Editorial

Băiatul de galerie de fotbal, scos la înaintare de către negura securismului naționalist securisto-ceaușist, George Simion, face și el „nuntă cu poporul”, un copy-paste, că tot e la modă printre impostorii României, după nunta liderului Mișcării Legionare, Corneliu Zelea Codreanu

Scris de 1602

Gigi Becali, alt deversat al Istoriei recente, fost bișnițar de Inter Continental și, cel mai probabil, informator al Miliției, pe vremea lui Ceaușescu, azi oier de frunte al fotbalului și vieții de bișnițari și curve promovați de Pro TEMBEL, donează pentru ”nuntă” 2000 de kilograme de brânză, să se veselească tot poporeanul din fiecare județ.

AURolacii, în loc de “Căpitane de judeţ”, vor avea ”Naşul mare de judeţ”, că așa a zis ”Jiji” că vor fi ”câte o pereche de nași, în fiecare județ”. Mireasa nici nu mai contează. Dacă se fură nu se va observa, că, de fapt, e opţională ca și “cinstea” (Simian dixit – aşa, ca ”cinstea” oricărui politician căţărat pe Tricolor şi pe prostia celor care li se uită în gură).

Simbolistica este, exact ca la Zelea Codreanu, acum aproape 100 de ani (1925), că ”Conducătorul”/ ”Izbăvitolrul”/”Providențialul” ”se unește” cu ”poporul său”.

Faptul că Jiji şi-a donat brânza pentru nunta lui George Simion, îmi adduce aminte de Balada lui George Baligă. Care nu e prinţ şi nici n-are nici bogaţi părinţi şi nici palate. Dar el, toată vara, la Urlaţi, omoară numai păduchi laţi, cu dungi pe spate. Și că, mireasa de-o lună, ce-or să vadă toţi naşii de judeţ, nu şi-a spălat şi-atâta brânză a strâns în ea, că naşul mare a donat…, dar fără mămăligă…

Lipseşte un viezure să se-mplinească versurile la cântare.

George Simion se însoară, în 27 august, într-un sat cu câteva sute de locuitori din sudul județului Vâlcea. Evenimentul care în mod obișnuit este unul privat, intim, a fost transformat de liderul partidului extremist AUR într-unul cât se poate de public și grandios, cu accente mitice, după cum rezultă din detaliile publicate chiar de ”Il Lidero Maximo” pe site-ul propriu.

Evenimentul este de departe unul politic menit să ”umanizeze” personajul George Simion după lovitura de imagine încasată în urma declanșării războiului din Ucraina și a modului în care acesta s-a dovedit pro-putinist și anti-european – după ce a fost la fel de anti-europeanși anti-vaccinist (deh, teoria constipației: cuipuri, 5G, George Soros șamd).

Haide să vedem cum golanul de galerie de fotbal, cățărat pe Tricolor prin votul celor care se cred naționaliști, dar nu sunt capabili să scrie ceva corect în limba română, limbă maternă, dă cu copy-paste după nunta fascistului annti-semit, xenofob și rasist, Corneliu Zelea Codreanu, cea din 1925.

Amândoi derebedeii naționali și-au ales vara ca să facă spectacol matrimonial.

Amândoi derbedeii naționali și-au ales două comunități rurale vai de capul lor, unde să facă bâlci matrimonial: Simian în satul Oveselu, comuna Măciuca din județul Vâlcea – o comunitatea atât de uitată de timp și de spațiu încât nici pe Wikipedia nu există. Corneliu Zelea Codreanu s-a dat în bâlci în Crângul Petrești de lângă Focșani, județul Vrancea.

Amândoi impostori naționali i-au invitat ”pe toți românii la nuntă”: George Simion se pregătește pentru 11.000 de participanți, la Corneliu Zelea Codreanu istoricii rețin că ar fi participat între 80.000 și 100.000 de oameni. Că amândoi cățărații pe Tricolorul și prostrirea românilor au pus la dispoziția participanților mijloace de transport gratuit până la locul nunții. Simion vine cu autocarele, Zelea Codreanu a dsiponibilizat 2300 de căruțe. Deh, vremurile!

Apoi vine simbolistica celor care știu să se cațere pe Tricolor, să-și facă de cap cu mințile împrostriților: costumul popular ”obligatoriu”. Poate are să vină și Simion călare pe cal ca golanul de acum un secol, să se ”nuntească” cu poporul român. Va fi vorba de fibra pură națională, despre rădăcina înfiptă adânc în glie, despre Patria furată de ”ciocoi” și străini și alte bla-bla-bla-uri din care vom afla că noi ”suntem români, aici pe veci stăpâni”.

Conform istoricilor, (citez): ”Corneliu Zelea Codreanu a făcut o nuntă imensă la care au participat nu doar membrii Mișcării Legionare, ci foarte mulți țărani din Basarabia, din Transilvania, într-o mișcare naționalistă, nunta fiind doar un pretext pentru ca foarte mulți dintre membrii și simpatizanții Mișcării Legionare să-l întâlnească pe Corneliu Zelea Codreanu, care și-a construit o formă de zeificare, de sanctificare, de sfințenie, curățenie și puritate. De Omul Ales să mântuiască poporul”.

Ce face derbedeul de galerie de fotbal, parașutat în Parlamentul României de disperarea ignoranților (să le mulțumim politicienilor celorlalte partide care au ajutat prin hoția și nepăsarea lor să se întâmple acest lucru) nu este o noutate. Copiază comportamentul legionar, degeaba ”se delimitează” și neagă acest lucru AURolacii.

Ca la nunta legionară a secolului trecut, cine este mireasa nu contează, nu ea și numele ei este important, ci mirele care își ia ”de soție” ”poporul român”. O ”Mioriță” modernă în care ”eroul” își ia de nevastă o oaie, laie bucălaie – că nu degeaba dă Gigi 2000 de kilograme de brânză. Să vedem ce ”stea” va cade, din pizma ”bacilor” de la Guvernare (dintre care unul e clar ”Ungurean” – unul despre ale cărui derapaje rasiste și naționaliste ale sponsorului Viktor Orban, marii rrrromâni de la AUR n-au zis nici pâs, dară-mi-te Simion. Să n-o supere pe Maica Rusia?).

Iaca, în cadrul bucolic și idilic al satului românesc, se întâlnesc ”Făt Frumos” (cu muschiul scos și pieptul păros) și Ileana Cosânzeana. Vor lăcrăma toate babele vâlcene, fix cum, acum 100 de ani, au lăcrămat babele vrâncene.

Ca și Zelea Codreanu, Simion își transformă ”nunta” dintr-un eveniment privat, într-un bâlci politic. Cu sarmale, grătare, mititei și bere pe baloți de paie. Și brânză de la nașul principal, Gigi Becali. Mitologia este scoasă, din nou, în piață. Pentru poporul mărunt care încă mai crede în dacul de șapte metri, în tunelurile energetice de sub Bucegi, în ce le-a zis Iosif Constantin Drăgan, legionarul ceaușit, că dacii au colonizat Americile și i-au învățat Latina pe romani.

Ghiță Funar va dansa ”Perinița” la spartul nunții.

Dar ce este interesant, de abia acum urmează: ”darul” acela optional pentru nunta lui Simion va ajunge la o fundație condusă de un fost angajat guvernamental aflat în subordinea lui Titus Corlățean și Vasile Dîncu în anii 2000. Cică să se facă ”un spital mobil” pe care-l vor plimba ei prin toată țara – pentru nevoiași și nevoile lor, râul, ramul.

Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni a fost înființată în 1999 de Eugen Popescu care, în 2001, a devenit șeful Departamentului pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, o structură în cadrul Guvernului condusă inițial de Titus Corlățean și care, ulterior, a intrat în subordinea Ministerului Informațiilor Publice, condus de Vasile Dîncu, actual ministru al Apărării. Conform Hotnews, în tot acest timp în care Eugen Popescu a fost angajat guvernamental, fundația sa, coordonată de soția lui, a încasat numeroase contracte din partea unor instituții sau firme de stat, cum ar fi SNP Petrom, CEC, Banca Comercială Română, Ministerul Informațiilor Publice, Ministerul Tineretului și Sportului ș.a.

Adevărul scria cum Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni a primit de la Guvernul PSD, în 2004, două contracte de peste 20.000 de euro pentru înființarea unei agenții de presă pentru românii din Diaspora. Agenția este Romanian Global News și este funcțională și astăzi și promovează personaje precum George Simion, Dana Budeanu sau Cristian Terheș și articole despre fertilizarea cu forța a femeilor sub paravanul vaccinării sau despre cum persoanele vaccinate de COVID-19 mor în număr mai mare tocmai din cauza serului inoculat. Bașca propaganda voalată pro-putinistă.

În rest, ”petrecerea de nuntă în aer liber” este numită ”serbare câmpenească”, iar invitații din toată țara pot participa gratuit, cu singura condiție să obțină o brățară de acces, care e… gratuită. Pentru a obține brățara, participanții trebuie să se logheze pe Whatsapp și primesc îndrumări despre cum pot descărca aplicația în cazul în care nu o au instalată. GDPR să trăiască!

Apoi se deschide o fereastră de Whatsapp cu un număr de telefon asociat cu partidul AUR, cu site-ul și contactul partidului, dar care are ca poză de profil imaginea viitorului cuplu Simion, semn că aceștia își asociază evenimentul cu partidul politic. În josul ferestrei apare un mesaj prestabilit astfel încât utilizatorii trebuie doar să apese butonul de trimitere: ”Vreau să particip la nunta Ilincăi și a lui George SIMION”.

Și participă. Cu tot cu reptilieni și șerpilieni.

Hai, casă de piatră! Chiar cu zăbrele, în caz de derapaj legionaroid.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Politica
  IOHANNIS ȘI-A IMPUS NOUL MINISTRU LA EDUCAȚIE: Ligia Deca. Ciucă îl elogiază pe Cîmpeanu: ”A ales să se sacrifice. Să facem diferența între acuzat și vinovat”
 • Acum 2 hours Editorial
  Pe final de mandat, Klaus Iohannis s-a trezit cu încă două scandaluri pe cap: plagiatul lui Cîmpeanu și licitația trucată pentru amicul Schmidt. Și nu prea știe pe unde să scoată cămașa
 • Acum 2 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, CEO Terapia, la deschiderea noului anuniversitar: ”Vivat Academia şi realităţi din piaţa muncii. 10 nu e notă de trecere. Români plecaţi, slab educaţi”
 • Acum 3 hours Editorial
  De ce Bistrița-Năsăud poate să PSD, iar Clujul o ține cu penseta
 • Acum 4 hours Eveniment
  ATENȚIE: Se transmit mesaje false în numele E. ON
 • Acum 5 hours Politica
  Vasile Dîncu, la deschiderea anului universitar: ”Vă invit să participaţi la dezbaterea privind legile educaţiei, ele trebuie cu adevărat perfecţionate”
 • Acum 5 hours Cooltura
  Omul cocoțat pe bârnă, a uitat cum e să se mai dea și jos. Tony Grecu explică cum a câștigat Emil Boc o vacanță la Costinești pe vremea lui Nea Ceașcă
 • Acum 6 hours Eveniment
  Nivelul apei din Lacul Tăul Mare, unde barajul s-a fisurat, a scăzut cu 80 cm. Acțiunile de refulare continuă. Peste 100 de oameni din gospodăriile în pericol să fie inundate au refuzat evacuarea
 • Acum 6 hours Politica
  CE-AM MAI RÂS: În condițiile în care premierul Ciucă e acuzat de plagiat, Klaus Iohannis cere ”toleranță zero” față de plagiate. Dar față de licitații trucate, când?
 • Acum 7 hours Politica
  PE SURSE SE AVANSEAZĂ NUMELE NOULUI MINISTRU AL EDUCAȚIEI: Ligia Deca îl va înlocui Sorin Cîmpeanu. UPDATE: Liberalii s-au decis
 • Acum 8 hours Justitie
  23 de ani de închisoare pentru clujeanca ce a omorât un bătrân. Cadavrul a fost găsit cu mâinile și picioarele legate. Procurorul ceruse condamnarea pe viață
 • Acum 8 hours Straineze
  România și alte 8 țări NATO susțin aderarea Ucrainei la Alianță. Sunt țările care au simțit ”gheara otrăvită” a Moskovei
 • Acum 9 hours Din oras
  VÂNĂTORI DE NESIMȚIRE CLUJEANĂ: Garsonieră-celulă-de-pușcărie de închiriat la peste 200 de euro pe lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE