Politica

Azi, în Parlamentul European, limba lui Rareș Bogdan s-a unduit catifelat înspre Prim Voiajorul Patriei, Klaus Iohannis

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a adresat miercuri un vibrant omagiu în plenul Parlamentului European, la adresa președintelui Klaus Iohannis, aflat în sală. Au fost adevărate ode adresate de Rareș Bogdan, demne de Cântarea României, unui individ care n-a mai putut să-și ia un concediu legal în ultimii 10 ani de la atâtea vacanțe: ”Un adevărat om de stat”, ”Un om cu vocație europeană”.

Am avut privilegiul de a asculta, alături de dumneavoastră, analiza și viziunea unui adevărat om de stat, domnul Klaus Iohannis, președintele României în in ultimii 9 ani, votat de două ori de aproape 7 milioane de români. Ați ascultat discursului unui om cu vocație europeană despre Europa și construcția europeană. Nu este un simplu discurs! Aceasta este România, distinși colegi! Cea mai importantă țară pentru asigurarea securității UE la Marea Neagră și țară care are 650 de km de granița cu Ucraina!”, a afirmat Rareș Bogdan.

După o asemenea prestație, Rareș Bogdan poate să cânte sub geamuri la Marcel Ciolacu:

”Suntem la Partid mulți frați,
nehaliți, cam nemâncați…
Și-i Nenea la Cotroceni,
justițiabil și el.
Toți sunt în grija mea,
Hai, Marcele, nu fi rea,
dă-mi și mie-un minister
orișicare ar fi el,
că ți-l dau eu înapoi
la chenzină, peste-un an, doi…
Auauauu și aoleoooo,
noi ne-nțelegeam mișto…
Că ”Ja napot kivanok”
să mișc de ungur nu pot.
Căci și lui îi plânge șeaua
după-un minister cu bani, de aia!
De-aia cânt acum de jale
pe la poarta lui matale.
Plâng și zgepțăn c-unghiuța,
să-mi dai înapoi m@uiuța.
Apoi, că nu ești de fier,
dă și mie-un minister!”

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Iohannis, în Parlamentul European

Președintele Klaus Iohannis se află miercuri în Parlamentul European. Șeful statului s-a întâlnit cu șefa legislativului comunitar, Roberta Metsola, și a susținut un discurs în fața aleșilor, în care a cerșit o funcție pentru domnia sa.

”După părerea mea, ar fi inadmisibil ca nici o poziţie să nu fie ocupată de o persoană din noile state membre, adică din partea din Est. Eu cred că în 2019 s-a greşit, toate poziţiile relevante au fost ocupate de persoane foarte competente, nu asta e discuţia, din vechea Europă şi este unul din motivele pentru care care foarte mulţi est europeni se consideră puţin lăsaţi deoparte”, a arătat Klaus Iohannis.