Uncategorized

Blaga castiga, Boc pierde, PDL Cluj pierde. Cand vine Tise?

Democrat-liberalii l-au ales pe Vasile Blaga presedintele formatiunii politice, in defavoarea Elenei Udrea, favorita presedintelui Traian Basescu. Blaga a obtinut 2.404 de voturi in timp ce Udrea a primit 2.014. Monica Macovei a reusit sa adune doar 191 de voturi.

Pedelistii nu au tinut cont de doleantele presedintelui si nici discursul lui Emil Boc nu i-a convins. Protejata lui Basescu a pierdut sefia partidului la cateva sute de voturi. Udrea contesta acum rezultatele.“Initial, s-a anuntat ca vor vota 4.359 de persoane, iar ulterior au votat 4.632 de delegati. Domnul Blaga a castigat cu 44 de voturi peste 50%. E o neconcordanta, de aceea am contestat. Nu putem sa trecem de acest spectacol? O sa discutam cu cei de la comisie, inteleg ca au plecat si buletinele de vot. Vom merge la sediul partidului pentru a vedea cum solutioneaza contestatia noastra”, a declarat Udrea pentru Hotnews.

Fostul prefect al Clujului, Florin Stamatian, prezent la conventia PDL, considera ca aceste discutii afecteaza negativ imaginea partidului si trebuie rezolvate cat mai repede.

“Am anticipat ca va exista aceasta lupta, am anticipat ca vor fi discutii, insa ma dezamageste finalul. Niciodata nu am fugit de contestatii, de reanalizari, am fost mereu pentru transparenta. Imi doream sa avem, la sfarsitul acestei zile, un rezultat ferm, ceva care sa nu sufere comentarii, un rezultat care sa stea la baza reconstructiei partidului. Au existat mari diferente intre motiuni la nivel conceptual, dar puteau sa se contopeasca. Am fost in sala, intr-adevar s-au anuntat 4.300 si ceva de delegati, dar se putea verifica atat de simplu din lista. Am crezut ca era o exagerare cu verificarea buletinelor, pentru ca nu erau alegeri nationale, dar si cu aceste masuri de precautie s-a ajuns aici. Trebuie facuta o clarificare ca la carte”, a spus Stamatian.

In ceea ce priveste faptul ca “preferata” presedintelui nu a ajuns in functia dorita, fostul prefect este de parere ca ar trebui sa se uneasca ideile din mai multe motiuni pentru binele partidului.

“Si domnul presedinte este un om care poate avea o optiune, care poate sa sustina o motiune. In PDL a fost mereu democratie. Acum, minoritatea trebuie sa se alinieze cu majoritatea si sa accepte realitatea. Daca ne uitam, si cei care il sustin pe Blaga sunt persoane care au fost consilieri ai lui Basescu; la celelalte motiuni sunt tot oameni sprijiniti de presedinte la un moment dat”, a precizat Stamatian.

Basescu iubeste oamenii din PDL

Senatorul PDL Alin Tise spune ca presedintele Traian Basescu va respecta decizia membrilor partidului pe care il iubeste.

“Traian Basescu iubeste oamenii din PDL, nu o singura persoana. Dincolo de optiunea personala, conteaza partidul”, a spus acesta.

In ceea ce il priveste pe Blaga, Tise spune ca abia acum incepe greul pentru noul presedinte.

“Blaga trebuie sa reuneasca cele trei motiuni si  sa faca un PDL unitar; are de unit toate curentele, trebuie sa confirme sperantele oamenilor care i-au dat votul astazi. Misiunea lui este extrem de dificila, pentru ca sunt foarte putini oameni in PDL care sunt pregatiti sa faca o opozitie reala si de asta are nevoie acum partidul”, a mai spus Tise.

Emil Boc, cel care a sustinut-o de la inceput pe Elena Udrea, si care a spus si la Cluj ca salvarea partidului o reprezinta fostul ministru al Turismului, se declara acum nemultumit de organizarea conventiei.

„Nu stiu daca contestatia este suta la suta in regula, dupa datele prezentate de doamna Udrea rezulta aceasta diferenta care ar insemna turul doi. Intrebarea mea este de ce comisia s-a grabit sa anunte rezultatul fara sa astepte solutionarea contestatiei”, a declarat Emil Boc pentru Mediafax.

 

sursa foto: www.dcnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *