Din oras

Boc a inaugurat Filarmonica Clujului

Prin grija pentru cultura pe care o manifestă domnul nostru primar Emil Boc, incepand de azi și Filarmonica Cluj s-a mutat intr-un nou sediu. Un sediu inovativ, construit din materiale moderne demne de un municipiu in care se promite mult si se inaugureaza des. “Inaugurari, nu vorbe”, este deviza dupa care se conduce in ultimul deceniu de impliniri marete mandra urbe de pe Somes.

Noua cladire a Filarmonicii clujene inaugurata cam pe grabă astazi, primarul venind de la inaugurarea Gradinii Zoologice Cluj-Napoca si grabindu-se sa inaugureze primul parking de carter, este construita din aer. Are pereti din aer, grinzi, fundatie, bolti, cupole, termopane, usi capitonate, scena, foaier, fotolii, toate construite din acest material extrem de bun si de accesibil pe care nimeni nu s-a gandit pana acum sa-l utilizeze.

“Daca eu promit, nu inseamna ca nu se materializeaza candva, drept dovada acest nou si modern sediu al Filarmonicii” – a declarat Excelenta Sa, domnul primar al nostru Emil Boc, subliniind “daca noi nu vedem aerul, nu inseamna că vantul nu bate”.

De asemenea, domnul primar al nostru a tinut sa-i sublinieze evidenta unui reporter mai agresiv din multime zicand:

“este evident de ce am folosit aer. Aerul este un foarte bun conductor al sunetului care se propaga prin el cu viteza sunetului. Si, in acelasi timp, aerul este un foarte bun termoizolant, lucratorii Filarmonicii nemaifiind obligati, ca pana acum, sa cante cu paltonul pe ei. Si, nu in ultimul rand, am o administratie transparenta, aceasta cladire este un simbol al transparentei de care dau dovada”. 

La inaugurare au participat rectorul UBB, Ioan Aurel Pop, poetul Ion Muresan, sefa Uniunii Scriitorilor Cluj, doamna Irina Petras si actorul Florin Piersic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *