Analiza

AVERILE rectorilor și decanilor clujeni: Călin Hințea, decanul FSPAC a declarat venituri în valoare de aproape 300.000 lei, anul trecut

Scris de 413

Universitățile de stat sunt adevărate fabrici de bani. Dețin proprietăți, imobile, chiar afaceri profitabile. De exemplu, Universitatea Tehnică achiziționează clădiri importante din oraș cu sume de ordinul milioanelor de euro, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară are propria podgorie și stațiuni de cercetare horticolă, produsele fiind valorificate în magazinele universității.

În acest context, Ziar de Cluj vă prezintă averile rectorilor și decanilor clujeni, pentru a vă face o idee asupra veniturilor și proprietăților celor care conduc profitabilele instituții de învățământ superior.

Prof. univ. dr. Călin Hințea este decanul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) din cadrul Universității Babeș Bolyai Cluj-Napoca.

Conform declarației de avere pe 2020, Hințea are un teren de 248 mp în intravilan în Cluj-Napoca, dobândit prin cumpărare împreună cu soția, Cristina Hințea. Cei doi au și un apartament cu suprafața de 238 mp, în Cluj-Napoca, dobândit în 2016.

Decanul FSPAC Cluj-Napoca are și două autoturisme: un Citroen C5 (an fabricație 2019) și un Citroen C3 (an fabricație 2019). Ambele autoturisme au fost cumpărate.

Hințea are două conturi bancare: unul de 15.000 euro și unul de 40.000 lei. A contractat și un credit bancar în valoare de 43.445 lei, cu scadență în 2048.

În ceea ce privește veniturile pe anul 2020, decanul FSPAC a declarat 155.447 lei/an din funcția de bază pe care o deține la FSPAC, 49.972 lei din alte venituri, cercetare/granturi, 23.530 lei din diferențe salariale, 1786 lei de la ARACIS, 60.687 lei din calitatea de consultant la World Bank și 876 lei din calitatea de consultant la CMPG Consultancy. În total, el a obținut peste 292.000 lei anul trecut. Soția sa a câștigat anul trecut 72.671 lei din salariul de bază de la UBB, 38.547 lei din alte venituri, cercetare/granturi și 8.230 lei din diferențe salariale.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  „Eu nu vreau USL”, afirmă Marcel Ciolacu: „USL s-a făcut împotriva cuiva. Domnul Băsescu și-a câștigat calitatea de dușman. Eu nu am dușmani, am adversari politici”
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Dragoș Damian taie avântul politicienilor: ”Muncitorilor din fabrici, șantiere și agricultură le datorăm revizuirea în sus a perspectivei de țară”
 • Acum 10 hours Din oras
  Celebra păruială din PSD CLUJ se termină în instanță
 • Acum 12 hours Eveniment
  Un bebeluș, descoperit spânzurat într-un apartament închiriat din Alba Iulia, împreună cu tatăl în grija căruia fusese lăsat. Proprietarul apartamentului care era din Turda nu le-a dat acordul polițiștilor să spargă ușa, aceștia fiind nevoiți să-l aștepte să se deplaseze în Alba Iulia
 • Acum 14 hours Sport
  HULIGANISM: ”PUMNI ȘI CAPETE ÎN GURĂ SUB TRICOLOR” între români la meciul cu Andorra
 • Acum 14 hours Eveniment
  SINDROMUL ”DALĂ A LA CLUJ” LOVEȘTE ȘI TURDA: Turdenii, speriați că li se betonează tot centrul și rămân fără spații verzi
 • Acum 1 day Sport
  Ambele echipe de baschet, din Cluj și Oradea, pedepsite după scandalul din ”Oradea Arena”
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu, după anunțul Fitch privind îmbunătățirea perspectivei de ţară a României: ”Aceasta este diferenţa dintre actuala coaliţie şi dezastrul făcut de nişte gnomi guralivi de dreapta”
 • Acum 2 days Analiza
  BASMELE DESPRE METROU CONTINUĂ. Primarul Emil Boc susține că studiile tehnice pentru aceste proiecte conțin toate soluțiile, inclusiv un plan de managemet al traficului. MATEMATICA, IDIOATA DE EA, ÎL CONTRAZICE. Dar ce contează?
 • Acum 2 days Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 2 days Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 2 days Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 2 days Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE