In vizor

Deputatul Alin Coleșa, despre inseminarea artificială: „Este o politică de tip neomarxist prin care se promovează familiile monoparentale”

Deputatul clujean AUR Alin Coleșa a avut o intervenție în plenul Camerei Deputaților în care a susținut că inseminarea artificială este o politică de tip neomarxist prin care se promovează familiile monoparentale. Declarația lui Coleșa a venit ca reacție la inițiativa legislativă a PSD prin care se propunea ca inseminarea artificială să fie susținută financiar de stat și a doua oară în cazul în care prima dată eșuează și de asemenea, să nu fie condiționată de a fi sau nu căsătorită mama. 

”Acest proiect de lege ascunde sub masca încurajării natalității o politică de tip neo-marxist prin care se încearcă promovarea familiei monoparentale total artificiale. Pe de o parte, prin politicile publice, ni se explică gravitatea sarcinilor la tinere necăsătorite pentru a căror vitare se finanțează și promovează agresiv o educație sexuală denaturată, punându-se accent pe metodele contraceptive, mai ale pe anticoncepționale care, în timp, au efecte adverse asupra fertilității femeilor. Pe de altă parte, se finanțează și promovează însămânțarea artificială Se finanțează și promovează familiile monoparentale pur artificiale, iar familiile tradiționale cu mulți copii rămân sub o continuă presiune de tip financiar-social și educațional. Deci, acest proiect de lege creează probleme false, promovează o natalitate de tip neomarxist și promovează familia monoparentală născută din fașă monoparentală”, a declarat ALin Coleșa în plenul Camerei Deputaților, citat de G4Media.ro

Inițiativa legislativă a fost respinsă de către plenul Camerei Deputaților, principalul motiv fiind că inițiatorii au confundat inseminare artificială cu vertilizarea in vitro. 

„În urma examinării și a opiniilor exprimate, membrii celor două comisii au hotărât, cu majoritate de voturi, să transmită plenului Camerei Deputaților, un raport comun de respingere a propunerii legislative privind inseminarea artificială umană și sporirea natalității, întrucât se creează confuzie între sintagma „inseminare artificială” și cea de „fertilizare in vitro”, altă metodă de tratament a infertilității de cuplu”, a menționat Comisia pentru Familie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *