Focus

Autorităţile române au declanşat procedura de aducere în ţară a afaceristului Ioan Bene. În două săptămâni se dă verdictul!

Reprezentanţii MAI au înaintat prin Ambasada României de la Roma cererea de a-l aduce pe Ioan Bene în ţară pentru a-şi ispăşi sentinţa din dosarul Mită la Consiliul Judeţean. 

„S-a demarat procedura de aducere a acestuia în România. MAI s-a adresat în scris autorităţilor din Italia şi în curând vom afla ce decizie vor lua aceştia. Spre deosebire de cazul lui Sebastian Ghiţă, Italia este membră UE şi nu cred că vom întâmpina probleme. Odată adus în ţară, Ioan Bene va fi încarcerat la Gherla, unde va ispăşi restul pedepsei de închisoare cu executare” ne-au precizat surse din IPJ Cluj. 

Un apropiat de-al acestuia susţine că Bene s-a prezentat în urmă cu câteva zile la o secţie de poliţie din Italia, unde s-a predat de bună voie şi a solicitat să fie identificat, explicând despre condamnarea pe care a primit-o de la Curtea de Apel Cluj, luna trecută. 

Potrivit surselor, pe data de 12 martie, o instanţă de judecată se va pronunţa pe legalitatea cererii autorităţilor române de a-l „recupera” pe Ioan Bene. Ioan Bene a contractat deja avocaţi italieni şi va contesta cererea de aducere în ţară, pe considerentul condiţiilor precare din penitenciare, astfel că acesta va cere să îşi ispăşească sentinţa pe teritoriul Italiei. 

Aparent, şansele lui Ioan Bene de a rămâne în Italia după termenul din martie sunt foarte ridicate, deoarece acesta are rezidenţă în Italia. Totodată modul de executare a pedepselor de închisoare cu executare până în 3-4 ani, pentru fapte de corupţie este unul similar cu arestul la domiciliu implementat în România ca măsură preventivă, în timpul unei anchete penale sau a procesului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *