Analiza

AVERILE rectorilor și decanilor clujeni: Arhim.prof.univ.dr. Teofil Tia, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă (UBB), a câștigat anul trecut 140 880 lei

Universitățile de stat sunt adevărate fabrici de bani. Dețin proprietăți, imobile, chiar afaceri profitabile. De exemplu, Universitatea Tehnică achiziționează clădiri importante din oraș cu sume de ordinul milioanelor de euro, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară are propria podgorie și stațiuni de cercetare horticolă, produsele fiind valorificate în magazinele universității.

În acest context, Ziar de Cluj vă prezintă averile rectorilor și decanilor clujeni, pentru a vă face o idee asupra veniturilor și proprietăților celor care conduc profitabilele instituții de învățământ superior.

Arhim.prof.univ.dr. Teofil Tia este decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul UBB.

Potrivit declarației sale de avere, completată în 12 mai 2021, Teofil Tia nu deține niciun fel de proprietăți. Monahismul presupune, de altfel, renunțarea la bunurile și la valorile lumești, și astfel arhimandritul este cel mai sărac dintre conducătorii facultăților și universităților clujene. Averea spirituală pe care o posedă s-ar putea să fie însă printre cele mai consistente.

Singura avere materială a decanului Facultății de Teologie Ortodoxă este salariul încasat de la UBB: 114 051 lei anual, adică 9 504 lei lunar.

Plus „salariul de duhovnic” încasat de la Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului: 26 829 lei anual, 2 235 lei lunar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *