameni dispuși să muncească pentru clujeni”

Bogdan Sas e convins că cea mai importantă în viață este munca, singura care ne poate face să evoluăm, să ne depășim condiția:

„Trebuie să muncim tot timpul, să încercăm să devenim mai buni, să ieșim din zona noastră de confort și să dovedim că cerul este limita. Avem nevoie în administrație de oameni cu o mentalitate nouă, dispuși să muncească pentru clujeni și nu doar pentru interesele proprii sau pentru cele de partid!”, conchide Bogdan Sas, viitorul consilier local pentru Cluj.ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours Eveniment
  Cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii, grindină și inundații în județul Cluj
 • Acum 17 hours Vocea ta
  Unul dintre cei mai respectați fani U-iști, reacție după eșecurile pe linie: „Nu ți-e rușine obrazului, Ovidiu Vasu?”
 • Acum 18 hours In vizor
  La Cluj, ritmul de creștere a prețurilor imobiliare a încetinit. Sibiul este noua vedetă a scumpirilor
 • Acum 19 hours Eveniment
  Accident rutier în Apahida între un autoturism și un autotren
 • Acum 20 hours Justitie
  În ciuda declarațiilor de la dosarul de violență publică al lui Bone Ferenc, judecătorul care l-a condamnat cu suspendare a considerat că a fost un caz singular. ”Cazul singular” a dus la o crimă oribilă
 • Acum 21 hours Din oras
  Cluj Napoca: Un incendiu puternic a cuprins barăcile din Pata Rât, zona mărginașă a orașului de la groapa de gunoi, unde locuiesc sute de persoane
 • Acum 22 hours Politica
  Dacian Cioloș s-ar fi decis: Pleacă din USR și face alt partid. Va fi urmat de mai mulți europarlamentari și parlamentari
 • Acum 2 days Din oras
  Începe vara festivalieră! ”Cluj Pride”, festivalul minorităților sexuale, se va desfășura anul acesta între 6 și 12 iunie
 • Acum 2 days Rautacisme
  Mare minune la Cluj! Au reînceput pe bune lucrările la podul Porțelanului
 • Acum 2 days Rautacisme
  În Clujul Verde, de „Vinerea Verde”, care împlinește imediat un an, până și primarul Boc era să plătească bilet aiurea-n tramvai!
 • Acum 2 days Justitie
  Vanessa Youness, iubita lui Gelu Oltean, condamnata definitiv la inchisoare
 • Acum 2 days Politica
  NICIO EMOŢIE: Alegeri PNL: Lucian Bode (Sălaj) e noul număr 2 în partid ca secretar general. Dan Motreanu e prim-vicepreședinte după ce Virgil Popescu, favoritul președintelui Ciucă, s-a retras în ultimul moment
 • Acum 2 days In vizor
  Nu reușesc să-l modernizeze în 10 luni și propun un nou termen. Șantierul din Parcul Operei se va încheia pe «final 2022»
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE