Analiza

AVERILE rectorilor și decanilor clujeni: Andrei Cziker, decanul Facultății de Inginerie Electrică (UTCN) are un salariu generos, de 12 734 lei

Universitățile de stat sunt adevărate fabrici de bani. Dețin proprietăți, imobile, chiar afaceri profitabile. De exemplu, Universitatea Tehnică achiziționează clădiri importante din oraș cu sume de ordinul milioanelor de euro, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară are propria podgorie și stațiuni de cercetare horticolă, produsele fiind valorificate în magazinele universității.

În acest context, Ziar de Cluj vă prezintă averile rectorilor și decanilor clujeni, pentru a vă face o idee asupra veniturilor și proprietăților celor care conduc profitabilele instituții de învățământ superior.

Conf.dr.ing. Andrei Cristinel Cziker este decanul Facultății de Inginerie Electrică din cadrul UTCN Cluj.

Potrivit declarației sale de avere, completată în 15 iunie 2021, decanul a moștenit, în cotă parte, două terenuri, unul agricol (2800 mp) și unul intravilan (1608 mp), a căror valoare nu o putem estima, fiindcă este blurată rubrica ce indică locația.

Andrei Cziker mai deține și un apartament (de 51,66 mp, cumpărat în 2014 de către  soția sa) și o casă (moștenită în 2004 în cotă parte). Nu se știe unde sunt localizate aceste proprietăți, decanul preferând să blureze rubricile care ne-ar putea arăta valoarea bunurilor sale imobile.

Andrei Cziker are două autoturisme: un Renault (fabricat în 2012) și un FIAT (fabricat în 2006).

Decanul a acordat un împrumut în nume personal în valoare de 22 000 de euro. 

Andrei Cziker are și un credit bancar, contractat în 2014, scadent în 2034, cu o valoare la zi de 147 425 lei.

De la Universitatea Tehnică, decanul a încasat, în anul anterior, un venit total de 152 817 lei, adică un salariu lunar de 12 734 lei. Pentru un brevet de invenție, a mai câștigat încă 622 lei.

Soția sa a obținut, de la UTCN, 46 146 lei pentru activitatea didactică și de cercetare. De la SC Ecover Proiect SRL, ca inginer (auditor energetic pentru clădiri) a mai câștigat 14 172 lei, iar de la aceeași firmă, din dividente, a obținut 25 000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *