Afacerea zilei

Authentic Spirit a făcut, în 2019, profit de 1,1 milioane euro din vânzare de ATV-uri

Distribuitorul clujean de motociclete Authentic Spirit a reușit să intre puternic pe piață încă din 2005, primul an de activitate. Însă, cel mai bun an al companiei a fost 2019, când a avut valori record atât în ceea ce privește cifra de afaceri cât și profitul net. Compania este deținută de un antreprenor clujean și unul italian.

Authentic Spirit a rulat, în urmă cu doi ani, o cifră de afaceri de 12 milioane euro, o valoare record pentru companie. În 2018, veniturile totale ale firmei au fost de aproape 7,5 milioane euro, iar în 2017 peste 4,6 milioane euro. În 2005, primul an de activitate, Authentic Spirit a rulat o cifră de afaceri de 32 mii euro.

Profitul net declarat, în 2019, de compania Authentic Spirit a fost de peste 1,1 milioane euro. Anul 2019 a fost cel mai bun și din punct de vedere al profitului. În 2018, compania din Cluj a făcut un profit net de 866 mii euro, iar în 2017 valoarea profitului a fost de peste 283 mii euro. În 2005, primul an de activitate, profitul a fost de 3.200 euro.

În primii doi ani de activitate, Authentic Spirit a avut zero angajați, iar ulterior numărul acestora a variat între 12 și 17.

Compania este deținută de doi asociați: Mihai Concioiu (50%) și italianul Oliver Renzler (50%).

Două firme sunt conectate direct de Authentic Spirit: Rescar Technology (comerț cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet, cifră de afaceri 37.500 euro și pierderi de 23 mii euro) și Amot Trade (comerț cu motociclete, piese și accesorii aferente, cifră de afaceri zero și profit net de aproape 130 mii euro).

Authentic Spirit, înființată în 2004, a devenit rapid unul dintre cei mai mari distribuitori de ATV/Quad din Balcani. Compania este prezentă pe piață cu 6 showroom-uri proprii, situate în Cluj-Napoca, Pitești, București, Sofia, Burgas și Varna dar și prin distribuirea în peste 30 de alte magazine.

Conform site-ului companiei, Authentic Spirit este distribuitorul exclusiv oficial al produselor CFMOTO în Bulgaria, Slovenia, Moldova, Ungaria și Croația. La nivel european, CFMOTO se află în primele 3 cote de piață și este liderul incontestabil în raportul preț/calitate. În țările în care Authentic Spirit este distribuitor, CFMOTO este liderul de piață cu cea mai mare cotă de piață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *