Rautacisme

Bogdan Roșca, managerul Radio Cluj, este nevoit să conducă o instituție infectă, pe un salariu de mizerie!

Scris de 473

Ziar de Cluj deplânge situația jalnică în care se află în prezent managerul Radio Cluj, Bogdan Roșca, și îi transmite acestuia întreaga noastră compasiune! După ce că salariul acestui destoinic manager al postului regional Radio România, filială a Radio Reșița, nu a crescut deloc în anul 2016, față de 2015, nici măcar cu un singur leuț, rămânând la același deplorabil nivel, de doar 189 140 de lei anual, adică o soldă lunară mizeră de 15 761 de lei, din care Roșca trebuie să mai facă și acte de caritate (din sărăcia sa de salariu pozându-se donând, la un moment dat, generoasa sumă de 20 de lei pentru bolnavii de cancer), după toate acestea, marele lider al acestei instituții media (atât de îndrăgită și, mai ales, de ascultată de către clujeni, și nu numai!),  mai este nevoit să suporte și mizeria cruntă din sediul postului pe care admirabil îl manageriază!

Dacă managerul stației este plătit cu un salariu mizerabil, de femeie de serviciu, vă dați seama ce sume derizorii încasează lunar femeia de serviciu! Poate că aceasta este remunerată cu vreun salariu infim de asistent universitar, de medic rezident sau, mai rău, de profesor în preuniversitar, așa că, din câte se pare, refuză – pe bună dreptate! – să-și facă treaba cu profesionalism! Iar domnul Roșca, manager inimos, înțelege întreaga situație, cu umanitate, ca de la suflet la suflet! 

Pe lângă lipsa de curățenie, mobilierul vechi, instalațiile sanitare infecte, amenajările de pe vremea lui Ceaușescu întregesc imaginea scârbavnică din Radio Cluj, o situație care, însă, iarăși este de înțeles. La ce salariu primește managerul stației, de unde bani de investiții! 

O cititoare ne-a trimis pe adresa redacției o serie de fotografii din birourile și holurile Radio Cluj, după cum cititoarea noastră ne-a precizat, nu din spații părăsite, ci din unele frecventate de angajați, unde se lucrează efectiv (chiar dacă „se lucrează”, în cazul Radio Cluj, este cam mult spus!). Să vedem, așadar, care sunt condițiile de muncă și de stat pe bani publici în acest post public, de stat:

Într-o primă imagine, într-un cotlon, zace neîntoarsă de multă vreme o șubă aparținându-i, cel mai probabil, unui homeless, poate chiar unui angajat Radio Cluj, rămas pe drumuri din cauza salariului mizerabil, nevoit să doarmă noaptea sub cerul liber, pe la colțurile instituției:

Cel mai probabil, din cauza stresului profesional extrem, cauzat de munca intensă, angajații Radio Cluj și-au descărcat nervii lovind cu picioarele în zidurile care poartă acum urma acestor refulări de mânie proletară:


Unul dintre ziduri pare a fi un adevărat vomitorium, urmele de pe pereți trădând concertele de vomă difuzate, probabil, la ore târzii din noapte, în circuit închis, doar pentru connoiseuri:

După această imagine dezgustătoare, trecem la ceva mai puțin vomitiv, pentru a reveni mai apoi la noi scene respingătoare. Pe jos, pe parchetul jegos, mătura nu a mai fost plimbată de mult timp. La câte emisiuni magnifice sunt realizate la Radio Cluj, cine mai are timp și de așa ceva! Pentru că de la femeia de serviciu, am stabilit deja, nu putem cere, atâta timp cât,  salarial, nu i se poate oferi!Femeia de serviciu, de altfel, pare a fi fost zidită, de la glezne în sus, precum Ana lui Manole, în spatele ustensilelor de lucru, pentru a da stabilitate și prestanță editorială postului regional de Radio:

Igrasia mănâncă încet, dar sigur, această instituție media. La câte broboane de sudoare curg pe tâmplele managerului, mereu gândit, mereu preocupat de creșterea audienței postului, nici nu este de mirare! 

Chiuvetele par a fi dezafectate și, la cum arată, e mai bine așa! Apă se toarnă dintr-o sticlă. Probabil apă sfințită, pentru spălarea tuturor păcatelor manageriale!


La toaletă, hârtia igienică folosită se aruncă pe jos. În fața vasului de toaletă, după pata de pe jos, e posibil ca cineva iarăși să fi vomat:


Poate că Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj se va autosesiza la vederea acestor imagini și va descinde intempestiv la fața locului, după vreo două săptămâni, conform procedurilor deja cunoscute ale acestei instituții, care acționează mereu cu celeritate și profesionalism. Bineînțeles, în acest termen de două săptămâni, poate și managerul Roșca, în ciuda salariului său infim, pentru care nu ar merita să miște măcar un deget, va mișca totuși unul și va sesiza femeia de serviciu, pentru a salubriza puțin instituția.  

Despre investiții și modernizări nici nu are rost să vorbim, plus că nu s-ar justifica, dat fiind faptul că Radio Cluj se află în prezent în moarte clinică, fiind ținut în viață doar de perfuziile și injecțiile cu bani publici.ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours In vizor
  PROTECȚIA POLITICĂ NU ȚINE DE PRICEPERE ÎN AFACERI: Afacerea imobiliară a fostul cameraman al primarului Boc, între insolvență și facturi de milioane de lei neachitate
 • Acum 9 hours FOTOGRAFILA
  Parcat pe trotuar, coborând din mașină de lux, Boc ne anunță că pietonii sunt prioritari
 • Acum 12 hours Politica
  Ajutor în valoare de 2.000 de lei pentru mamele și nou-născuții din familiile vulnerabile
 • Acum 14 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: ”Trăiască inflația! Antreprenorul și corporatistul, mult mai bogați în 2022, camuflează bucuria simulând îngrijorare fața de 2023”
 • Acum 1 day General
  ROMÂNIA AFACERILOR DE CUMETRIE: Cele 600 de mașini de poliție reprezintă 25% din suma contractelor din ultimii 7 ani câștigate de Automobile Bavaria cu instituții publice. Record în 2022: contracte în valoare de 223 de milioane de lei
 • Acum 1 day Din oras
  De ce OSĂ devină strada Spiru Haret pietonală de Săptămâna Europeană a Sportului? Ca să vedem cum OSĂ arate după modernizarea pe care OSĂ o facă Nord Conforest S.A. Să n-arate ca ”Pădurea Clujenilor”…..
 • Acum 1 day Din oras
  Cum vă preziceam de dimineaţă: a apărut Emil Boc pe calul alb al împăcării şi toleranţei, să ne zică chestii înţelepte. Emil Boc: “Sunt convins că meciul dintre U și CFR Cluj va fi un MODEL de fair-play”
 • Acum 1 day Rautacisme
  Începe Săptămâna Europeană a Sportului. OSĂ avem parte de multe poze cu polisportivul Emil Boc: la paletă, la 100 metri cartofi în poală, la şut cu mingea, stop pe piept, preluat cu capul şi apărat de Însuşi El în poartă
 • Acum 1 day PubliNews
  Sezonul Movie Nights se încheie cu filmele „Invictus” și „Free Guy”. Luni, bucură-te în premieră de festivalul SoNoRo, în Iulius Parc!
 • Acum 1 day In vizor
  Comunicare de noaptea minţii a conducerii U Cluj: În timp ce afirmă că CFR Cluj nu are ce căuta pe gazonul de la Cluj Arena (pe care nici ei nu au ce căuta când UNTOLD arestează oraşul), afirmă că e nevoie de (probabil) dialog în acest “oraș multicultural care are nevoie, mai mult decât oricând, de toleranță, înțelegere”…
 • Acum 2 days In vizor
  UN MILION DE EURO pentru reabilitarea a 5000 de mp “de parc” în Piaţa 14 iulie. OSĂ avem din nou dală de la Videanu? Că afacerea a fost adjudecată de cumătrocraţia PD-L din PNL Cluj
 • Acum 2 days Eveniment
  LANȚUL CONSECINȚELOR: Un bloc din Turda e tăiat de la apă, un bărbat este găsit spânzurat pe malul Arieșului
 • Acum 2 days Din oras
  Cică Primăria Cluj-Napoca ar vrea să demoleze construcţiile ilegale. Caută o firmă care să execute lucrările cu 6 milioane de lei pentru un contract pe 2 ani. Facem pariu că OSĂ înceapă cu amărăştenii de pe Valea Fânaţelor?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE