In vizor

Averile din urbanism: Arh. Andreea Mureșan, șefa Biroului Strategii Urbane din Primăria Cluj-Napoca, un bugetar „sărac și cinstit”, cu un salariu care i-a crescut anual, ajungând la modesta sumă de 8000 de lei

Urbanismul reprezintă o avere la Cluj. Pe construirea de blocuri și case, de blocuri între case, se fac averi colosale. În orașul ”smart”, dezvoltatorii, pentru a-și înălța imperiile imobiliare, trebuie să obțină mai întâi aprobări de la Comisia de Urbanism. Este interesant ce avere au făcut sau dețin cei care au în pixul lor puterea de a aproba sau respinge proiecte de zeci de milioane de euro.

Arh. Andreea Mureșan conduce Biroul Strategii Urbane din cadrul Direcției Generale de Urbanism din Primăria Cluj-Napoca, este membră în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism din cadrul municipalității, face parte și din Comisia operativă de urbanism din cadrul acestei structuri.

Pe site-ul Agenției Naționale de Integritate sunt disponibile declarațiile sale de avere din 2015 până în 2020. Să vedem cum a evoluat averea șefei Biroului Strategii Urbane:

2015

Potrivit declarației de avere depuse în anul 2015, Andreea Mureșan ocupa funcția de inspector în cadrul Primăriei Cluj-Napoca. 

Deținea două apartamente în Cluj-Napoca. Unul cu o suprafață de 52 mp, dobândit în 2009, prin donație. Un altul moștenit, în cotă parte, în anul 1994 (suprafață 81 mp).

Nu deținea autovehicule, bunuri cu o valoare de peste 5000 de euro sau active financiare.

Câștigase, de la un birou individual de arhitectură, pentru servicii de proiectare, 3000 de lei. Nu lunar, ci venit anual.

Conform declarației sale de interese, Andreea Mureșan era membră în Ordinul Arhitecților din România, filiala Transilvania. 

2016

Potrivit declarației sale de avere din 2016, Andreea Mureșan a câștigat, în calitate de consilier la Primăria Cluj-Napoca, Direcția Urbanism, un venit anual de 13 735 lei. 

În rest, declarația sa de avere a rămas la fel de goală.

2017

În declarația de avere din 2017, Andreea Mureșan deja avea funcția de șef Birou la Primărie. Venitul anual i-a crescut la 24 995 lei.

Rubricile declarației privind bunurile de valoare sau activele financiare erau în continuare tăiate cu o linie oblică. 

2018

În 2018, funcția deținută era tot cea de șef birou. Proprietățile nu i-au sporit, salariul însă i-a crescut la 58 233 lei anual.

2019

Și în 2019, șefei Biroului Strategii Urbane i-a crescut salariul. Potrivit declarației sale de avere, încasase un venit anual de 79 036 lei.

Proprietățile i-au rămas aceleași.

2020

Potrivit declarației depuse în anul 2020, Andreea Mureșan s-a îmbogățit, din nou, doar prin creșterea salarială, ajungând la un venit anual de 96 735 lei.

Un bugetar, așadar, „sărac și cinstit”, așa cum se poartă în Primăria Cluj-Napoca, trăitor doar din salariul care i-a crescut, e drept, în fiecare an, ajungând în 2020 la suma lunară de 8 061 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *