In vizor

Avem operator pentru CMID, dar asta NU înseamnă că GUNOAIELE pot fi depuse acum în Centrul de Deșeuri

Alin Tişe susţine (pentru prostoi) că dacă a câştigat la Curtea de Apel Cluj să dea operarea CMID către RADP Cluj-Napoca, atunci şi poate pune gunoaie în respectiva locaţie. Nu, frăţică, nu! Mai întâi să obțină autorizațiile legale de mediu şi apoi poate să predea CMID-ul operatorului ales după cum au vrut muşchii domnie sale încordaţi de voinţa politiică a naşului Boc. Conform Caietului de sarcini, avea obligaţia de a numi un operator al deşeurilor în CMID. Dar până la depozitare mai este de parcurs calea lungă a intrării investiţiei în legalitate.  

„Iată motivul pentru care stăm cu celula închisă cu cheie, deși din punct de vedere operațional este gata, este recepționată, avem avizul de la Ape, de la Mediu și deja suntem în faza obținerii autorizației de mediu. Este în perioada de dezbatere publică, în 30 de zile vom aveam inclusiv autorizația integrată de mediu, dar, până nu se termină procesul la Curtea de Apel, din păcate, nu se vor depozita gunoaie la CMID”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj 

Așteptăm cu interes să vedem ce perioadă înseamnă cele 30 de zile pentru Alin Tișe pentru că din 2012 tot despre perioade de 30 de zile auzim. Totodată, ne permitem să vă reamintim de clauza 58  Teste la terminare, subclauza 58.1 din Acordul Contractual nr. 24112/165/02.07.2019. Potrivit aceste clauze, lucrările nu vor fi recepționate până nu se efectuează și Testele la Terminare prevăzute în contract. 

Societatea ECO SUD a contestat la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) decizia Consiliului Județean prin care în urma procedurii de negociere a desemnat RADP Cluj să administreze provizoriu CMID-ul.

Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a dat câștig de cauză operatorului din București, însă CJ Cluj a contestat la Curtea de Apel. 

 Curtea de Apel Cluj, printr-o sentință definitivă, a respins contestația formulată de compania Eco Sud: 

„Admite plângerea formulată de petentul Județul Cluj împotriva deciziei CNSC 21679/805/C3 din 03.06.2020, pe care o modifică în totalitate, în sensul că respinge contestația formulată de contestatara Eco Sud SA ca fiind formulată de o persoană lipsită de interes. Admite cererile de intervenție voluntare accesorii în favoarea petentei formulate de intervenientele RADP Cj și ADI E M Cj. Respinge solicitarea intervenientei ADI de acordare a cheltuielilor de judecată. Decizia este definitivă și executorie. Pronunțată în data de 29.07.2020 prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței”, se arată în soluția pe scurt.

Aplaudăm modul în care sistemul juridic a fost reformat de PNL, dar Curtea de Apel face cumva teste de terminare? Curtea de Apel emite cumva autorizații integrate de mediu? 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *