In vizor

Axente Husar, in carti pentru sefia Paza si Protectie SRL

Scris de 563

Axente Husar, consilierul judetean independent, e la un pas de a fi numit seful SC Paza si Protectie SRL, societate aflata in subordinea Consiliului Judetean. Fostul reprezentant al Partidului Poporului Dan Diaconescu in forul judetean spune ca “vreau sa-mi fac si din asta o provocare”.

Ultima propunere pentru functia de director al societatii, venita din partea alesilor judeteni, este  foarte aproape de a deveni hotarare cu acte in regula. Axente Husar si-a facut deja planurile pe care le va pune in aplicare dupa ce va fi numit director al Paza si Protectie SRL.

Greu am acceptat aceasta numire, pentru ca societatea are greutati destul de mari, foarte mari. Dar mi-am facut o provocare, cum mi-am facut cu Clujeana, care era tot in situatia asta si am adus-o pe linia de plutire. Vreau sa-mi fac si din asta o provocare. E drept ca e greu, datorita unor factori colaterali, ca nu depind de mine.

Dar eu am fost director al unor firme de paza, director zonal. Cunosc care e procedeul si cum se lucreaza. Deci cunosc care e treaba; plus experienta ca ofiter, plus detectiv particular. Deci am un pic de experienta pe linia asta. Dar o firma de paza, ca sa fie pliabila, trebuie sa aiba 40% obiective paza si 60% alte activitati. Ma refer aici la monitorizare, transport valori, evenimente care le au numai unii, cum e cu stadioanele, manifestatii, in fcare efortul e mic si valoarea e mare”, a declarat Husar pentru Ziar de Cluj.

Axente Husare unul dintre apropiatii presedintelui Consiliului Judetean Cluj, Mihai Seplecan. Fostul pepededist e omul caruia Seplecan ii promitea ca o sa il sustina daca o sa il ajute sa ajunga presedinte al judetului si caruia ii trimitea, anul trecut, mesaje in timpul votului: “Husar, esti fratele meu”.

Acum, Axente Husar isi propune sa “aduca societatea pe linia de plutire” si sa reorganizeze Paza si Protectie SRL.

Si eliminarea problemelor privind organizarea; nu merge o firma cu 4-5 directori. Daca ma duc acolo sa-mi fac numa’ dusmani… nu merge. Nu-ti trebuie atatia sefi la cativa oameni. Eu o sa am 3-4, nu sefi, oameni care coordoneaza niste activitati. Poti sa scrii despre mine ca sunt cel mai rau om care poate exista. Dar mai bine sa fiu rau si sa salvez societatea decat sa fiu bun si sa ma duc cu ea la fund. Adta e optica si asta ma gandesc sa o fac daca voi ajunge”, a mai spus acesta pentru Ziar de Cluj.  

Consiliul Judetean Cluj a organizat la inceputul acestui an o licitatie directa pentru serviciile de paza si protectie pentru sediul institutiei, de pe strada Dorobantilor. Paza si Protectie SRL a reusit “performanta” de a pierde contractul, oferta declarata castigatoare a fost cea a SC Bronic Security SRL, o firma din Bucuresti cu o propunere financiara de 74.664 de lei.

Potrivit ultimelor date financiare disponibile, in 2013 Paza si Protectie avea o datorie de 1,3 milioane de lei si o pierdere de 563.000 de lei.

Adriana Sabou, controversata directoare, a fost acuzata in primavara de mai multe abuzuri asupra angajatilor, deturnare de fonduri si evaziune fiscala. Una dintre cele mai recente abuzuri sesizate la Consiliul Judetean vizeaza scaderea salariilor angajatilor si, in acelasi timp, cresterea salariului directoarei Sabou. Dar Sabou ea fost acuzata si ca si-a angajat avocata la Paza si Protectie si ca a cumparat trei capace de WC cu suma de 5.000 de lei.

Dupa ce a fost data afara de doua ori intr-un an de la sefia firmei, Adriana Sabou a fost repusa in functia de director, post reinfiintat de CJ, in luna mai a anului trecut. Acelasi post a fost desfiintat in toamna 2013 de Consiliul Judetean din dorinta de a face economie. Apoi s-a infiintat un post de director pentru a pune in aplicare sentinta civila 2700/2014, sentinta care ii da dreptate lui Sabou.

Husar a intrat in Consiliul Judetean pe listele PPDD si a fost unul dintre cei care l-au sprijinit pe Dan Diaconescu. El a fost exclus in martie 2014 printr-o decizie a Biroului National de Cooronare a PPDD, la propunerea presedintelui Simona Man. Rivalul sau din partid a fost presedintele organizatiei judetene, Lucian Nemes, viceprimar in Turda. Acum, Husar este consilier judetean independent.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 4 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 6 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 7 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 7 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 9 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 9 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 11 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 11 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 24 hours Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE