Editorial

Beneficiari ai Republicii Subterane România

Scris de 111

Copiii copiilor noștri n-au fost nicând mai îndatorați ca zilele acestea. Vor plăti ei pentru nesimțirea și lăcomia sistemului securisto-mafiot care conduce România.

Datoria publică a României a ajuns la 503,6 miliarde lei, respectiv 47,8% din PIB, potrivit datelor Ministerului Finanțelor. Cea mai mare parte este pe termen mediu și lung, respectiv 489 miliarde lei.

Este clar că anul acesta nu are cum să scadă datoria, mai ales că avem prevăzut un deficit de 7,16% din PIB, adică 80 miliarde lei. Cu alte cuvinte, aceștia sunt bani pe care nu-i avem și trebuie să ne împrumutăm.

Dar de ce ne împrumutăm noi? Cumva ca să construim spitale, autostrăzi, căi ferate de mare viteză, școli performante, chestii din acestea care să concorde cu jurământul depus de orice politician la învestire: ”jur să nu precupețesc”, ”Să fac totul”, ”pentru prosperitatea poporului român”?

Depinde de ce înțelege fiecare politician prin ”poporul român”. Că de ”prosperitate” se ocupă: de la cea individuală, la cea de familie și cea de cumetrii economici-mafiot-politice.

De exemplu: doamna Dorina Danielescu, o necunoscută pentru 99,9999% dintre poporenii români. De prosperitatea și propășirea acestei părți a ”poporului român” sistemul ticăloșit se ocupă cu supra măsură. Ca ea sunt încă vreo 15 – 20.000, statistic, întreg poporul român e ”prosper” și ”propășit”.

Doamna Dorina a fost procuror DIICOT. A fost magistrat colonel la un Parchet Militar și a fost președintă (cu rang de secretar de stat) la Autoritatea pentru Restituirea Proprietăților. Și a ieșit la pensie la o vârstă fragedă, așa cum îi stă bine unui magistrat român.

Rămasă pe drumuri undeva la vârsta de 50 de ani, cu o pensie anuală de 286.000 de lei, Dorina Danielescu a fost miluită de sistemul pe care l-a servit cu abnegație cu calitatea de membru ”definitiv” al Consiliului de Administrație al Autorității Aviatice Civile. De unde mai încasează un modest venit de aproape 125.000 de lei pe an.

De la pensionarea prematură în scop de pensie nesimțită, sinecurile primite de doamna Dorina au fost în consiliile de administrație ale unor instituții din domeniul transporturilor. Că doamna are o legătură specială cu fostul ministrul social-democrat al Transporturilor, Felix Stroe, al cărui consilier a și fost.

Cu toate acestea, doamna Dorina se simțea singură și marginalizată atât în pensia-i nesimțită, cât și în veniturile din sinecuri. Era dornică de muncă și simțea că mai poate da societăți, precum și încasa (masiv salariu) de la aceasta. Prin urmare, zic unii mai răi de gură, conjudețeanul Stroie a pus mâna de comandant de navă de război pe telefon și a intervenit pentru ca Danielescu să ocupe o poziție de top în Autoritatea Sanitar-Veterinară.

Așa că a fost angajată ca șefă de cabinet a președintelui Robert Chioveanu, pus de Sică Mandolină la cârma ANSVA, în noiembrie 2019.

Că relațiile USLinoase dintre PNL și PSD nu s-au neantizat după ce împreună au dat foc României în vara anului 2012, ci doar s-au întărit pe vremea în care mimau opoziția unii față de alții.

Oare vă mai aduceți aminte de nava Queen Hind care s-a scufundat în Portul Midia, că era supra încărcată cu niște mii de oi care s-au înecat, generând un scandal inclusiv internațional imens? Cică punctul de ieșire din care ar fi plecat vasul supraîncărcat, în Portul Midia, i-ar aparține prin interpuși lui Stroe.

Așa funcționează Cumătrocrația în România: prin o mână spală pe alta și împreună rămân curate. Prin ”Legea lui Om”: ”Ai fost Om cu mine, sunt Om cu tine”.

Ca orice impostor al sistemului, doamna Dorina a strâns la ”sivică” masterate fără număr și un doctorat făcut la fabrici de diplome și academii ale serviciilor. Teza de doctorat a fost demascată ca fiind plagiată, astfel că a rămas fără titlul academic obținut de la SRI, care i-a fost retras prin decizia comisiei care evaluează titlurile universitare din 9 mai 2019. De atunci, veniturile nu i-au fost recalculate, așa că primește în continuare sporuri pentru titlul academic retras.

Dar nici pârnaia bine meritată pentru fals, uz de fals și obținerea de foloase necuvenite de pe urma falsului și uzului de fals.

Că așa funcționează sistemul: unii răspund cu pușcărie pe viață pentru o legătură de pătrunjel, alții se bucură de venituri substanțiale pe viață. Că au furat, maică, dar au și plagiat – uite ce folositori sunt Patriei Subterane România!

Și, gata!ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Sport
  CFR Cluj, inclusă într-un top al celor mai corupte cluburi de fotbal din Europa
 • Acum 6 hours Sanatate
  Tot mai puține cazuri de COVID în județ. Clujul este pe locul 2 în țară, după București
 • Acum 8 hours Eveniment
  Accident în zona Metro între un autoturism și o motocicletă
 • Acum 10 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, directorul Terapia Cluj, despre starea proastă a învățământului: Educația este sabotată din interior, fiind luată ostatic de sinecuri politice și de familie
 • Acum 12 hours Editorial
  Felicitări fanilor și Orașului! Restul, hoții, pomanagiii, sugătorii de PR și sforarii, felicitați-vă în liniște că ați fost mai performanți ca celelalte loaze
 • Acum 12 hours Eveniment
  Sute de câini se întrec în frumusețe într-un concurs internațional care are loc în Cluj
 • Acum 1 day Sport
  Superb! U Cluj a învins Dinamo în prima manșă a barajului. Clujenii sunt la un pas de promovare în Liga I
 • Acum 1 day Sanatate
  Județul Cluj, locul 2 pe țară la numărul de cazuri COVID
 • Acum 1 day Sport
  FC Victoria Cluj, campioana județului pentru Liga IV! Baraj de calificare cu județul Satu Mare pentru Liga III
 • Acum 1 day Afacerea zilei
  Start-up-ul clujean Cyscale a reușit performanța obținerii unei finanțări de 3 milioane euro de la investitori străini
 • Acum 1 day Vocea ta
  Arhitectura caselor din satul Aiton, exemplu de urmat
 • Acum 1 day Vocea ta
  Cum este batjocorit cetățeanul de către statul român
 • Acum 2 days Eveniment
  UPDATE – Băiat de 16 ani din Gilău, dat dispărut. Adolescentul a fost găsit în Someșul Rece
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE