Din oras

Baracca, Boema, Hanul Dacilor și Engels, închise temporar de OPC

Alte patru restaurante clujene au fost închise de comisarii de la Protecția Consumatorului. Aceștia au găsit mâncare expirată și produse depozitate necorespunzător. 

Comisarii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj au continuat acțiunile de verificare a unităților de alimentație publică și au identificat și mai multe deficiențe în alte restaurante clujene.

Azi au fost verificați 9 operatori economici, la 4 dintre ele dispunându-se măsura opririi temporare a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor aferente blocului alimentar și din zona de bar. Cele patru restaurante închis e sunt Baracca, Engels din Piața Engels, Hanul Dacilor și Restaurant Boema. Acestea se află prinre cele mai căutate restaurante de către de clujeni.

Comisarii au descoperit produse și preparate cu data limită de consum și data durabilității minimale depășite cu una până la 15 zile, produse depozitate necorespunzător, sau la care a fost schimbată starea termică, produse fără elemente de identificare/caracterizare, lipsa informațiilor despre alergeni și preparate care provin din produse decongelate.

De asemenea, au fost aplicate sancțiuni între 30.000 și 80.000 lei. Restaurantele vor fi deschise după ce vor îndeplini măsurile dispuse cu ocazia controalelor.

Acestea acțiuni vor continua și în alte restaurante. Zilele trecute alte cinci restaurante au fost închise: Motel Gilău, Bistro Engels de pe str. Dorobanților, restaurantul Da Vinci, Napoca 15, și încă un local din Gilău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *