Sanatate

Avion cu 3 paciente COVID, oprit înainte de decolare pe Aeroportul din Cluj. Persoanele bolnave au fost transportate înapoi la UPU

Situaţie halucinantă înregistrată pe Aeroprtul Internațional din Cluj-Napoca. Un avion Spartan care trebuia să transfere la Viena trei paciente în stare gravă, bolnave de COVID, a fost oprit din drum, joi, chiar înainte de decolare.

Cele trei femei, care au stat în așteptare aproape o oră în aeronavă, au fost preluate de ambulanţe şi transportate înapoi la Spitalul din Cluj unde, din lipsă de locuri, erau ţinute la oxigen chiar în secţia de Urgenţe, potrivit observatornews.ro

Motivele pentru care pacienții nu au mai fost transferați la Viena sunt incerte, însă potrivit primelor informații, după ce partea austriacă și-a dat inițial acordul pentru a primi acești pacienți, a anunțat că nu mai este pregătită, pentru moment, să ne ofere sprijin cu internarea bolnavilor. 

Eset vorba despre trei femei în stare gravă, cu vârste cuprinse între 40 și 67 de ani și care de mai multe zile primeau oxigen în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, pentru că pe secția de Terapie Intensivă nu mai este niciun loc. Cele trei paciente au fost aduse aici la aeroport, unde erau așteptate deja de o aeronavă Spartan trimisă de la București și urmau ca în jurul orei 15 să decoleze spre Viena, acolo unde erau primite de un spital de stat până când starea lor de sănătate permitea transferul într-un salon normal, potrivit sursei citate.

După 40 de minute de așteptat pe pistă, piloții au fost înștiințați că spitalul din Austria nu îi mai primește, astfel că au fost chemate din nou ambulanțele aici la aerport, pacientele au fost debarcate și duse înapoi la spital. Aeronava va rămâne până vineri în Aeroport, cât timp vor fi făcute demersuri către clinica din Viena pentru a se încerca din nou transferul celor trei femei. Evident, dacă starea lor va mai permite acest lucru.

 

 

 

 

sursa foto: captură observatornews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *