Din oras

Boc a anulat focurile de artificii din noaptea de Revelion

Spectacolul de focuri de artificii programat pentru noaptea de Revelion a fost anulat. Anunțul a fost făcut de primarul Emil Boc, în această dimineață. Show-ul a fost pregătit încă dinainte de Crăciun, fiind autorizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

„Din cauza condițiilor meteo nefavorabile – condiții de ceață, vizibilitate redusă – spectacolul de artificii programat pentru noaptea dintre ani se anulează, în toate cele patru zone: Dealul Cetățuie, Iulius Mall, Cartierul Bună Ziua, platoul din fața clădirii Institutului de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei din Campusul USAMV”, a transmis conducerea Primăriei.

Anul acesta, în noaptea de Revelion nu vor avea loc nici concerte în aer liber. Boc a refuzat să organizeze astfel de evenimente deși legea permite organizarea de concerte la care pot avea acces atât persoanele vaccinate cât și cele nevaccinate.

„Am luat decizia care stă în puterea mea și mi-am asumat-o cu toate criticile de rigoare de a nu organiza concert de Revelion în centrul orașului. Legea ar permite, dar nu ne obligă. Voi organiza concert de Revelion dacă se va impune certificatul de vaccinare, așa cum este în continuare la Târgul de Crăciun, așa cum este în Uniunea Europeană și așa cum va fi și anul viitor. Nu cred că putem lua o pauză de certificat verde de Revelion și să organizăm concerte care să nu condiționeze vaccinarea”, spunea primarul, în 22 decembrie, în ședința de Consiliu Local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *