In vizor

BOC dezlănțuit: „Cât de mulți sînt atât de disperați că se face METROU. Lumea îi disperată că se face. Nu vedeți câte atacuri sînt? Da’ nu le bag în seamă…”

„Proiectul este acolo, are finanțare și merge mai departe. Cât de mulți sînt atât de disperați că se face metrou la Cluj?!”, a răbufnit Emil Boc. „N-am văzut o asemenea…”. Clujul ar putea fi al doilea oraș din România unde ar putea să fie realizat un metrou.

„(Lumea) Îi disperată că se face. Nu vedeți câte atacuri sînt, da’ nu le bag în seamă. Pentru că nu i felul meu să mă uit în drumul spre destinație, cum spunea Churchill, nu te apleci de fiecare dată să arunci cu pietre după câinii care latră. Că atuncea nu mai ajungi niciodată la destinație, așa avea o vorbă Churchill”. 

Eu v-am spus un lucru: acest metrou este un obiectiv strategic al României și al Clujului. 

Are studiile în derulare, are finanțarea asigurată, Guvernul Românieie i-a arătat respectul necesar și prin finanțarea unei sume mici din bugetul de anul acesta pe ce înseamnă studiile de fezabilitate, și prin includerea în PNRR”, a declarat Emil Boc în cadrul unei intervenții. 

Proiectul metroului din Cluj a primit o sumă modestă de doar 8 milioane de lei din partea Guvernului pentru realizarea studiului de fezabilitate. 

Primarul municipiului Cluj-Napoca a fost întrebat, în cadrul unei intervenții, cum va evolua proiectul metroului în contextul declarațiilor făcute de Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, potrivit cărora metroul din Cluj ar putea fi realizat pe module, în contextul în care finanțarea prin programul de redresare și reziliență prevede realizarea obiectivelor asumate până în 2026. 

Dincolo de contestările și rezervele comunității clujene în privința realizării metroului din Cluj, primarul susține că proiectul merge mai departe. 

„Eu văd în felul următor: proiectul merge mai departe”, a mai adăugat Emil Boc. 

Primarul a mulțumit tutoror celor implicați, de la ministere la președinție, pentru includerea proiectului METROULUI din Cluj în Planul Național de Redresare și Reziliență. 

CITEȘTE ȘIPrimarul Clujului, imun la criticile aduse METROULUI: „N-am văzut. Ce discuții sînt în spațiul public? Nu știu despre ce e vorba…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *