In vizor

Autoritatea Aeronautica Civila Romana: pasagerii nu au ce cauta in cabina de pilotaj

Reprezentantii Autoritatii Aeronautice Civile Romane spun ca fiecare companie aeriana are un set de reguli dupa care se ghideaza, dar in acelasi timp exista o reglementare general valabila care interzice accesul in cabina pilotilor a altor persoane in fara de membrii de echipaj, personalul companiei sau inspectorii.

Cu toate acestea cantareata Andra Maruta a calatorit ieri in cabina de pilotaj a aeronavei Tarom, dupa ce pe cursa de la 13:10 pe ruta Bucuresti-Cluj a existat o suprapunere de locuri. Compania nu a formulat inca un punct de vedere vizavi de aceasta situatie, in ciuda promisiunilor.

“Conform Regulamentului (CEE) NR. 3922/91 al Consiliului din 16 decembrie 1991 privind armonizarea cerintelor tehnice si a procedurilor administrative in domeniul aviatiei civile Admiterea in cabina de pilotaj se face in urmatoarele conditii: Operatorul se asigura ca nici o persoana, alta decat un membru al echipajului de comanda desemnat pentru un zbor, nu este admisa sau nu este transportata in cabina de pilotaj, cu exceptia cazului in care persoana respectiva este: un membru al echipei operationale; un reprezentant al autoritatii care raspunde de certificare, licentiere sauinspectie, in cazul in care acest lucru este necesar pentru indeplinireaindatoririlor sale oficiale; sau autorizata si transportata in conformitate cu instructiunile cuprinse in manualul operational”, arata reprezentantii Autoritatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *