Din oras

Boc vrea 100 de platforme subterane de colectare a deșeurilor, dar Cluj-Napoca nu are o rampă ecologică de gunoi

În Cluj-Napoca, Primăria va monta 100 de platforme subterane de colectare a deșeurilor. Administrația publică locală vrea să îi învețe pe clujeni să colecteze selectiv, dar nu avem o rampă de gunoi ecologică. Nici măcar vechea rampă de gunoi nu a fost închisă în totalitate, dar Primăria se gândește la soluții moderne de colectare a deșeurilor.

Primăria Cluj-Napoca va monta 100 de platforme subterane de colectare a deșeurilor. În ședința de Consiliu Local de vineri, 22 septembrie, vor fi votați indicatorii tehnico-economici pentru realizarea acestei investiții. În urma studiului de fezabilitate, realizat de firma SC Euriteh SRL, a rezultat faptul că achiziționarea celor 100 de platforme costă peste 5,3 milioane lei. Fondurile vor fi alocate din bugetul local. Se estimează că amplasarea platformelor se va face eșalonat: în șase luni, 50 de platforme și alte 50 în alte șase luni. Suprafața de teren ocupată de cele 100 de platforme este de 1000 mp. Vor fi cumpărate 400 de containere de colectare a deșeurilor, care vor avea o capacitate totală de colectare de 440.000 litri.  

“Primăria Cluj-Napoca dorește realizarea unui sistem de colectare selectivă a deșeurilor prin intermediul platformelor subterane, sistem care ar reduce spațiul ocupat de actualele puncte de colectare, ar conduce la disciplinarea populației care le utilizează și totodată ar permite operatorilor de salubritate  un control mai eficient asupra acestei activități, ar îmbunătăți estetica urbană în zonele în care vor fi amplasate și vor elimina în mare măsură poluarea mediului prin eliminarea surselor de poluare existente în jurul punctelor gospodărești, reprezentând o soluție mai eficientă în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor”, scrie în Hotărârea de Consiliu Local.

În timp ce Emil Boc își bate capul cu platforme subterane pentru deșeuri, Consiliul Județean nu este în stare să rezolve problema poluării de la rampa veche de deșeuri, care ar putea provoca un adevărat dezastru ecologic, dacă scurgerile de levigat din muntele de gunoaie vor continua.

Nici Centrul de Management Integerat al Deșeurilor nu este gata, deși ar fi trebuit ca acesta să fie gata de câțiva ani buni. Între timp, gunoaiele orașului sunt depozitate pe o rampă temporară, amplasată în vecinătatea vechii rampe de deșeuri. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version