Din oras

Biserica face creșă și grădiniță în locul Primăriei

Scris de 815

Un nou imobil cu funcțiuni mixte – creșă+grădiniță+locuințe – ar putea fi realizat chiar în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca. Proiectul urbanistic de detaliu (PUD) privind realizarea acestui ansamblu se află în analiza comisiei de urbanism din Primărie. 

Detalii proiect

PUD-ul prevede construirea unui imobil mixt cu regim de înălțime S+P+2E+M pe str F.J.Curie. 

Un proiect de hotăre de Consiliu local a fost aprobat deja în acest sens în iulie 2018, cu o valabilitate de doi ani (termen expirat în 2020), însă beneficiarul solicită reanalizarea documentației „pentru a reînnoi HCL-ul cu soluția aprobată” deja și contrasemnată de arhitectul-șef.

Motivul întârzierilor și, implicit, a expirării valabilității documentației aferente proiectului a constat în „situația economică și socială incertă generată de pandemia de Sars-Cov-2”. 

Beneficiar: Parohia Unitariană. 

În documentația depusă spre analiza urbaniștilor din comisia Primăriei, reprezentantul legal al parohiei arată că din cauza contextului pandemic, „Parohia Unitaria a sistat obținerea Autorizației de construire pentru documentația sus-menționată”. 

Odată cu reînnoirea documentației, proiectul desfășurat de beneficiar ar putea prinde contur, astfel încât pe str Frederic Joliot Curie să fie realizat un ansamblu de 3 etaje ce va găzdui funcționarea unei creșe, a unei grădinițe, precum și a locuințelor de serviciu. 

în imagine: captură PUD imobil cu funcțiuni mixte – creșă+grădiniță+locuințe de serviciu

În martie 2018, atunci când proiectul s-a aflat în dezbatere publică, nu au fost înregistrate reclamații/sesizări din partea vecinilor. 

În aprilie 2018, proiectul a fost avizat favorabil de comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism din Primărie. 

În prezent, reprezentanții Parohiei Unitariene vor să reia proiectul pentru care termenul de valabilitate al documentației a expirat. 
  

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  ACUM SE VA VEDEA DACĂ PRIMEAZĂ ”BLIDUL” ÎN FAȚA VOCAȚIEI: Vârsta de pensionare va crește la 65 de ani pentru militari, diplomați, personalul auxiliar din instanțe. Impozit de 30% pentru o cotă din pensiile speciale. Pensiile magistraților aflate în plată se vor recalcula
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Cât a durat ”asfaltarea” ”înainte de termen” a străzii Dragalina? Ei, bine, se sparge la loc. ”Nu e vina lor”, ci a celor care au lăsat niște țeavă pe dinafară
 • Acum 5 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 6 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 7 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 8 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 8 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 9 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 10 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 11 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 11 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 12 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 22 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE