In vizor

Autospeciala de 90.000 de euro – cadoul Primariei pentru ISU, luata de la Deltamed, firma prietenului lui Arafat

Societatea Deltamed, abonata la banii publici si detinuta de unul dintre apropiatii secretarului de stat in MAI, Raed Arafat, a mai castigat un contract pe bani publici la Cluj-Napoca. Este vorba de autospeciala donata, ieri, de primarul Emil Boc pompierilor clujeni, care a costat 90.000 de euro si care a fost platita din bani publici.

Autospeciala destinata interventiei in caz de incendiu, modificata pentru interventii pe strazile inguste din Cluj-Napoca, a fost achizitionata de la SC Deltamed SRL Cluj-Napoca, al carui patron, Vasile Gorgan, este un apropiat si vechi prieten al lui Raed Arafat.

Pentru achizitionarea masinii, Primaria Cluj-Napoca a alocat, din bugetul local, aproape 400.000 de lei (peste 90.000 de euro), pentru anul 2014. La sfarsitul anului trecut, s-a organizat si o procedura de achizitie publica, iar doua societati au depus oferte financiare. Este vorba de firma clujeana Deltamed si o alta societate din Brasov, SC Barby Route SRL.

Deltamed nu a depus cea mai buna oferta financiara, dar tot a castigat

Interesant este ca la deschiderea ofertelor, firma brasoveana a oferit cel mai avantajos pret. SC Barby Route SRL a avut o oferta financiara de 309.990 de lei, iar Deltamed SRL, de 318.400 de lei.

Totusi, comisia de licitatie a decis ca oferta castigatoare este cea depusa de firma lui Vasile Gorgan, cu toate ca, in cadrul procedurii, criteriul de selectie a fost “pretul cel mai scazut”.

Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca explica faptul ca oferta societatii din Brasov a fost descalificata.

“In momentul in care se depun ofertele, trebuie sa califici oferta, din punct de vedere al dreptului de a participa la licitatie. Oferta societatii Barby Route SRL a fost descalificata”, a precizat Oana Buzatu. Aceasta nu a putut exemplifica cu exactitate motivul descalificarii, amanand raspunsul pana saptamana viitoare.

Despre achizitiile facute de firma prietenului lui Raed Arafat, Ziar de Cluj a scris in mai multe randuri.

Firma a castigat, in ultimii doi ani, zeci de contracte cu spitale, asociatii de dezvoltare intercomunitara, dar si direct cu Ministerul Sanatatii. Cu alte cuvinte, Gorgan este furnizorul din linia I a ambulantelor si a autospecialelor in Romania. Echipamentele medicale produse la Cluj au ajuns in toate judetele si regiunile tarii.

Autospeciala donata, ieri, de primarie catre ISU Cluj este dotata incluziv cu un mic rezervor de apa, de 200 de litri, si va fi folosita la primele interventii, inaintea autospecialelor de mai mari dimensiuni. Aceasta este a doua autospeciala cumparata de Primaria Cluj-Napoca, dupa cea achizitionata in 2007 pentru SMURD Cluj, care a costat o jumatate de milion de lei.

Foto: primariaclujnapoca.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *