Din oras

BATAIE DE JOC. Cat ii ia Primariei sa amplaseze niste panouri de baschet

Faptul ca Primaria Cluj-Napoca isi bate joc de cetateni in toate modurile posibile a devenit deja banal. Unele aspecte sunt insa atat de pronuntate incat genereaza indignarea si celui mai pasnic clujean. Acesta este si cazul terenului de baschet din Parcul Bibliotecii, unde, culmea, exista un orar de functionare, dar au disparut pana si panourile. Situatia treneaza de cativa ani, iar angajatii Primariei spun senini ca pur si simplu nu au ajuns pana acolo cu investitiile.

Daca in vara anului trecut erau disparute doar cosurile de baschet, e drept de doi ani, acum au disparut panourile cu totul. De altfel tot Parcul Bibliotecii este intr-o stare deplorabila, cu spatiile verzi neingrijite, iar dalele de cauciuc de langa aparatele de joaca au fost indepartate.

Primaria a investit un sfert de milion de lei pentru un parc care nu mai poate fi folosit in intregime in scopul pentru care a fost realizat. Parcul de pe fosta strada Coastei, acum Nicolae Ivan, este singurul unde locuitorii din cartierul Marasti isi pot duce copiii sa se joace in siguranta. S-au si bucurat in vara anului 2011 cand parcul a fost inaugurat de primarul de atunci Sorin Apostu. Bucuria nu le-a tinut insa mult. Au inceput sa curga sesizarile pentru galagie, in special vizand terenul de baschet. Pana cand intr-o zi au disparut toate cele sase cosuri de baschet.

In vara anului trecut reprezentantii Primariei au spus ca nu se pune problema desfiintarii terenului de baschet, pur si simplu, timp de doi ani nu au avut cu ce sa inlocuiasca cele sase panouri de baschet lipsa.

“La un moment dat au disparut, politia a incercat sa identifice autorii, nu avem informatii ca i-ar fi gasit. Nu le-am inlocuit pentru ca nu aveam materiale necesare, exista acum o licitatie in curs, ofertele se deschid in 4 septembrie. Avem un inventar cu ce trebuie inlocuit in parcurile publice si cand se va finaliza licitatia pentru materiale, inclusiv pentru panouri de baschet vom putea incepe sa le inlocuim”, a subliniat Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al Primariei.

De atunci, insa, nu numai ca nu s-au tinut de cuvant si nu au inlocuit panourile promise, dar au asistat si la disparitia unora dintre stalpii de sustinere.

“Au promis ca le pun inapoi, acum au scos si stalpii. Sa nu mai spunem de pavajul acela moale de langa tobogane, tot e distrus”, se plang locatarii zonei.

Acum angajatii Primariei spun senini ca urmeaza sa isi repare neglijenta, doar ca nimeni nu stie cand.

Vom reamplasa panourile in momentul in care ajungem in acel cartier cu investitiile care privesc zonele de agrement”, au precizat acestia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *