Reportaj

Baza Sportivă Gheorgheni, deschisă de numai 5 ani, e degradată ca după 30 de ani

Scris de 1108

Baza Sportivă Gheorgheni, „cea mai modernă bază sportivă din istoria Clujului” (potrivit Primăriei), a fost deschisă în 2 decembrie 2016, adică în urmă cu 5 ani și 4 luni.

Baza, mândria Clujului, a fost inaugurată în prezența vicepremierului de atunci, Vasile Dîncu, a primarului Emil Boc, a directorului de Implementare Programe Complexe al Companiei Naționale de Investiții, Adrian Cefalan.

„Mă bucur că acest proiect finanțat din fonduri de la Guvern a fost realizat atât de bine de către autoritățile locale. Această bază sportivă este, din informațiile mele, cea mai complexă și extinsă investiție publică din țară, iar faptul că se găsește la Cluj-Napoca oferă orașului pontențialul de a se dezvolta și în alte sporturi decât cele în care deja Clujul face performanță, oferind acestui oraș și statutul de capitală a sporturilor”, a declarat vicepremierul Vasile Dîncu cu ocazia deschiderii bazei sportive.

Atât de bine a fost realizat acest proiect de către autoritățile locale, că, la 5 ani de la inaugurare, baza arată la fel de rău ca parcul comunist Detunata, aflat în apropiere. Modernizat în anul 2010, Parcul Detunata are chiar bănci într-o stare mai bună decât cele din Baza Sportivă Gheorgheni.

Atât de bunele realizări, în imagini la zi

Infrastructura rutieră de la intrarea în bază prefigurează degradările din interior. Drumul e crăpat, vopseaua de pe trecerea de pietoni la fel. La fel ca pista de alergare „modernă” ce traversează Baza Sportivă:

Și aleile bazei sunt degradate, fiind în prezent pavate cu o combinație de pietriș (lipsă), pământ și canalizări fisurate:

Și gazonul lipsește pe alocuri, în multe locuri:

Terenul de rugby se deșertifică, având acum insule ample cu nisip în mijlocul gazonului:

Copacii sunt râmați la rădăcină, parcă de animale:

Nici pavelele de cauciuc nu mai sunt toate la locul lor, iar cele care sunt s-au umflat:

Cișmelele nu funcționează (suntem în luna aprilie, dar nu mai avem ziua temperaturi de îngheț) și sunt corodate excesiv, dacă ne raportăm la vârsta lor fragedă:

Băncile, nou-nouțe acum 5 ani, au îmbătrânit prematur, cu vreo 20-30 de ani:

Și mobilierul de lemn din spațiile de joacă este lipsit de vopsea și începe să putrezească:

În zona amenajată pentru cățărat, lemnul a putrezit ca în restul bazei, amenajările fiind în prezent nesigure:

În zona din spatele amfiteatrului, micul deal creat artificial alunecă pe pista de alergare. O lucrare bine făcută, a la Cluj:

Locurile de grătar arată ca cele de la cabanele abandonate din Măguri-Răcătău, în ciuda poziționării lor în interiorul „celei mai moderne baze sportive din istoria Clujului”, bază amplasată într-unul dintre cele mai bine cotate cartiere din Cluj-Napoca, orașul care oferă „cea mai bună calitate a vieții”:

„Calitatea vieții locuitorilor unui oraș este puternic legată de accesul pe care îl au la facilități pentru petrecerea timpului liber”, a scris primarul Emil Boc, pe pagina oficială a Bazei Sportive Gheorgheni, o investiție din fonduri publice (20 255 273 lei fără TVA), realizată de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Compania Națională de Investiții.

„Administrarea şi asigurarea cadrului necesar în vederea desfăşurării în bune condiţii a activităţilor specifice Bazei sportive se face de către Serviciul Administrare Baza Sportivă Gheorgheni din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca”, se precizează în regulamentul Bazei.

Ați putut vedea în imaginile de mai sus și cât de bine a fost realizată investiția, și cât de bine este administrată, și cât de bună este „calitatea vieții”, legat de facilitățile pentru petrecerea timpului liber pe care le au la dispoziție clujenii.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours PubliNews
  Prima finantare blue IFC sprijina, prin BT, folosirea sustenabila a apei
 • Acum 12 hours Din oras
  Fiindcă de peste un deceniu cablurile din Cluj-Napoca nu au fost integral îngropate, un clujean cere prin bugetarea participativă măcar înălțarea cablurilor care pot fi atinse cu mâna
 • Acum 12 hours Politica
  #ECHIPA_CÂȘTIGĂTOARE a pierdut și președinția Sectorului 3 București. Așteptăm, cu interes, ziua ejectării din fruntea Senatului
 • Acum 13 hours In vizor
  Hop și Boc să se lipească de imaginea celor 8 bacalaureați de nota 10 din acest an! Ar trebui să ne fie rușine, nu să ne felicităm!
 • Acum 13 hours Politica
  Guvernul, măciucă la buzunarele românilor: Crește impozitul pe dividende de la 5% la 8% începând de anul viitor. Cresc accizele la alcool și tutun, cresc impozitele la jocurile de noroc, TVA pentru băuturile cu zahăr crește la 19%
 • Acum 14 hours Sanatate
  În două săptămâni, numărul clujenilor internați cu COVID-19 s-a dublat. N-am scăpat de pandemie
 • Acum 14 hours Politica
  PSD declanșează alegeri în organizațiile care au câștigat alegerile locale din 2020, iar în celelalte organizații începe ”reorganizarea”. Filiala Cluj a ”înfrânt” pe linie
 • Acum 14 hours Din oras
  Încă un ”rând” de amânare de termen pentru licitația de proiectare și execuție a metroului din Cluj
 • Acum 14 hours Din oras
  Accident pe Regele Ferdinand, în față la Central: șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat pe trotuar
 • Acum 15 hours Politica
  S-A DAT COMANDA: REPER, Dacian Cioloș, în barca noului partid, ADUNAREA! Încă trei parlamentari au părăsit azi USR
 • Acum 15 hours PubliNews
  Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass
 • Acum 16 hours Din oras
  „Modernizarea locurilor de joacă” părăginite din Cluj-Napoca, solicitată prin procesul de bugetare participativă: „Unele locuri de joacă nu au mai fost modernizate de mult timp”
 • Acum 16 hours In vizor
  Sindicaliștii din Penitenciarul Gherla aduc acuze grave actualului șef al Secției Exterioare de femei Cluj-Napoca: ”Probleme cu alcoolul. Înjură subordonații. Nu a fost sancționat”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE