In vizor

Bogdan Buta il inlocuieste pe Andras Farkas la conducerea Federatiei SHARE

Bogdan Buta, directorul Omnipass, va fi numit director executiv al Federatiei SHARE in locul lui Andras Farkas, cel care a adus la Cluj titlul de Capitala Europeana a Tineretului 2015. Consilierul local PNL Ioan Bildea ii cere primarului Emil Boc informatii oficiale privind schimbarile de la conducerea Federatiei, cea care va beneficia de cea mai consistenta finantare de la bugetul local anul acesta, pentru sectorul ONG.

Bogdan Buta va fi numit director executiv al Federatiei Share cel mai probabil la urmatoarea Adunare Generala, din 7 aprilie, de catre presedintele federatiei, Vlad Pop. Acesta a confimat pentru Ziar de Cluj ca se va ocupa de implementarea proiectelor federatiei, iar ceea ce il recomanda este experienta de peste opt ani in sectorul ONG.

“Am fost rugat sa ajut la completarea echipei actuale, sa aduc oameni competenti . Urmeaza sa facem si un apel public , fata de persoanele care doresc sa se implice in proiectele noastre”, a declarat Buta.

Cat il priveste pe Andras Farkas, cel caruia i se datoreaza, in mare parte, castigarea titlului de Capitala Europeana a Tineretului 2015 si care este, in prezent, director executiv al federatiei, el se va ocupa, in continuare de scrierea de proiecte si comunicare.

“Ne vom completa. El are anumite abilitati in zona de scriere de proiecte, comunicare si relatii cu institutiile”, a mai spus Bogdan Buta.

Andras Farkas a declarat ca este vorba de o extindere a echipei federatiei, pentru implementarea programului din 2015, iar el va face parte, in continuare, din conducerea federatiei.

In acest context, consilierullocal PNL Ioan Bildea a cerut, astazi, primarului Emil Boc sa transmita detaliile privind modificarile care au aparut in conducerea Federatiei SHARE.

“Va solicit sa precizati public detaliile privind modificările care se pare ca au aparut in conducerea federației SHARE, federatie care va administra prin evenimentele de sub umbrela sa peste 25% din intreaga suma alocata anul acesta sectorului ONG, aproximativ 300.000 euro, bani publici. Potrivit informațiilor pe care le detin, directorul executiv al federatiei, Andras Farkas, omul care a facut posibila castigarea titlului de Capitala Europeana a Tineretului, ar fi fost inlaturat din aceasta pozitie”, se arata intr-un comunicat al consilierului local.

In acelasi context, Bildea solicita edilului sa amane supunerea la vot a hotararilor de consiliu local prin care vor fi alocati banii pentru sectorul ONG, de la sedinta de astazi.

„Va solicit sa retrageti de pe Ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Cluj-Napoca de astazi, 20 martie 2014, proiectele de Hotarare nr. 48, 49 si 50, care se refera la finantarea proiectelor regionale, locale si de tineret, in vederea desfasurarii activitatilor nonprofit de interes general pe anul 2014. De asemenea, va solicit, domnule primar, sa dispuneti analiza acestor proiecte si de catre o comisie externa, alcatuita din specialisti recunoscuti ai domeniului cultural”, se arata in comunicat.

In cadrul sedintei de astazi, se pregateste alocarea a peste un milion de euro pentru activitatile nonprofit de interes general pentru anul 2014.

Federatia SHARE este formata din 31 de ONG-uri de tineret si este cea care gestioneaza programele pentru Capitala Europeana a Tineretului 2015.

Bogdan Buta este, in prezent, director executiv Omnipass si fondator al festivalului TiMAF. El are o experienta in sectorul ONG de peste opt ani, fiind, in trecut, presedintele Organizatiei Studentilor Universitatii Tehnice (OSUT), dar si vicepresedinte Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania.

Acesta a declarat ca, in perioada imediat urmatoare, se va contura structura Federatiei SHARE.

“Trebuie putin clarificate rolurile fiecaruia din federatie. Avem la indemana mii de voluntari, pe care trebuie sa stim cum sa ii gestionam”.

Andras Farkas a fost impreuna cu colegii sai de la Grupul PONT initiatorul candidaturii Clujului pentru titlul de Capitala Europeana a Tineretului 2015, initiativa dusa la succes din prima spre surprinderea multora.

Foto: facebook.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *