Jos palaria

Băieții de la U Cluj au jucat foarte frumos și dedicat meciul de Cupă. Restul a fost ”loz în plic”, ”balonul e rotund”… FELICITĂRI U Cluj!

FC Universitatea Cluj s-a duelat cu Sepsi OSK pentru Cupa României, miercuri, 24 mai, pe Stadionul Municipal din Sibiu. Și a pierdut la departajarea de la 11 metri. Nici un bai, s-a văzut că s-a muncit și că jucătorii au fost dedicați victoriei. Și merită felicitați. Și ei, și antrenorul Ioan Sabău. Chiar a fost un meci strâns pentru câștigarea cupei. Cei de la Sepsi, e care-i felicităm, Cupa rămâne în Ardeal, au muncit din greu să câștige. Mai ales că, conform caselor de pariuri, Sepsi Sf. Gheorghe era favorită certă la câștigarea Cupei României, având o cotă de 2.00, în timp ce Universitatea Cluj era cotată dublu cu 4.15.

Meciul s-a disputat pe Stadionul Municipal din Sibiu, iar Sepsi Sfântu Gheorghe și-a păstrat trofeul câștigat sezonul trecut.

După ce a ieșit din grupele competiției, Universitatea Cluj a trecut în sferturile de finală de Hermannstadt, scor 2-1, și în semifinală de UTA Arad, scor 1-0. A fost prima finală pentru ”Șepcile Roșii” din ultimii opt ani.

De cealaltă parte, formația lui Cristiano Bergodi a învins-o în ”sferturi” fără drept de apel pe CS Mioveni, scor 4-1, iar în penultimul act a umilit-o pe CFR Cluj, scor 3-0.

Meciul a început cu o ocazie pentru Sepsi OSK care în minutul 6 a încercat să deschidă scorul prin Ciobotariu. În minutul 22 „U” Cluj a avea șansa să deschidă scorul. Martic pasează în fața porții, Remacle ratează execuția, Nistor recuperează și avansează spre poartă, balonul este respins până la Chipciu, care șutează peste poar în out.

În minutul 25 Thiam profită de o eroare în defensiva covăsneană, pătrunde în careu și șutează cu efect, dar Niczuly se întinde, atinge balonul și reușește să respingă în bară. Înainte de pauză Sepsi OSK a avut șansa să deschidă scorul. Safranko primește mingea în interiorul careului, șutează puternic, dar Gorcea a respins-o.

Nici Sepsi și nici „U” nu au reușit să deschidă scorul până la pauză.

Repriza secundă a început cu o ocazie de gol pentru Sepsi OSK. Dumitrescu a tras la poartă, dar mingea a aterizat pe plasa porții clujenilor.

Meciul a fost extrem de strâns, așa că, după cele 90 de minute, s-a trecut la prelungiri și lovituri de departajare.

După loviturile de departajare, Sepsi OSK a câștigat Cupa României.