In vizor

Avertisment sumbru: „Barieră criminală la Tăietura Turcului, feriți linia!”

Asociația Pro Infrastructura a transmis un avertisment cu privire la viitorul pasaj de la Tăietura Turcului. Asociația consideră că menținerea unei treceri la nivel reprezintă un adevărat pericol.

„Ministerul Transporturilor va emite în curând Autorizația de Construire (AC) pentru una dintre cele mai mari aberații post-decembriste în materie de infrastructură: păstrarea unei treceri la nivel cu potențial mortal concomitent cu execuția unui pasaj rutier nou în buricul Clujului. În timp ce toată lumea civilizată se străduiește să separe traficul feroviar de cel rutier, pietonal și ciclist, pentru siguranță și încurajarea transportului sustenabil, administrația marelui oraș de 5* Cluj-Napoca s-a așezat în poziția ghiocel în fața autorităților centrale și a avizat inepția menținerii trecerii la nivel. Probabil primarul Boc a fost mulțumit că se face un pasaj rutier nou peste calea ferată folosit de șoferii aducători de voturi. La sol, „loserii” care nu au mașină personală, cei care vor merge pe jos sau cu trenul metropolitan, ori „hipsterii” cu biciclete care lucrează în parcul industrial Tetarom sau au drum pe-acolo își vor risca viața într-un soi de haltă rurală de secol 19”, transmite Pro Infrastructura.

Asociația Pro Infrastrctura are și o soluție, respectiv subtraversare dedicată pietonilor, astfel încât aceștia să nu interfereze cu circulația feroviară.

„V-am explicat riscurile mortale pe care le aduce prostia menținerii trecerii la nivel, mai ales în contextul în care acolo este stație/gară în proiectul trenului metropolitan, și beneficiile aduse de soluția salvatoare: SUBtraversarea dedicată pietonilor și cicliștilor și DESFIINȚAREA trecerii la nivel, adică a conflictului de trafic rutier-feroviar-pietonal. În ciuda eforturilor noastre, publice și din birourile bine ferecate cu chei deținute de „speciali”, prostia va fi dusă până la capăt și se va executa un pasaj rutier superior păstrându-se la sol trecerea la nivel. Așa că acum, în ceasul al 13-lea, ministrul Grindeanu este singurul care mai poate opri această absurditate. În decizia sa politică stă soluția salvatoare: subtraversarea pietonală, un simplu tub de beton pe sub calea ferată.  Este doar o chestiune de timp până când „soluția” avizată la Tăietura Turcului își va lua tributul de vieți omenești”, avertizează Pro Infrastructura.

Citește și:

API îi cere lui Boc să prevadă de urgență o SUBTRAVERSARE la Tăietura Turcului. ”Loserii” de PIETONI, lăsați să-și RIȘTE viața