Din oras

Boc si ciuspicii lui au distrus Clujul de sarbatori

Scris de 910

Beculetele cu care e impazit municipiul Cluj-Napoca sunt nesanatoase, sustin specialistii in iluminat public de la Universitatea Tehnica. Iluminatul public e si inestetic, potrivit designerilor de la Universitatea de Arta si Design (UAD) Cluj. Ziar de Cluj va prezinta echipa de “specialisti” din cadrul Primariei, fara studii in design sau arhitectura, care s-a ocupat de amenajarea festiva a orasului in acest an:

Emil Boc, primarul municipiului

Prim-ministru al Guvernului Romaniei din decembrie 2008 pana in februarie 2012 si conferentiar universitar doctor in cadrul Facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii a UBB, Boc a decis sa innobileze municipiul cu 25 de kilometri noi de ghirlande luminoase. Conferentiarul Boc a decis, alaturi de echipa sa de specialisti, sa ilumineze Clujul in albastru de sarbatori, “culoarea care polueaza luminos cel mai tare”, in opinia specialistilor.

 

Virgil Porutiu, directorul Directiei Tehnice a Primariei

Alt specialist de marca, Virgil Porutiu i-a cantat in struna edilului-sef al municipiului si a decis cum sa arate Cluj-Napoca de sarbatori. Fosta “mana dreapta” a primarului Sorin Apostu, inginerul Porutiu s-a ocupat de detaliile tehnice ale iluminatului public din oras, caracterizat drept “obsesiv si enervant” de designerii clujeni.

 

Calin Forna, fostul sef al halelor si pietelor

Calin Forna a facut si el parte din echipa de specialisti care a decis cum sa arate Orasul Comoara de sarbatori. Forna este mana dreapta a edilului Emil Boc si fostul sef al Serviciului Administrare Hale si Piete. Este absolvent al Facultatii de Stiinte Politice si inainte sa lucreze in Primarie a activat in domeniul vanzarilor, distribuind bauturi alcoolice si vanzand telefoane mobile.

 

Dan Macovei, sustinatorul lui Emil Boc

Unul dintre functionarii-umbra ai primarului Emil Boc, Dan Macovei a decis si el cum sa arate Cluj-Napoca de sarbatori.  Reprezentantul Biroului Evenimente Publice din cadrul Primariei a mers pe mana sefului sau si a creionat, probabil, combinatia preponderenta a instalatiei alese pentru sarbatori: alb rece cu albastru. Macovei s-o fi specializat din deplasarile pe bani publici in iluminatul public.

 

Simion Tanta, specialist 2 in 1

Cel din urma muschetar care a ales beculetele albastre pentru Cluj, in 2013 este inspector in cadrul Biroului de achizitii publice, din cadrul Primariei Cluj-Napoca. Simion Tanta a facut parte si din Comisia de Evaluare a continuarii lucrarilor la Sala multifunctionala de sport, de langa Cluj Arena. Dintre toti el este singurul, care are ceva de-a face cu iluminatul: in luna septembrie a facut un curs de 5 zile la UTCN, intitulat “specialist in iluminat”.

 

In Cluj-Napoca, in 2013, sunt amplasati turturi luminosi pe o portiune de 8,2 km, perdele luminoase pe 642 de metri in centrul orasului, iar sirurile luminoase albastre si albe se intind pe o portiune de 17,2 km. Valoarea totala a contractului pentru iluminatul decorativ de sarbatori, in Cluj-Napoca e de 7. 246.512,14 lei fara TVA pe patru ani.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 11 hours Vocea ta
  URBANISM DE CUMETRIE: ”Solicităm ca  Primarul Emil Boc să își ceara scuze public față de petent pentru că mai mulți ani nu i-a răspuns în scris în legatură cu hotărârea luată și nu l-a primit în audiență”
 • Acum 13 hours PubliNews
  The magic of giving: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Cluj
 • Acum 15 hours FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 16 hours Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 19 hours FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 19 hours Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 20 hours Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 20 hours Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 21 hours Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 22 hours Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
 • Acum 22 hours In vizor
  JUSTIŢIA TERGIVERSEAZĂ: Procesul inspectoarei din Primăria Cluj Napoca prinsă cu o avere ilicită de câteva sute de mii de euro merge cu viteza melcului
 • Acum 23 hours Politica
  ÎMPĂTIMIŢII DE “PĂCĂNELE”, TRECUŢI ÎN REGISTRUL NAŢIONAL, CA VIOLATORII: Legea care introduce obligaţia să existe o bază de date cu persoanele care intră la jocuri de noroc, promulgată
 • Acum 23 hours General
  Cod galben de ceaţă şi gheţuş
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE