In vizor

Bobină, șef de serviciu în Primărie, își publică propria carte cu bani din bugetul local

Dumitru Bobină este poet (semnează cu psuedonimul literar Dumitru Cerna), șef de serviciu în Primăria Cluj-Napoca și lider de sindicat. Domnul Bobină s-a gândit că dacă tot lucrează în Primărie, de ce nu ar cere și el niște bani așa cum fac și alți prieteni ai Primăriei care au asociații și fundații? Zis și făcut. A depus dosar cu toate actele cerute de Primărie.

Poetul Dumitru Cerna a cerut 25.000 lei din bugetul local ca să scoată o carte, botezată „Din însemnările lui Simion Cireneul. Publicistică (1975 – 2016)”. Nu știm despre ce este vorba în cartea domnului Bobină, alias Dumitru Cerna pentru că nu ne răspunde la telefon. Ori de câte ori este apelat, numărul său de telefon sună ocupat. Pesemne că este prins cu treburi prin Primărie.

Colegii din Primărie care au analizat dosarul lui Bobină i-au aprobat și lui finanțare. E drept nu cât a cerut, ci 12.000 lei. Poetul din Primărie mai are de trecut un hop: finanțarea pentru carte să fie aprobată și în Consiliul Local. În mod sigur și colegii din Consiliu vor fi generoși și vor fi de acord ca poetul Bobină să își publice cartea pe banii clujenilor.

Vom fi foarte atenți când va apărea cartea „Din însemnările lui Simion Cireneul. Publicistică (1975 – 2016)” ca să îi facem o recenzie, în calitate de umili cititori. Și să vedem și noi pe ce se duc banii publici.

Dumitru Bobină are un venit anual de 46.000 lei și un cont bancar de 60.000 lei.Potrivit declarației de avere pe anul trecut, poetul Bobină câștigă din salariul de șef de serviciu 45.840 lei anual (adică aproape 4.000 lei/lună), iar soția lui, Maria S. Bobină (coordonatorul Centrului de Zi pentru Vârstnici nr. 2 – aflat în subordinea Primăriei), 18.840 lei anual. Soția sa mai are și o pensie anuală de 21.000 lei. Pe lângă venitul din Primărie, trubadurul Cerna mai deține și un depozit bancar de 60.000 lei.

Domnul Bobină nu este chiar sărac lipit pământului să nu își permită publicarea unei cărți, dar i se pare probabil că i se cuvine să primească bani publici dacă tot a slujit de atâția amar de ani aparatul administrativ. Sau consideră că dacă a publicat un dicționar al  funcționarilor publici („Clujul administrativ 1992 – 2012. Dicționar de persoane”), merită o mică felie din banul public?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *