In vizor

Bogdan Buta il inlocuieste pe Andras Farkas la conducerea Federatiei SHARE

Scris de 603

Bogdan Buta, directorul Omnipass, va fi numit director executiv al Federatiei SHARE in locul lui Andras Farkas, cel care a adus la Cluj titlul de Capitala Europeana a Tineretului 2015. Consilierul local PNL Ioan Bildea ii cere primarului Emil Boc informatii oficiale privind schimbarile de la conducerea Federatiei, cea care va beneficia de cea mai consistenta finantare de la bugetul local anul acesta, pentru sectorul ONG.

Bogdan Buta va fi numit director executiv al Federatiei Share cel mai probabil la urmatoarea Adunare Generala, din 7 aprilie, de catre presedintele federatiei, Vlad Pop. Acesta a confimat pentru Ziar de Cluj ca se va ocupa de implementarea proiectelor federatiei, iar ceea ce il recomanda este experienta de peste opt ani in sectorul ONG.

“Am fost rugat sa ajut la completarea echipei actuale, sa aduc oameni competenti . Urmeaza sa facem si un apel public , fata de persoanele care doresc sa se implice in proiectele noastre”, a declarat Buta.

Cat il priveste pe Andras Farkas, cel caruia i se datoreaza, in mare parte, castigarea titlului de Capitala Europeana a Tineretului 2015 si care este, in prezent, director executiv al federatiei, el se va ocupa, in continuare de scrierea de proiecte si comunicare.

“Ne vom completa. El are anumite abilitati in zona de scriere de proiecte, comunicare si relatii cu institutiile”, a mai spus Bogdan Buta.

Andras Farkas a declarat ca este vorba de o extindere a echipei federatiei, pentru implementarea programului din 2015, iar el va face parte, in continuare, din conducerea federatiei.

In acest context, consilierullocal PNL Ioan Bildea a cerut, astazi, primarului Emil Boc sa transmita detaliile privind modificarile care au aparut in conducerea Federatiei SHARE.

“Va solicit sa precizati public detaliile privind modificările care se pare ca au aparut in conducerea federației SHARE, federatie care va administra prin evenimentele de sub umbrela sa peste 25% din intreaga suma alocata anul acesta sectorului ONG, aproximativ 300.000 euro, bani publici. Potrivit informațiilor pe care le detin, directorul executiv al federatiei, Andras Farkas, omul care a facut posibila castigarea titlului de Capitala Europeana a Tineretului, ar fi fost inlaturat din aceasta pozitie”, se arata intr-un comunicat al consilierului local.

In acelasi context, Bildea solicita edilului sa amane supunerea la vot a hotararilor de consiliu local prin care vor fi alocati banii pentru sectorul ONG, de la sedinta de astazi.

“Va solicit sa retrageti de pe Ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Cluj-Napoca de astazi, 20 martie 2014, proiectele de Hotarare nr. 48, 49 si 50, care se refera la finantarea proiectelor regionale, locale si de tineret, in vederea desfasurarii activitatilor nonprofit de interes general pe anul 2014. De asemenea, va solicit, domnule primar, sa dispuneti analiza acestor proiecte si de catre o comisie externa, alcatuita din specialisti recunoscuti ai domeniului cultural”, se arata in comunicat.

In cadrul sedintei de astazi, se pregateste alocarea a peste un milion de euro pentru activitatile nonprofit de interes general pentru anul 2014.

Federatia SHARE este formata din 31 de ONG-uri de tineret si este cea care gestioneaza programele pentru Capitala Europeana a Tineretului 2015.

Bogdan Buta este, in prezent, director executiv Omnipass si fondator al festivalului TiMAF. El are o experienta in sectorul ONG de peste opt ani, fiind, in trecut, presedintele Organizatiei Studentilor Universitatii Tehnice (OSUT), dar si vicepresedinte Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania.

Acesta a declarat ca, in perioada imediat urmatoare, se va contura structura Federatiei SHARE.

“Trebuie putin clarificate rolurile fiecaruia din federatie. Avem la indemana mii de voluntari, pe care trebuie sa stim cum sa ii gestionam”.

Andras Farkas a fost impreuna cu colegii sai de la Grupul PONT initiatorul candidaturii Clujului pentru titlul de Capitala Europeana a Tineretului 2015, initiativa dusa la succes din prima spre surprinderea multora.

Foto: facebook.comULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Politica
  Ce n-avea Autoritatea Electorală Permanentă și acuma are? O greblă. Toni Greblă
 • Acum 4 hours Politica
  PSD anunță că nu votează proiectul PNL care înăsprește sancțiunile la proteste
 • Acum 4 hours In vizor
  Cică: ”lucrări neconforme pe malul Someșului” și ”constructorul reface lucrarea pe banii săi”, că ”n-a respectat granulația la beton”. ”Căcare” beton, că tot malul Someșului e betonat, departe de planul inițial aprobat?
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  MODERNIZATU-SA! Administrația locală a aruncat trei roabe de asfalt măcinat peste fostele terenuri de zgură de lângă Cluj Arena și acum se laudă Boc că a ”modernizat” locul de piață volantă și că ”respecte”
 • Acum 6 hours Din oras
  GARAJELE S-AU DAT JOS, ASFALTUL N-A MAI VENIT: Pe Aleea Padin din Oraşul Comoară se strâng bani ca să se acopere gropile din drumul care trece prin fața blocului
 • Acum 6 hours Politica
  Comisiile din Senat au adoptat modificări la proiectul de reformă a pensiilor speciale: Impozitare progresivă, care va ajunge până la 15%. Interzis la cumulul mai multor pensii speciale. Nicio pensie nu va depăși venitul din perioada de activitate
 • Acum 6 hours General
  Pot să zică cei de la agenţiile de rating ce vor, INS nu vine cu veşti prea bune: Managerii firmelor românești estimează că urmează o creștere accentuată a prețurilor în comerțul cu amănuntul și construcții
 • Acum 7 hours Din oras
  După mai bine de trei ani de la izbucnirea pandemiei, numărul cazurilor active de infecție cu coronavirus se apropie de o mie în Cluj-Napoca
 • Acum 7 hours FOTOGRAFILA
  Acum 5 ani ni se promitea o digitalizare de n-o s-o putem duce. Azi întrebăm: “Holograma, unde-i holograma”?
 • Acum 7 hours Eveniment
  ÎN DEZBATERE PUBLICĂ: Plafonarea polițelor RCA
 • Acum 7 hours Eveniment
  COJOCUL BABEI DOCHIA: Răcire accentuată a vremii, în toată ţara, până joi dimineaţa. Temperaturile vor scădea până la minus 10 grade
 • Acum 7 hours Politica
  Președintele Iohannis a promulgat legea avertizorului de integritate
 • Acum 9 hours Eveniment
  PATRU MILIOANE DE LEI PREJUDICII: Înşelăciune cu mobilă la Cluj
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE