Din oras

Avem biciclete, avem statii, dar nu avem cine sa intretina reteaua de bike-sharing

Scris de 578

Cele 540 de biciclete europene au fost aduse deja in Cluj-Napoca, constructorul proiectului a inceput sa instaleze softul pentru citirea cardurilor in statiile din oras, insa clujenii mai trebuie sa astepte pana cand sistemul bike-sharing va fi functional. Ultima piedica a acestui proiect european este prelungirea procedurii de achizitie publica pentru intretinerea retelei. Initial, acest contract de 6,2 milioane de lei a fost castigat de Regia Autonoma a Domeniului Public. CNSC a dispus, insa, ieri, ca primaria sa reevalueze ofertele.

Administrația locala a adjudecat, luna trecuta, contractul de intretinere a viitoarei retele de bike-sharing pe care este in curs sa o implementeze cu bani europeni. Contractul a fost castigat de Regia primariei care a ofertat cel mai mic pret – RADP Cluj-Napoca – si anume 6,2 milioane de lei. Acest contract era, practic, ultimul pas inainte de implementarea proiectului in Cluj-Napoca. Urmau sa fie aduse bicicletele si sa fie trasate traseele.

Numai ca licitatia a fost contestata de un alt participant, firma Wind Tehnologies SRL, iar Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a admis, ieri, aceasta contestatie.

In contestatie, se arata ca oferta depusa de Regia Autonoma a Domeniului Public Cluj-Napoca este neconforma si inadmisibila, pe motiv ca regia nu are domeniu de activitate solicitat in aceasta achizitie, aceasta fiind mai degraba o companie de constructii si de servicii de salubritate.

CNSC a admis, ieri, contestatia formulata de SC Wind Tehnologies SRL si a dispus reevaluarea ofertelor.

Cu alte cuvinte, Comisia de licitatie a primariei trebuie sa reevalueze ofertele depuse pentru aceasta achizitie si sa ia o noua decizie. Intre timp, constructorul proiectului, Viacor Engineering, a inceput dotarea statiilor self-service din oras cu leduri si monitoare.

“Sistemul este in probe, acum a fost conectat la curent. Este vorba de ecran cu touch-screen, unde se introduce codul PIN. Fiecare card va avea un cod, care va fi citit. Dupa introducerea codului, va putea scoate o bicicleta. Pe ecran vor aparea si hartile cu traseul pistei. Aplicatia este realizata de constructor”, a explicat Ovidiu Campean, manager al proiectului european.

Mai mult, acesta arata ca la Cluj-Napoca au ajuns si cele 540 de biciclete care vor fi puse in circulatie pe traseele ce urmeaza sa lege Apahida si Floresti de Cluj-Napoca. Acestea au fost aduse din Bulgaria si au costat intre 150 si 200 de euro fiecare.

Proiectul de infrastructura urbana este finantat din fonduri europene si are o valoare totala de 17,6 milioane de lei. Pe langa cele 50 de statii de self-service, primaria va pune la dispozitia clujenilor 6.000 de carduri in baza carora pot inchiria biciclete in mod gratuit.ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours Analiza
  Marțafoii Clujului, Alin Tișe și Emil Boc, au trimis la STS o adresă smiorcăită, de ciudă că Clujul a pierdut Cloud-ul Regional. Sunt Tișe și Boc izolați de PNL?
 • Acum 11 hours FOTOGRAFILA
  VIDEO/FOTO: Cluj-Napoca, ca un patinoar. N-a făcut ”OSĂ” Boc patinoar pe lacul din Parcul Central, a făcut iarna în tot orașul
 • Acum 18 hours Politica
  De la semnarea Proiectului în valoare de 60 de milioane de euro pentru digitalizare în regiunea de Nord-Vest a României a lipsit președintele CJ Cluj
 • Acum 20 hours Politica
  Rafila, reacție la dosarele de șpagă din sistemul medical: ”E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă. Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”
 • Acum 21 hours Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
 • Acum 1 day Sport
  BUN SABĂU, BUNI JUCĂTORII U CLUJ! FC U Craiova – U Cluj 5-0, în etapa a 24-a din Superliga. Mai bine antrena Șurubaru, și așa ia bani degeaba
 • Acum 2 days In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 2 days PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 2 days Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 2 days General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
 • Acum 2 days Din oras
  Până să se unească Cluj-Napoca cu Floreștiul, grație Supercom, s-a unit cu Pata Rât
 • Acum 2 days Politica
  Petre Daea: “Vaca trece prin mari greutăți. A devenit dușmanul planetei, e responsabilă că avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi”
 • Acum 2 days In vizor
  Începând de anul acesta, Educaţia din România va fi analizată în raportările pe baze de date ale OCDE “Education at a Glance”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE