Din oras

Blocuri cu cel puțin șase etaje pe Calea Baciului se aprobă pe bandă rulantă. Primăria a dat autorizație pentru un imobil cu 70 de apartamente, deși traficul se sufocă în zonă

Scris de 208

Un nou bloc cu șase etaje se va construi curând pe Calea Baciului la nr. 67 – 70. Săptămâna trecută, Primăria a emis autorizația de construire, după ce în octombrie s-a aprobat Planul Urbanistic de Detaliu. Anterior acestui proiect, a mai fost aprobat PUD-ul pentru un alt bloc tot cu șase etaje, pe Calea Baciului nr. 78.

În 25 martie a fost emisă autorizația de construire pentru blocul de pe Calea Baciului cu regim de înălțime 2S+P+5E+Er, o investiție în valoare de 7.590.460 lei. Beneficiarii proiectului sunt Ancuța și Nelu Fiț. Proiectarea a fost realizată de Maiatec. Firma este deținută de Salha Riyadh (Siria) și nu are niciun angajat. Anul trecut a avut o cifră de afaceri de 30.600 euro și profit de 20.000 euro.

Beneficiarii propun desfiiințarea fondului construit existent și construirea unui imobil mixt (locuințe colective cu funcțiuni terțiare la parter) cu regim de înălțime 2S+P+5E+R și amenajarea terenului: spații verzi, platforme pentru circulații auto și pietonale, locuri de parcare, loc de joacă, platformă subterană de colectare selectivă a deșeurilor pe patru fracții.

Documentaţia reglementează:

-amplasarea față de limita laterală estică: pe limita de proprietate, adiacent calcanului învecinat, și în retragere de minim 16 metri în dreptul curții dinspre stradă a construcției învecinate;

-accesul autot și pietonal: din Calea Baciului; accesul auto în incintă se va aborda numai prin viraje la dreapta atât la intrare cât și la ieșire;

-staționarea autovehiculelor: în interiorul parcelei, locuri de parcare dispuse la sol și subsol și locuri de parcare pentru biciclete amenajate la sol și subsol.

Realizarea acestui proiect implică și lărgirea străzii Calea Baciului. Suprafața de teren necesară regularizării străzii Calea Baciului se va dezmembra din parcela inițială și se va încrie în CF cu titlul de „drum” anterior emiterii autorizaţiei de construire pe parcelă. Aceasta se va amenaja ca spațiu verde cu dalaj/asfalt în dreptul acceselor, în baza unui proiect de specialitate și se va transfera în domeniul public cu titlu gratuit anterior recepției construcției propuse.

Proiectul prevede acum construirea a 70 de apartamente, deși inițial erau prevăzute 81 de apartamente. În urma nemulţumirilor din Comisia de Urbanism, proiectul a fost modificat. În cadrul ședinței Comisiei din luna iunie primarul Emil Boc spunea că strada suportă cu greu gradul de încărcare.

„Totul e chiar în regulă? Nu pot să cred așa ceva. 70 de apartamente noi. Cât mai rezistă Calea Baciului ca grad de încarcare?”, se întreba Boc, în iunie 2020.

Daniel Pop, arhitectul șef îi răspundea atunci primarului că strada rezistă, fără probleme.

Citește și:

O firmă cu un singur angajat și cifră de afaceri zero construiește un bloc cu șase etaje pe Calea BaciuluiULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Sanatate
  Județul Cluj, locul 2 pe țară la numărul de cazuri COVID
 • Acum 3 hours Sport
  FC Victoria Cluj, campioana județului pentru Liga IV! Baraj de calificare cu județul Satu Mare pentru Liga III
 • Acum 4 hours Afacerea zilei
  Start-up-ul clujean Cyscale a reușit performanța obținerii unei finanțări de 3 milioane euro de la investitori străini
 • Acum 6 hours Vocea ta
  Arhitectura caselor din satul Aiton, exemplu de urmat
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Cum este batjocorit cetățeanul de către statul român
 • Acum 9 hours Eveniment
  UPDATE – Băiat de 16 ani din Gilău, dat dispărut. Adolescentul a fost găsit în Someșul Rece
 • Acum 21 hours Politica
  Ministerul de Externe, replică dură pentru președinta Ungariei, care a pretins că îi reprezintă pe toți maghiarii: „Un stat nu poate să își aroge drepturi de orice fel în raport cu cetățenii altui stat. Astfel de declarații nu corespund standardelor europene”
 • Acum 1 day Reportaj
  INTERVIU – Claudiu Olenici, președintele Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului: „E și rușine pentru un oraș care se compară cu Barcelona și mâine poate și cu New York, să aibă dejecții pe râul care trece prin mijlocul Grădinii Botanice!”
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu: Nu sunt un mare fan al reducerii TVA, trebuie să definim produse strategice la care să plafonăm prețul
 • Acum 1 day Justitie
  Evazioniștii de la Cridov au toate șansele să revină în forță, după ce Tribunalul Cluj a ridicat sechestrul pentru peste 2 milioane de lei
 • Acum 1 day Afacerea zilei
  1,3 MILIOANE EURO profit pentru Telenav Software Cluj-Napoca, cel mai mare profit din istoria firmei
 • Acum 1 day Justitie
  Soții Cătinean de la Gherla, condamnați pentru cămătărie. Adrian Cătinean a primit închisoare cu executare
 • Acum 1 day Din oras
  Calea Someșeni este inundată după fiecare ploaie. City managerul Gheorghe Șurubaru: “Situația este complicată pentru că va trebui să facem o săpătură”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE