In vizor

BOC dezlănțuit: „Cât de mulți sînt atât de disperați că se face METROU. Lumea îi disperată că se face. Nu vedeți câte atacuri sînt? Da’ nu le bag în seamă…”

Scris de 336

„Proiectul este acolo, are finanțare și merge mai departe. Cât de mulți sînt atât de disperați că se face metrou la Cluj?!”, a răbufnit Emil Boc. „N-am văzut o asemenea…”. Clujul ar putea fi al doilea oraș din România unde ar putea să fie realizat un metrou.

„(Lumea) Îi disperată că se face. Nu vedeți câte atacuri sînt, da’ nu le bag în seamă. Pentru că nu i felul meu să mă uit în drumul spre destinație, cum spunea Churchill, nu te apleci de fiecare dată să arunci cu pietre după câinii care latră. Că atuncea nu mai ajungi niciodată la destinație, așa avea o vorbă Churchill”. 

Eu v-am spus un lucru: acest metrou este un obiectiv strategic al României și al Clujului. 

Are studiile în derulare, are finanțarea asigurată, Guvernul Românieie i-a arătat respectul necesar și prin finanțarea unei sume mici din bugetul de anul acesta pe ce înseamnă studiile de fezabilitate, și prin includerea în PNRR”, a declarat Emil Boc în cadrul unei intervenții. 

Proiectul metroului din Cluj a primit o sumă modestă de doar 8 milioane de lei din partea Guvernului pentru realizarea studiului de fezabilitate. 

Primarul municipiului Cluj-Napoca a fost întrebat, în cadrul unei intervenții, cum va evolua proiectul metroului în contextul declarațiilor făcute de Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, potrivit cărora metroul din Cluj ar putea fi realizat pe module, în contextul în care finanțarea prin programul de redresare și reziliență prevede realizarea obiectivelor asumate până în 2026. 

Dincolo de contestările și rezervele comunității clujene în privința realizării metroului din Cluj, primarul susține că proiectul merge mai departe. 

„Eu văd în felul următor: proiectul merge mai departe”, a mai adăugat Emil Boc. 

Primarul a mulțumit tutoror celor implicați, de la ministere la președinție, pentru includerea proiectului METROULUI din Cluj în Planul Național de Redresare și Reziliență. 

CITEȘTE ȘIPrimarul Clujului, imun la criticile aduse METROULUI: „N-am văzut. Ce discuții sînt în spațiul public? Nu știu despre ce e vorba…”ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours In vizor
  Însuși El, Excelența Sa, Emil Boc, în Marea Înțelepciunea Sa s-a gândit că e frumos să se apuce de modernizări și să pună la pământ statuia lui Iuliu Maniu, fix cu câteva zile înainte de comemorarea a 70 de ani de la moartea sa în închisoarea de la Sighet
 • Acum 6 hours PORTRET
  DACĂ ȘI NEA’ CEAȘCĂ TĂIA ACCESUL GRATUIT LA ÎNVĂȚĂMÂNT (care e înscris și acum în Constituție), mai ajungea Dîncu din Runcu Salvei să se joace de-a politicianul? Vicepreședintele PSD susține privatizarea învățământului preuniversitar
 • Acum 6 hours Din oras
  Cu lucrările nerecepționate, dar trecut ca reușită a măreței administrații ”Bociene”, Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, intră în renovare
 • Acum 11 hours Din oras
  Viral pe Tik Tok: O cămilă paște-n Cluj
 • Acum 12 hours Din oras
  URMEAZĂ STAȚIA OSĂ METROUL, PRELUNGIREA LICITAȚIEI cu încă o lună
 • Acum 12 hours In vizor
  NOROI ARENA. Jucătorii Rapidului: ”Un teren jalnic. Aveam noroi până la genunchi”. ”U” Cluj, o remiză jalnică
 • Acum 14 hours FOTOGRAFILA
  ”Strâmtoratul” buget al Clujului își permite aruncarea banilor pe apa Someșului navigabil
 • Acum 1 day Editorial
  Prostoii visează la anticipate. Din 1991 aud cuvântul acesta, dar n-am participat decât la ”anticipăpate”. Care ar fi șansele?
 • Acum 1 day Din oras
  BRAVO, EMIL BOC, PARTIDUL COMUNIST ROMÂN ÎȚI MULȚUMEȘTE: Statuia lui Maniu, dată jos cu excavatorul. Finanţatorul statuii, academicianul Emil Borzo: ”Sunt şocat”
 • Acum 1 day Straineze
  SLUGA MOSKOVEI, Viktor Orban, preia retorica Rusiei: ”Dacă trimiți arme Ucrainei, (…) indiferent ce spui, ești în război”
 • Acum 1 day General
  10 ani cu Ziar de Cluj
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu anunță politica fiscală a PSD: Companiile mari să plătească la fel ca și micile companii un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri. Impozitul pe dividende e prea mic față de Germania
 • Acum 1 day Din oras
  “Încă o mizerie marca prof. Ștefan Florian” – un neurochirurg din generatia noua il face praf pe “vedeta” Spitalului Transilvania, detinuta de Abu Arif Khaled. Florian, ratatul moral al medicinei clujene
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE