Din oras

Biserica face creșă și grădiniță în locul Primăriei

Un nou imobil cu funcțiuni mixte – creșă+grădiniță+locuințe – ar putea fi realizat chiar în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca. Proiectul urbanistic de detaliu (PUD) privind realizarea acestui ansamblu se află în analiza comisiei de urbanism din Primărie. 

Detalii proiect

PUD-ul prevede construirea unui imobil mixt cu regim de înălțime S+P+2E+M pe str F.J.Curie. 

Un proiect de hotăre de Consiliu local a fost aprobat deja în acest sens în iulie 2018, cu o valabilitate de doi ani (termen expirat în 2020), însă beneficiarul solicită reanalizarea documentației „pentru a reînnoi HCL-ul cu soluția aprobată” deja și contrasemnată de arhitectul-șef.

Motivul întârzierilor și, implicit, a expirării valabilității documentației aferente proiectului a constat în „situația economică și socială incertă generată de pandemia de Sars-Cov-2”. 

Beneficiar: Parohia Unitariană. 

În documentația depusă spre analiza urbaniștilor din comisia Primăriei, reprezentantul legal al parohiei arată că din cauza contextului pandemic, „Parohia Unitaria a sistat obținerea Autorizației de construire pentru documentația sus-menționată”. 

Odată cu reînnoirea documentației, proiectul desfășurat de beneficiar ar putea prinde contur, astfel încât pe str Frederic Joliot Curie să fie realizat un ansamblu de 3 etaje ce va găzdui funcționarea unei creșe, a unei grădinițe, precum și a locuințelor de serviciu. 

în imagine: captură PUD imobil cu funcțiuni mixte – creșă+grădiniță+locuințe de serviciu

În martie 2018, atunci când proiectul s-a aflat în dezbatere publică, nu au fost înregistrate reclamații/sesizări din partea vecinilor. 

În aprilie 2018, proiectul a fost avizat favorabil de comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism din Primărie. 

În prezent, reprezentanții Parohiei Unitariene vor să reia proiectul pentru care termenul de valabilitate al documentației a expirat. 
  

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *