Justitie

Avocatul Ciprian Păun despre cazul lui Petre Pop, fost administrator al municipiului Câmpia Turzii: Instanța nu i-a respins contestația la decizia de concediere

Scris de 386

Petre Pop, fostul administrator al municipiului Câmpia Turzii, nu ar fi pierdut de fapt procesul prin care a dorit să anuleze o hotărâre de Consiliu Local, în baza căreia i s-a desființat postul de administrator public. Avocatul Ciprian Păun, care îl reprezintă în instanță pe Pop, a precizat că nu s-a respins contestația la decizia de concediere și că această chestiune face obiectul analizei unor alte dosare.

Într-o posare pe profilul său de Facebook, avocatul Ciprian Păun a explicat despre ce este vorba în cazul lui Petre Pop. Redăm integral punctul de vedere al lui Păun:

Referitor la situația juridică a litigiilor fostului administrator public al Municipiului Câmpia Turzii, POP PETRE, deși nu comentez soluții care nu sunt definitive ale instanțelor, în conformitate cu Hotărârea Marii Camere de la CEDO referitoare la libertatea de exprimare în presă a avocatului pentru apărarea clientului său CAUZA MORICE v. FRANȚA (Application no. 29369/10) sunt obligat să fac următoarele precizări.

Tribunalul CLuj s-a pronunțat în data de 05.12.2019 în dosarul 2516/117/2019 în sensul respingerii acțiunii în contencios administrativ – formulată de reclamant Petre Pop – acțiune care avea ca obiect anularea Hotărârii Consiliului Local Câmpia Turzii nr. 25/2019 prin care se aproba organigrama UAT și se desființa postul de administrator public. Această soluție a instanței clujene se poate ataca cu recurs și instanța care se va pronunța definitiv va fi Curtea de Apel Cluj. Decizia de concediere a domnului Petre Pop din funcția de administrator public a fost contestată în alte două acțiuni ce fac obiectul dosarelor 1869/117/2019 (dosar suspendat până la soluționarea definitivă a dosarului 2516/117/2019) și dosarul 2517/117/2019 (declinat de la secția de contencios administrativ către secția de litigii de muncă), ambele aflate pe rolul Tribunalului Cluj.

Astfel, prin Soluția Tribunalului CLuj din data de 05.12.2019 nu s-a respins contestația domnului Pop la Decizia de concediere. Această chestiune va face obiectul analizei unor alte dosare și opinia publică va afla soluția lor de pe portalul instanțelor de judecată.

Am dorit să fac aceste precizări pentru informarea corectă a tuturor celor care sunt interesați de acest subiect.

Petre Pop a acuzat că a fost ”executat politic”. A ajuns administrator public pe vremea fostului primar Radu Hanga, în anul 2012. Consiliul Local a decis desființarea postului de administrator public, după o perioadă de 2 ani în care Petre Pop a fost în ”concediu de maternitate” și încă aproximativ 1 an în care nu a avut nicio atribuție, încasând circa 7.000 de lei, lunar.

Citește și:

Petre Pop a pierdut procesul prin care voia să-și recapete funcția de administrator public al Primăriei Câmpia Turzii!ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  „Eu nu vreau USL”, afirmă Marcel Ciolacu: „USL s-a făcut împotriva cuiva. Domnul Băsescu și-a câștigat calitatea de dușman. Eu nu am dușmani, am adversari politici”
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Dragoș Damian taie avântul politicienilor: ”Muncitorilor din fabrici, șantiere și agricultură le datorăm revizuirea în sus a perspectivei de țară”
 • Acum 10 hours Din oras
  Celebra păruială din PSD CLUJ se termină în instanță
 • Acum 12 hours Eveniment
  Un bebeluș, descoperit spânzurat într-un apartament închiriat din Alba Iulia, împreună cu tatăl în grija căruia fusese lăsat. Proprietarul apartamentului care era din Turda nu le-a dat acordul polițiștilor să spargă ușa, aceștia fiind nevoiți să-l aștepte să se deplaseze în Alba Iulia
 • Acum 14 hours Sport
  HULIGANISM: ”PUMNI ȘI CAPETE ÎN GURĂ SUB TRICOLOR” între români la meciul cu Andorra
 • Acum 14 hours Eveniment
  SINDROMUL ”DALĂ A LA CLUJ” LOVEȘTE ȘI TURDA: Turdenii, speriați că li se betonează tot centrul și rămân fără spații verzi
 • Acum 1 day Sport
  Ambele echipe de baschet, din Cluj și Oradea, pedepsite după scandalul din ”Oradea Arena”
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu, după anunțul Fitch privind îmbunătățirea perspectivei de ţară a României: ”Aceasta este diferenţa dintre actuala coaliţie şi dezastrul făcut de nişte gnomi guralivi de dreapta”
 • Acum 2 days Analiza
  BASMELE DESPRE METROU CONTINUĂ. Primarul Emil Boc susține că studiile tehnice pentru aceste proiecte conțin toate soluțiile, inclusiv un plan de managemet al traficului. MATEMATICA, IDIOATA DE EA, ÎL CONTRAZICE. Dar ce contează?
 • Acum 2 days Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 2 days Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 2 days Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 2 days Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE