Rautacisme

Autobuzele mov ale CTP au devenit gri din cauza noroiului de pe șantiere, ajuns pe străzi

În Cluj-Napoca, după o vreme ploioasă, care a transformat noroiul din oraș în mâl, mijloacele de transport în comun (și nu numai) și-au schimbat culoarea din mov în gri.

Mizeria de pe autobuze înseamnă două lucruri:

1. CTP nu le spală precum se laudă, în ciuda pandemiei.

2. Orașul năpădit de șantiere publice și private, care nu respectă normele de mediu, a devenit o cocină de porci, noroiul și molozul de pe zecile de șantiere ajungând pe străzi, în case, în autobuze și în plămânii locuitorilor.

3. Calitatea vieții în Cluj este bună, așa cum ne spune primarul, doar pentru cei care nu suferă de afecțiuni respiratorii care pot fi agravate de praful excesiv.

„NOROI – ȘANTIERA”, biocid de tipul 3, produs la Cluj-Napoca

Compania de Transport Public Cluj-Napoca transmitea în luna martie a acestui an, chiar la începutul pandemie, că autobuzele se dezinfectează regulat, după încheierea fiecărui ciclu de transport, la capetele de linie:

„În vederea aplicării prevederilor Hotărârii nr. 6/ 09.03.2020  a Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV, Compania de Transport Public Cluj – Napoca S.A.  a luat măsuri pentru a asigura dezinfecția mijloacelor de transport aflate în circulație la capetele de linie, de regulă după încheierea fiecărui ciclu de transport.

În acest sens compania și-a dublat bugetul alocat pentru achiziționarea materialelor și a dezinfectantului necesare pentru dezinfecția mijloacelor de transport.

Produsul utilizat este un biocid de tipul 2, pentru dezinfecția suprafețelor. Produsul se numește EUFOR – ETERA  și este avizat de către Comisia Națională pentru Produse Biocide.

Personalul care execută operațiunile de dezinfecție la capetele de linie este instruit asupra modului de utilizare a produsului biocid și dispune de mijloacele de protecție individuale, corespunzător riscurilor”, transmitea CTP în luna martie.

Nouă luni mai târziu, mijloacele de dezinfecție sunt altele, autobuzele fiind tratate cu un nou produs, care se numește NOROI – ȘANTIERA, avizat de către Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

NOROI – ȘANTIERA, biocid de tipul 3, este produs de către șantierele de blocuri între blocuri din Cluj-Napoca, fiind dispersat pe străzile din municipiu sistematic de către camioanele și utilajele de pe șantiere, sub atenta supraveghere a Poliției Locale, care stă la căldurică în mașinile electrice, în loc să le dea amenzi usturătoare constructorilor pentru nerespectarea normelor de mediu (pentru că nu au puncte pentru curățarea roților mașinilor la ieșirea din șantiere).

NOROI – ȘANTIERA, biocid de a treia generație, ucide nu doar virușii, ci și pe purtătorii lor, oamenii, însă purtătorii sunt uciși lent, prin inhalarea prafului generat de către producător, de șantiere (practic, biocidul contribuie la agravarea bolilor respiratorii, care scad calitatea și durata vieții la Cluj).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *