In vizor

Bobină, șef de serviciu în Primărie, își publică propria carte cu bani din bugetul local

Scris de 383

Dumitru Bobină este poet (semnează cu psuedonimul literar Dumitru Cerna), șef de serviciu în Primăria Cluj-Napoca și lider de sindicat. Domnul Bobină s-a gândit că dacă tot lucrează în Primărie, de ce nu ar cere și el niște bani așa cum fac și alți prieteni ai Primăriei care au asociații și fundații? Zis și făcut. A depus dosar cu toate actele cerute de Primărie.

Poetul Dumitru Cerna a cerut 25.000 lei din bugetul local ca să scoată o carte, botezată „Din însemnările lui Simion Cireneul. Publicistică (1975 – 2016)”. Nu știm despre ce este vorba în cartea domnului Bobină, alias Dumitru Cerna pentru că nu ne răspunde la telefon. Ori de câte ori este apelat, numărul său de telefon sună ocupat. Pesemne că este prins cu treburi prin Primărie.

Colegii din Primărie care au analizat dosarul lui Bobină i-au aprobat și lui finanțare. E drept nu cât a cerut, ci 12.000 lei. Poetul din Primărie mai are de trecut un hop: finanțarea pentru carte să fie aprobată și în Consiliul Local. În mod sigur și colegii din Consiliu vor fi generoși și vor fi de acord ca poetul Bobină să își publice cartea pe banii clujenilor.

Vom fi foarte atenți când va apărea cartea „Din însemnările lui Simion Cireneul. Publicistică (1975 – 2016)” ca să îi facem o recenzie, în calitate de umili cititori. Și să vedem și noi pe ce se duc banii publici.

Dumitru Bobină are un venit anual de 46.000 lei și un cont bancar de 60.000 lei.Potrivit declarației de avere pe anul trecut, poetul Bobină câștigă din salariul de șef de serviciu 45.840 lei anual (adică aproape 4.000 lei/lună), iar soția lui, Maria S. Bobină (coordonatorul Centrului de Zi pentru Vârstnici nr. 2 – aflat în subordinea Primăriei), 18.840 lei anual. Soția sa mai are și o pensie anuală de 21.000 lei. Pe lângă venitul din Primărie, trubadurul Cerna mai deține și un depozit bancar de 60.000 lei.

Domnul Bobină nu este chiar sărac lipit pământului să nu își permită publicarea unei cărți, dar i se pare probabil că i se cuvine să primească bani publici dacă tot a slujit de atâția amar de ani aparatul administrativ. Sau consideră că dacă a publicat un dicționar al  funcționarilor publici („Clujul administrativ 1992 – 2012. Dicționar de persoane”), merită o mică felie din banul public?ULTIMA ORĂ

 • Acum 15 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 16 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 17 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 18 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 1 day In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE