In vizor

Autostrada Transilvania, o poveste fără sfârșit. Autoritățile se joacă de-a țeapa cu rezilierea

Scris de 1,004

Ni se spune că, din nou, avem probleme cu finalizarea Autostrăzii Transilvania. Contractul pentru tronsonul Borș – Suplacu de Barcău este aproape de reziliere (acum trei luni ne spuneau exact aceeași poveste). Directorul Companiei de Drumuri afirmă că: “E un contract cu probleme unde nu s-a lucrat mai nimic”. Mulțumim frumos că ne spuneți asta acum, după ce anul trecut vă băteați cu cărămida în piept cu privire la marea realizare a atribuirii contractului! Din punctul nostru de vedere, este posibil ca aceastsă firmă, Corsan-Corviam, care a primit “în lucru” acest loc, sa fi câștigat contractul doar pentru a bate pasul pe loc. În când se întâmpla atribuirea, conform licitației, constructorii cei mai cunoscuți și mai abonați la banii CNADR erau ocupați cu alte tronsoane. Numai bine se eliberează și acest tronson pentru 2017-2018 și vom vedea cine are să-l preia prin licitație. Poate ne trebuia o demonstrație în plus cu privire la ce mafie este în afacerile cu asfalt.

Contractul de peste 700 de milioane de lei pentru construirea celor 64 de km din autostrada A3 de la Borș la Suplacu de Barcău încheiat cu asocierea Corsan-Corviam este la un pas de reziliere, constructorul cerând oficial acest lucru Companiei de Drumuri (CNAIR, fosta CNADNR).

Directorul CNAIR, Cătălin Homor, a declarat pentru HotNews.ro că cel mai probabil contractul va fi reziliat și avansul deja acordat cosntructorului va fi recuperat în baza unei scrisori de garanție bancară. “Acest contract cu asocierea Corsan-Corviam a fost unul cu probleme de la început. Nu s-au mobilizat, nu au lucrat”, a spus Homor.

Și în luna septembrie, Ministerul Transporturilor anunța că este gata să rezilieze contractul din cauză ca asocierea Corsan-Croviam nu s-a mobilizat deloc pe șantier și lansa un ultimatum pentru jumătatea lunii. În cele din urmă, contractul nu a fost reziliat pentru că asocierea Corsan-Corviam a mobilizat utilaje și muncitori pe șantier. De butaforie, cel mai probabil, căci lucrările nu au avansat mai deloc.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 4 hours Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 8 hours General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
 • Acum 8 hours Politica
  “DOTTORE” LA “DOTTORE”, NU CRITICĂ “DOTTORATUL”. Ciucă despre acuzațiile de plagiat la adresa lui și a lui Lucian Bode: “Lăsăm să se desfășoare procesele din justiție”
 • Acum 8 hours Politica
  MINCIUNA, BOALĂ PROFESIONALĂ ÎN FAMILIA LIBERALĂ: Ligia Deca le-a spus liderilor PNL că Legile educației ar fi stat deja în consultare și că trebuie aprobate până în luna iunie pentru a nu pierde bani din PNRR. În realitate, proiectele nici acuma nu sunt publice!
 • Acum 8 hours In vizor
  În 2020, lui Piţurcă Jr. i se fluidizau în conturi 11 milioane de lei din conturile Ministerului Apărării. Luni, măştile neconforme din acel contract, l-au verticalizat pe Piţurcă Sr. direct în poartă la DNA
 • Acum 9 hours Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 9 hours Politica
  PSD își face planurile pentru preluarea conducerii Guvernului: puncte “fierbinți” în relația cu PNL
 • Acum 10 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 10 hours In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 10 hours In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 12 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 12 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE