Din oras

Biroul Politic Local al PSD Cluj-Napoca a fost dizolvat

Organizația PSD Cluj-Napoca a rămas fără conducere, după ce întreg Biroul Politic Local a fost dizolvat luni seara de conducerea județeană a partidului.

  • Propunerea de dizolvare a Biroului Politic Local a venit tocmai de la președintele PSD Cluj-Napoca, Ovidiu Secară, și a fost aprobată de conducerea județeană a partidului.

Decizia a fost confirmată de președintele PSD Cluj, Alexandru Cordoș, care a precizat că Ovidiu Secară rămâne în funcție și va trebui să propună un nou Birou Politic Local interimar, până la viitoarele alegeri interne.

„Este corectă informația. După o analiză de câteva ore și la propunerea președintelui PSD Cluj-Napoca, Biroul Politic Local a fost desființat. S-a considerat că, în perioada de un an și jumătate cât au fost în funcție, membrii Biroul Politic Local Cluj-Napoca nu și-au atins țintele și s-a ajuns la concluzia că este nevoie de o schimbare”, a declarat, luni seara, pentru ziuadecluj.ro, Alexandru Cordoș, liderul PSD Cluj.

Organizației PSD Cluj-Napoca i s-a reproșat în ultima perioadă că nu face o opoziție reală PNL-ului și primarului Emil Boc, mai ales în Consiliul Local Cluj-Napoca, unde social-democrații au fost surclasați – cel puțin din acest punct de vedere – de USR. Mai mult, s-a vorbit din ce în ce mai des și mai răspicat de un blat al consilierilor locali PSD cu PNL-ul.

Președintele PSD Cluj-Napoca, Ovidiu Secară, este așteptat să vină cu nominalizări pentru componența unui nou birou interimar.

PSD Cluj s-a confruntat în ultimele luni cu mai multe scandaluri. Cel mai recent le-a avut ca protagoniste pe Anca Ciubăncan, consilier local, şi colega ei de partid Angela Sacaliş. Cele două s-au luat la bătaie în sediul PSD Cluj, la mijlocul lunii martie, și a fost nevoie de intervenția Poliției Locale pentru aplanarea conflictului. Ambele au ajuns la spital cu lovituri. Ulterior, Ciubăncan și Sacaliș au fost excluse din partid. Alte două membre ale PSD Cluj care au fost de faţă la altercaţie au fost sancţionate cu avertisment, printre ele numărându-se şi preşedintele organizaţiei de tineret al PSD Cluj, Evelina Milea.

La finalul anului trecut, secretarul general al PSD Cluj, Horea Chirteș, a demisionat din funcție, invocând motive de ordin personal, dar trimițând totodată săgeți către conducerea organizației și către președintele Alexandru Cordoș.

 

Foto: PSD Cluj-Napoca/Facebook