Rautacisme

Autobuzele mov ale CTP au devenit gri din cauza noroiului de pe șantiere, ajuns pe străzi

Scris de 70

În Cluj-Napoca, după o vreme ploioasă, care a transformat noroiul din oraș în mâl, mijloacele de transport în comun (și nu numai) și-au schimbat culoarea din mov în gri.

Mizeria de pe autobuze înseamnă două lucruri:

1. CTP nu le spală precum se laudă, în ciuda pandemiei.

2. Orașul năpădit de șantiere publice și private, care nu respectă normele de mediu, a devenit o cocină de porci, noroiul și molozul de pe zecile de șantiere ajungând pe străzi, în case, în autobuze și în plămânii locuitorilor.

3. Calitatea vieții în Cluj este bună, așa cum ne spune primarul, doar pentru cei care nu suferă de afecțiuni respiratorii care pot fi agravate de praful excesiv.

„NOROI – ȘANTIERA”, biocid de tipul 3, produs la Cluj-Napoca

Compania de Transport Public Cluj-Napoca transmitea în luna martie a acestui an, chiar la începutul pandemie, că autobuzele se dezinfectează regulat, după încheierea fiecărui ciclu de transport, la capetele de linie:

„În vederea aplicării prevederilor Hotărârii nr. 6/ 09.03.2020  a Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV, Compania de Transport Public Cluj – Napoca S.A.  a luat măsuri pentru a asigura dezinfecția mijloacelor de transport aflate în circulație la capetele de linie, de regulă după încheierea fiecărui ciclu de transport.

În acest sens compania și-a dublat bugetul alocat pentru achiziționarea materialelor și a dezinfectantului necesare pentru dezinfecția mijloacelor de transport.

Produsul utilizat este un biocid de tipul 2, pentru dezinfecția suprafețelor. Produsul se numește EUFOR – ETERA  și este avizat de către Comisia Națională pentru Produse Biocide.

Personalul care execută operațiunile de dezinfecție la capetele de linie este instruit asupra modului de utilizare a produsului biocid și dispune de mijloacele de protecție individuale, corespunzător riscurilor”, transmitea CTP în luna martie.

Nouă luni mai târziu, mijloacele de dezinfecție sunt altele, autobuzele fiind tratate cu un nou produs, care se numește NOROI – ȘANTIERA, avizat de către Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

NOROI – ȘANTIERA, biocid de tipul 3, este produs de către șantierele de blocuri între blocuri din Cluj-Napoca, fiind dispersat pe străzile din municipiu sistematic de către camioanele și utilajele de pe șantiere, sub atenta supraveghere a Poliției Locale, care stă la căldurică în mașinile electrice, în loc să le dea amenzi usturătoare constructorilor pentru nerespectarea normelor de mediu (pentru că nu au puncte pentru curățarea roților mașinilor la ieșirea din șantiere).

NOROI – ȘANTIERA, biocid de a treia generație, ucide nu doar virușii, ci și pe purtătorii lor, oamenii, însă purtătorii sunt uciși lent, prin inhalarea prafului generat de către producător, de șantiere (practic, biocidul contribuie la agravarea bolilor respiratorii, care scad calitatea și durata vieții la Cluj).ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours FOTOGRAFILA
  ”Numele meu e Pupu mic și v-am dat un Pupu mare, alături de Maestrul meu de Promisiuni electorale”
 • Acum 3 hours Justitie
  POZIȚIA CRINULUI. Întrebat dacă DNA se va sesiza în afacerea mașinilor BMW cumpărate de Poliție de la prietenul lui Klaus Iohannis, șeful DNA ne anunță că: ”Este posibil orice”
 • Acum 5 hours Jos palaria
  În Cluj-Napoca au fost montate 5 defibrilatoare în spații publice
 • Acum 6 hours Din oras
  OSĂ fie bine: Nu este gata ”lucrătura” de pe Kogălniceanu, dar s-a pornit șantierul de pe Universității. Studenții se vor parașuta la cursuri. Clujenii vin în Centru cu metroul
 • Acum 6 hours Politica
  Ministrul Muncii, Marius Budăi: ”Trebuie și vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie”
 • Acum 7 hours Editorial
  Un infractor nu recunoaște infracțiunea când se știe apărat de o gașcă de inși de același fel cu el
 • Acum 8 hours PubliNews
  ROMÂNIA: PE PODIUM LA CAMPIONATUL EUROPEAN
 • Acum 9 hours Sanatate
  Cluj: Vaccinare gratuită împotriva gripei. Cine sunt beneficiarii
 • Acum 10 hours Eveniment
  În zonele cu mai multe accidente se va plăti un RCA mai scump. Județul Cluj este pe locul trei la accidente în prima jumătate a anului 2022
 • Acum 11 hours Eveniment
  Un cerb a fost lovit cu mașina în Bonțida. Șoferul a ajuns la spital, animalul a murit
 • Acum 23 hours Eveniment
  Polițiștii au tras focuri de armă într-o localitate din Cluj, după ce un tânăr i-a tras un pumn în față unuia dintre ei
 • Acum 24 hours FOTOGRAFILA
  FELICITĂRI BOC pentru o asemenea lucrare de ”dorel” cu diplomă! Pe unde se mai duc riveranii la serviciu, la cumpărături, la școală, pe unde vine Ambulanța?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE