In vizor

Autoritatile dorm in timp ce otrava vine peste noi. Alin Tise nu ii raspunde prefectului la telefon. CJ Cluj amendat din nou

Update: Acum, la fata locului a ajuns si prefectul de Cluj, Aurel Chereches, care inspecteaza dezastrul. Ajuns acolo, Aurel Chereches a declarat: „Presedintele Consiliului Judetean, Alin Tise, nu imi raspunde la telefon. Am incercat pe ambele numere, dar nici pe cel oficial, de serviciu, nu raspunde.”

Update: Reprezentantii mai multor autoritati s-au deplasat pe centura vada bresa formata de levigat. Singurii care nu au mers sunt reprezentantii Consiliului Judetean Cluj, exact cei care sunt responsabili de ceea ce se intampla acolo. 

 

Barajul de gunoi de la Pata Rat a cedat, dar nimanui nu-i pasa. Prefectura Cluj, ABAST, Agentia de Mediu Cluj, Consiliul Judetean – toate institutiile tac. Niciun sef  nu vrea sa scoata un cuvant. Unii nici macar nu binevoiesc sa raspunda la telefon. Altii spun ca nu au cunostinta de asa ceva.

Prefectul de Cluj, Aurel Chereches, a aflat ce se intampla, dar e prea ocupat, asa ca a transmis reporterului NCN ca: „Ne auzim mai incolo. Sunt prins in problema si acum nu am timp sa dau declaratii.” 

„Am fost la fata locului și  apoi la Consiliul Judetean si le-am trasat o masura: sa stopeze urgent fenomenul de scurgere a levigatului, de a crea un sistem pentru a neutraliza acest levigat, de a-l transporta la operatori etc… Intr-adevar, s-a creat o bresa. Apele Române pot să spună ce debit are levigatul. Noi nu putem lua masuri, putem doar trasa masuri” a declarat Ioan Burj, seful Garzii de Mediu Cluj. 

Purtatorul de cuvant al ABAST, Cristina Vadan, nu binevoieste nici macar sa raspunda la telefon la ora 15.32. 

Purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Cluj, Alin Iuga, aceeasi poveste. 

Directorul Agentiei depntru Protectia Mediului Cluj, Grigore Craciun, identic. 

Levigatul si-a facut propriul canal de scurgere spre paraul Zapodie dupa ce a rupt muntele de gunoi, astfel ca lichidul toxic invadeaza acum paraul care se varsa direct in Somes, asa cum am aratat aici.  Responsabil de administrarea gropii de gunoi de la Pata Rat si de dezastrul din zona este Consiliul Judetean Cluj, care are in administrare rampa. 

UPDATE: Consiliului Judeţean Cluj, proprietarul depozitului de deşeuri neconform Pata Rât, a fost încă o dată amendat. Comisarii Gărzii de Mediu Cluj au aplicat o sancţiune de 60.000 lei după ce ieri, 28.11.2017, au constatat scurgeri masive de levigat din corpul depozitului de deşeuri înspre pârâul Zăpodie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *