Editorial

Ayatolahul Apocalipsei, Raed Arafat, cenzurează mass media că “aşa-i cere Ioropa” şi că “e datoria statului”…

Adică, să înţelegem bine: „Ioropa” îi cere acestui inutil individ să monitorizeze cuvinte precum „corupţie” şi „incompetenţă” legate de nume de politicieni şi să le declare „propagandă” pro-rusă? Vedem că Lavrov a născut pui vii în România în materie de minciuni sfruntate.

Şi, ca de obicei, micuţii noştri veleitari cu apucături de dictatori, se ascund în spatele unor „directive europene” pe care nimeni nu le-a văzut, ca să-şi justificie nimicniciile. Dar, cum am mai scris, „băietului” i s-a luat jucăria cu Pandemia şi acum cere alta – altfel nu ne explicăm ce caută Direcţia pentru Situaţii de Urgenţă, fie şi într-un „parteneriat”, în monitorizarea blogurilor şi internetului. Unica explicaţie sunt pornirile dictatoriale ale acestui „smurdist”, care devine smardoiul democraţiei.

Îi acuzi pe Iohannis și Ciucă de corupție, ești cu rușii – iar „smurdistul” Arafat e abilitat să stabilească ce e fake news în România. Prin care expertiză? Ce-l califică, în afară de incompetenţa de care a dat dovadă în comunicarea din ultimii doi ani, în tragediile consumate sub conducerea lui în ultimul deceniu? Slugărnicia? Obedienţa? Atunci înţeleg de ce încăpușează acest individ în zone care nu țin de competența sa profesională. Ca la Putin, spaima de irelevanţă, e măcinătoare.

Secretarul de stat în MAI, şeful DSU, Raed Arafat, a declarat, luni, într-un briefing de presă, la Guvern, despre platforma pentru combaterea fake-news-urilor, că „monitorizarea şi răspunsul la anumite chestiuni inexacte, distorsionate şi în mod intenţionat dezinformatoare este o datorie a instituţiilor statului, existând şi directive europene în acest sens”.

”Dezinformarea este o armă a altora în acest moment. Noi trebuie să o combatem. Noi nu am trecut la închiderea unor portaluri, dar vedeţi în lume s-au luat unele măsuri democratice. Dar o armă folosită în aceste momente, armă a dezinformării şi manipulării trebuie oprită cu toate mijloacele”, a susţinut, „lavrovian”, Raed Arafat.

Cam ceva de genul: „Rusia nu are de gând să atace pe nimeni, Rusia n-a atact nici Ucraina” – asta în timp ce vâjâie bombele peste ţinte civile şi mor civilii în Ucraina de bună voie şi nesiliţi de nimeni, ca urmare a unei directive a lui Putin şi a datoriei statului Rus de a reface Uniunea Sovietică.

”Monitorizarea şi răspunsul la anumite chestiuni inexacte, distorsionate şi în mod intenţionat dezinformatoare este o datorie a noastră, sunt directive europene în acest sens, sunt reguli europene”, susţine „Cetăţeanul Calafat”.

În plus, Arafat regretă profund că, după scandalul public, o parte din ONG-uri au decis să se retragă din scandalosul proiect de mutilare a opiniei publice prin cenzură. Noroc că-i rămân suficienţi mercenari la îndemână cu care să-şi facă pohta de nu mai vedea cuvântul „incompetenţă” alăturat gingaşului său nume. Şi nici corupt, că el nu este corupt, băi „putiniştilor”, el este doar lobbyist în favoarea amicului Gorgan de la Deltamed şi a încă câţiva privilegiaţi din cercul său de interese.

”Sunt unii care vor continua, în final vom primi informaţiile date nu numai statului, ci le vor partaja cu toată lumea, şi cu sectorul privat şi cu toţi, ca să poată toată lumea să răspundă. Este un gest transparent, deschis”, a mai spus Arafat, precizând că acolo unde consideră că trebuie să răspundă, vor răspunde.

”Din păcate avem experienţă foarte bogată de ce poate să facă o informaţie greşită şi cum modul în care reacţionează populaţia şi în scopul discreditării instituţiilor şi a persoanelor care lucrează. Noi avem de gând, de această dată, când apar astfel de dezinformări şi atacuri, să răspundem la ele în mod transparent şi corect”, a mai afirmat şeful DSU.

Din păcate şi noi avem experienţe triste despre cum sinistrele cuvinte: „incompetenţă” şi „corupţie” au aglutinat în dreptul numelui şi acţiunilor sale, unele de-a dreptul sulfuroase. Fără ca el să răspundă. Că procurorii au alte ordine, nu să-l deranjeze pe Eternul Ayatolah al Dezastrelor din România.

Raed Arafat a ţinut să precizeze că nu DSU va conduce acest grup.

”Este un grup de colaborare, nu există un şef care să zică faceţi asta. Suntem parte din acest grup şi alţii pot face parte, şi informaţiile nu sunt destinate DSU, ci şi altor entităţi, şi private şi publice, şi din mediul ONG-urilor. Nu sunt informaţii destinate doctorului Arafat ca să ne înţelegem, dar DSU le va folosi pentru a răspunde şi a clarifica lucrurile care sunt exprimate sau reflectate în mod fals sau distorsionat în spaţiul public”, a precizat el.

Ce-am mai râs! Fără să pricepem când (prin ce miracol?) un specialist în SMURD s-a transformat în specialist mass media.

Vedem doar că sub pretextul războiului, nişte unii pregătesc cenzura şi punerea pumnului în gura presei. Rămași fără ”Apocalipsă sanitară” guvernanții își fac una media. Practic, Statul Român se pregătește de cenzură și suprimarea vocilor critice mai rău ca pe vremea Odioasei Securități.

RECAPITULARE: Dacă acuzi Guvernul, Președinția de ”corupție” și ”incompetență” (chestiuni de care au dat deja dovadă), riști să fii tratat drept propagandist rus

Pentru presa de investigație, spre exemplu, orice articol care ar semnala acte de corupție, incompetență sau alte deficiențe în Executiv l-ar face pe autor suspect de a fi agent al propagandei ruse în algoritmii platformei. La fel, orice postare similară pe bloguri sau pe rețele sociale.

Clar, nu? Prin urmare, tot ceea ce bălmăjeşte sinistrul personaj în public ca scuze, nu sunt decât acte politicianiste în trend: ai fost prins căcându-te în public? Tragi pantalonii sus şi negi. De şters, te ştergi mai târziu.

Şi, gata!