PubliNews

Banca Transilvania şi Fondul European de Investiții facilitează accesul IMM-urilor la împrumuturi avantajoase

Banca Transilvania şi Fondul European de Investiții (FEI), parte a Grupului Băncii Europene de Investiţii (BEI), au încheiat un acord de garantare în baza căruia BT va acorda IMM-urilor împrumuturi în valoare totală de ≈100 de milioane de euro şi va ajunge să gestioneze al doilea portofoliu ca mărime, din România, pe acest tip de finanțare.

Tranzacțiile garantate prin acest program beneficiază de sprijinul Uniunii Europene prin programul Inițiativa pentru IMM, finanțat de Uniunea Europeană prin FEDR și Horizon 2020 și de către Fondul European de Investiții și Banca Europeană de Investiții.

Bancă a oamenilor întreprinzători, BT facilitează şi prin acest parteneriat accesul IMM-urilor la împrumuturi în condiții avantajoase, încurajând investițiile, crearea de locuri de muncă şi dezvoltarea inițiativei private în țara noastră.

Detalii:

  • Creditele vor fi acordate atât în lei, cât şi în euro.
  • Garanţia pe care un IMM o primeşte este de 60% din valoarea împrumutului.
  • Susținerea industriilor creative ocupă un loc important în acest program.

Banca Transilvania a acordat până acum IMM-urilor, prin parteneriatele derulate cu Banca Europeană de Investiții şi Fondul European de Investiţii, 5.500 de credite, în valoare totală de 255 milioane de euro.

Despre Banca Transilvania:

Banca Transilvania este a doua cea mai mare bancă din România, în funcţie de active. Activitatea sa este organizată pe trei linii principale de business: Corporate, IMM şi Retail. BT are peste 7.300 de angajaţi, aproape 550 de sedii şi 2,2 milioane de clienţi. Strategia băncii este susţinută de acţionari internaţionali, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi IFC – Banca Mondială.

Contact presă: comunicare@btrl.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *