Din oras

Autobuzele «eco» din Cluj reflectă «cea mai înaltă calitate a vieții»

Chiar dacă Clujul dispune de un număr de 41 de autobuze electrice, pe străzile din municipiul smart continuă să circule BUS-urile «verzi».

Tradiție și inovație a la Cluj

Chiar dacă potrivit ambițiilor reprezentanților Primăriei, Cluj-Napoca ar putea dispune în viitor de noi mijloace de transport public fără șofer, deocamdată pe străzile orașului continuă să circule tradiționalele BUS-uri verzi.

„Autobuzele CTP foarte „eco”, an de producție 1992…, în circulație azi 22.03.2022 #transportpublic #poluare #CTP #noneco”, semnalează Sorin Blaga în grupul civic de socializare al clujenilor.

Din păcate, Clujul ecologic a decis să continue investiția în autobuze diesel.

Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca achiziționează 3 BUS-uri diesel nearticulate cu 2,7 milioane LEI/cca 560.000 EUR.

Astfel, contrar direcției eco-green asumate de municipalitate la nivel de discurs, autobuzele pe motorină sunt la mare căutare, pentru a deservi zona metropolitană a Clujului.

CITEȘTE ȘI: Autobuzele electrice nu mai reprezintă o prioritate: Compania de Transport Cluj vrea să cumpere 3 autobuze DIESEL cu peste 500 mii €

Capitala Ardealului întâmpină dificultăți în creșterea calității vieții din cartierele municipiului Cluj-Napoca prin extinderea liniilor de transport public, însă își menține ambițiile de prioritizare a mijloacelor de transport în comun eco-electrice și nepoluante în zona centrală a orașului. 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa foto: clujulcivic/facebook.com