In vizor

Autostrada A10 Sebeş – Turda: Noi imagini cu alunecarea de teren de la Oiejdea, zona „critică” de pe lotul 2

Scris de 319

Segmentul cu alunecarea de teren, zona Oiejdea, lângă Teiuş, pe lotul 2 al Autostrăzii A 10, rămâne o zonă „critică” după cum preciza, la verificarea pe şantier, conducerea Companiei de Drumuri.

Noile imagini surprinse în zona Oiejdea, pe şantierul lotului 2 al Autostrăzii A10 Sebeş – Turda, arată că, cel mai probabil, lucrările pentru consolidarea dealului nu vor fi terminate până la finalul anului, iar eventuala deschidere a circulaţiei se va face pe un singur sens (sistem half profile) pe segmentul cu alunecarea de teren.

La Oiejdea, lângă Teiuş, pe lotul 2 al Autostrăzii A 10, este o zonă „critică” după cum preciza, la verificarea pe şantier, conducerea Companiei de Drumuri.

Imaginile din dronă postate pe canalul YouTube de Adisan arată că, la Oiejdea, pe câteva sute de metri în zona alunecării de teren este asfaltat un singur sens, iar constructorul nu a mai montat parapetele median de protecţie, posibil pentru ca la deschidere, traficul să se desfăşoare pe o o singură bandă pentru fiecare direcţie, transmite economedia.ro.

IMAGINILE DIN DROMĂ LE PUTEȚI VIZONA AICI

 • La începutul lunii, Cristian Pistol, şeful CNAIR anunţa că lotul 2 nu poate fi deschis pe 15 noiembrie (termen estimat) şi chiar ameninţa cu rezilierea contractului.
 • Darea în trafic a lotului 2 Alba Iulia Nord – Teiuş, (29 km)  va permite circulaţia pe autostrada completă de la Sibiu la Cluj-Napoca şi eliminarea ambuteiajelor care se formează pe DN 1 între Alba Iulia şi Teiuş.
 • Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 2 al Autostrăzii A10 Sebeş – Turda a fost semnat în 2014 pentru 550 de milioane de lei şi avea termen iniţial de finalizare 2016. CNAIR raportează un stadiu fizic de execuţie de 90%. Recepţia la terminarea lucrărilor este estimată pentru aprilie 2022.


ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Rautacisme
  Emiluț, reacție de curtea din dos a grădiniței la declarațiile lui Drulă: ”Trebuie ţinut departe de Cluj”
 • Acum 8 hours Politica
  Drulă s-a dezlănţuit la adresa primarului Emil Boc numindu-l mincinos, incompetent și paralel cu proiectele mari de infrastructură. Cum va da Boc de gard metroul și centura metropolitană?
 • Acum 9 hours Rautacisme
  Clujul devine și mai ”smart” prin amplasarea a 4 toalete inteligente „în zonele turistice intens frecventate și în spațiile de agrement” din Piața 1 Mai, str. Bucium, Piața Mărăști și Parcul Detunata
 • Acum 10 hours Politica
  ”DOSARUL CU ȘINĂ” PRIMEȘTE O LOVITURĂ: Documentele financiar-contabile nu vor mai trebui arhivate 50 de ani, ci doar 5 ani. Legea a fost promulgată
 • Acum 11 hours Justitie
  Cică abia se descurcă cu banii, dar a preluat afacerea de milioane de la fostul consilier judeţean Traian Florinel Cuc, judecat pentru evaziune
 • Acum 11 hours Sanatate
  Clujul, din nou, în topul COVID
 • Acum 12 hours Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 12 hours Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 13 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 14 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 15 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 17 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 1 day General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE