Din oras

Boc, despre nebuneala de pe străzi: „S-au făcut îmbunătățiri de la an la an”. Oare unde stă OSĂ de o săptămână?

Nu știm unde sunt îmbunătățirile, dar ce-i clar e că în cursul zilei de ieri, Moților, Calea Mănăștur și Clinicilor au fost blocate, implicit au rămas fără gaz și cu nervii întinși la maxim toți șoferii din zona centrală a Cluj-Napoca. Emil Boc spune că s-au făcut îmbunătățiri, ce ne tot smiorcăim…

Ba mai mult, Boc spune că festivalul la care știm că umbă câinii cu pliculețe de sare-n coadă, este cel mai sigur, în cel mai sigur oraș din România.

Emil Boc: În primul rând, vreau să știe toți cei care vin la acest festival că vin în cel mai sigur oraș din România, că vin la cel mai sigur festival, că aici sunt în siguranță. Numai dacă ești în siguranță poți să ai posibilitatea să te distrezi, să te simți bine într-o manieră europeană civilizată.

Edilul a punctat cât de important e bâlciul din Grigorescu, ăla care aduce 80 de milioane de euro pentru oraș ca praful în ochi.

Doi, noi ca și clujeni, ca toți românii, suntem ospitalieri. Tot ce avem mai bun punem pe masă și le oferim celor care vin să se simtă bine, să se simtă ca acasă. Știți bine că eu am numărat în câțiva ani participanți din peste 60 de țări la acest festival. Adică este un mini festival planetar, ca să zic așa. Eu am numărat o dată la festival steagurile de la câte țări am văzut oameni pe stadion, într-o formă sau alta, nu date oficiale. Poate sunt mai multe, dar e o treabă extraordinară. Acest festival, dincolo de rezonanța lui locală, are și una națională, europeană și, de ce nu, mondială. Arată că și în România se poate avea un festival de calitate.

Primarul vorbește despre tinerii de la festival că ei sunt viitorul. Ce frumos, un viitor mai pe euforie, așa…

Trei, este un lucru extraordinar să-i vezi pe acești tineri împreună, pentru că muzica oferă acest limbaj universal de conectivitate a oamenilor. Avem nevoie să-i punem pe tineri împreună. Tinerii care vor fi împreună vor dansa sau vor da o bere, vor comunica sau vor fi pe aceeași arenă… ei vor clădi viitorul. Oamenii de la festival sunt cei care vor conduce lumea peste 5, 10, 15, 20 de ani. Trebuie să avem de acum un sentiment de colaborare, respect reciproc, dorință de a trăi împreună. Dacă vom clădi aceste valori, atunci vom avea și pace în viitor. Cel mai important mesaj pe care-l dă… este un festival care unește oamenii, nu divizează