Din oras

Biciclete pe autobuze, un proiect eșuat, scos de la naftalină de primarul Boc

Scris de 67

Primarul Emil Boc a mai gândit un proiect de campanie și l-a mai și intitulat program pilot deși o astfel de inițiativă a existat și acum 10 ani. Este vorba de suporturi pentru biciclete montate pe mijloacele de transport în comun. 

De ani de zile bicicliștii cer astfel de suporturi, dar nu i-a băgat nimeni în seamă. Brusc, în plină campanie electorală primarul a găsit o soluție pentru ei. Și prezintă acest proiect drept o idee nouă.

”Proiect – pilot: Autobuze cu suport pentru biciclete. Să te deplasezi cu bicicleta este de acum mai ușor. Vedem cum funcționează pe liniile 43 ( Grigorescu-Zorilor) , 43B ( Grigorescu- Calea Turzii), 35 ( Piața Gării- Zorilor), iar apoi vom extinde acest nou serviciu daca este considerat util”, potrivit primarului Boc.

Bicicliștii deja sunt sceptici asupra succesului acestui proiect. Prima nemulțumire se referă la faptul că aceste suporturi au fost montate în spatele autobuzelor și nu pot fi supravegheate. În stații sau la semafor acestea pot fi ușor sustrase de către hoți. 

Poate ar trebui ca suportul să fie în față, astfel încât bicicleta să poată fi supravegheată în permanență de proprietar și de șofer. Fiind în spate, s-ar putea ca șoferul să nu observe că cineva își ia/ asigură bicicleta și să plece, iar proprietarul să nu vadă că este furată la vreun semafor.

Clujenii își amintesc că un astfel de proiect a existat și în trecut și a fost un eșec. 

Au mai fost pe linia 35… Saviem din acele vechi, cu suport de 3-5 biciclete in fata….. 

Au mai fost pe 35-uri. De fapt, pe vreo 3-4 din ele, si trebuia sa astepti pana venea fix autobuzul care avea. Ca sa nu zic ca era un model f prost, greu de utilizat. De data asta ma gadesc ca puneti un model mai practic, si pe toate autobuzele, nu? Sau ca sa intreb mai exact: pe cate autobuze vor fi? Va trebui iarsi sa stam cate o ora pana vine fix unul care are? 

Emil Boc scoate de la naftalină un proiect care a fost deja implementat dar a fost un eșec. Suporturi puține, șoferi care nu au răbdare, iar acum bicicletele nici nu pot fi supravegheate. Este un proiect preluat din marile orașe europene dar implementat în stil românesc, cu puține șanse de reușită. 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours FOTOGRAFILA
  Poate ne spune un specialist în lege: în cazul statuii lui Iuliu Maniu asistăm la o vandalizare (faptă penală)? Că primarul ne minte ca o servitoare. Chiar muncitorii sunt de vină?
 • Acum 5 hours In vizor
  Tronsonul Nădășelu-Zimbor de pe Autostrada Transilvania rămâne încă o tură muzeu
 • Acum 5 hours In vizor
  PNL are patru ”dottore” în funcții înalte în stat. Scandalurile tezelor de doctorat ale premierul Ciucă și miniștrilor Bode, Cîmpeanu și Roman, dovada că celor din PNL nu le pasă de imaginea partidului. O dovadă în plus: Roman și Cîmpeanu se întorc în prima linie politică
 • Acum 6 hours Eveniment
  CLUJ-NAPOCA MILIONULUI DE LOCUITORI DUPĂ EMIL BOC, are sub 300 de mii conform recensământului din 2021, care s-a ținut în 2022
 • Acum 7 hours Eveniment
  Tânăr de 20 de ani din Cluj, dispărut de la unitatea medicală unde era INTERNAT. Dacă-l vedeți sunați la 112!
 • Acum 8 hours Analiza
  Comedia lui Boc: După 5 ani de studii de fezabilitate (a se citi bani irosiți), centura Cluj începe cu lărgirea unei străzi pe 2 km
 • Acum 8 hours Justitie
  Victor Piţurcă, eliberat și pus sub control judiciar. Primele declarații după ieșirea din arest
 • Acum 8 hours Cooltura
  DEMONII- Spovedania lui Stravoghin, un spectacol de excepție al Naționalului Clujean. In absentia lui Tihon, drama regizată de Tudor Lucanu îl scoate în evidență pe profetul Dostoievski
 • Acum 9 hours Justitie
  Victor Pițurcă, adus cu duba la DNA: a fost adus și fiul lui în fața procurorilor
 • Acum 10 hours Politica
  Marcel Ciolacu: “Dacă toate companiile cu capital românesc plătesc minimum 1% din cifra de afaceri, atunci mergem cu 1% pentru toată lumea”
 • Acum 24 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 1 day General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE